Q&A med Eliteserie-ekspert, Perry Sykes

Intervju - Fotballfans

Vi har tatt en prat med FotballRadar’s Eliteserie-ekspert, Perry Sykes om årets sesong, Vålerenga, Sarpsborg og om noen kan utfordre Rosenborg neste sesong.

Hvordan ser du på Vålerengas sesong, og hvordan tror du de gjør det neste sesong?

30fa4eac0df0d6b3c0fbc9a5563e692e
Ronny Deila, trener i Vålerenga

Perry: Ronny Deila sa at han ønsket å spille i Europa før sesongen så sesongen kan bare ses på som en skuffelse. De hadde to dårlige overgangsvinduer i vinter og i sommer som gjorde at de ikke hadde nok spillere som kunne yte det lille ekstra. Spesielt siden både Moa og Fredheim Holm ble skadet.

Mot slutten av sesongen viste de positive takter, og det virker som at de skal få ut noen av de eldre spillerne og få inn noen yngre spillere.

Neste sesong avhenger mye av overgangsvinduet i vinter. Jeg tror dog at de har bedre infrastruktur på plass nå, og jeg forventer at de er med i medaljekampen.

Sarpsborg har gjort en fantastisk jobb denne sesongen i å finne de riktige spillerne, og imponerte med en 3.plass. Hva er dine tanker om dem og jobben Thomas Berntsen har gjort?

Perry: Jeg er stor fan av Sarpsborg og den jobben de har gjort de siste sesongene. Jeg har hørt mye positivt om deres motstander- og spilleranalyser og de som jobber med dette, og det ser ut til at vi ser resultatene av dette nå. De har bygget (prosjektet) sakte, men henter inn de riktige spillerprofilene. Jeg skulle gjerne sett at de så mer ut mot utlandet for enda større talenter, men de har et veldig godt system for (hvordan de henter spillere fra) de lavere divisjonene.

Thomas Berntsen
Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen

Thomas Berntsen har imponert, og har vært flink i forhandlinger av salg av spillere. Jeg er veldig interessert i å se hvordan Thomas Berntsen eller Inge Andre Olsen (Sportssjef i Stabæk) hadde gjort det i en større klubb. De gjør fantastiske jobber I sine respektive klubber nå.

Kan noen utfordre Rosenborg neste år?

Perry: Absolutt! Rosenborg har alltid en hånd på troféet ved starten av hver sesong fordi ingen tør å investere for å utfordre dem. De har det beste laget på papir, men de er ikke uovervinnelige, og jeg synes ikke at de har den beste treneren i Eliteserien. Hvis et lag som Sarpsborg går inn i det kommende overgangsvinduet med plan om å utfordre RBK så kan de gå for gullet. Strømsgodset og Molde vil nok være nærmere neste sesong også. I bunn og grunn skal det være mulig for de mindre lagene å utfordre Rosenborg. Det har vist seg mulig i andre ligaer.

 

Hvordan tror du de nyopprykkede klubbene, Start og Bodø/Glimt, vil gjøre det neste sesong?

Perry: Jeg tror de vil gjøre de ok. Vi så fra årets sesong med Kristiansund og Sandefjord at hvis du spiller pragmatisk fotball så kan man gjøre det godt. Jeg tror dog at begge de nyopprykkede lagene vil spille mer ekspansiv/angripende fotball. Med Tor-Kristian

dempsey
Starts nye hovedtrener, Mark Dempsye

Karlsen og Mark Dempsey om bord så ser Start bra ut utenfor banen, men det gjenstår mye jobb på banen før de kan overleve. Bodø/Glimt ser sterkere ut på banen, men har en ung og uerfaren trener så mye vil avhenge av om de unge spillerne i stallen kan ta steget opp.

De vil ikke kjempe om medaljer, men jeg blir ikke overrasket om de ender midt på tabellen!

 

Takk til Perry for praten. Følg Perry Sykes på Twitter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑