Mohamed Salah – Er han årets signering?

Skrevet av Anders Muren

Liverpools 25 år gamle Mohamed Salah ble tidlig regnet som et av årets kjøp etter overgangen fra Roma på cirka 37 millioner pund.

thumb_43002_default_news_size_5

22. juni 2017 bekreftet Liverpool på sine hjemmesider at de har punget ut 37 millioner pund + ulike klausuler for spilleren som en gang floppet for Chelsea. I sosiale medier og avispapirene ble det ikke lagt skjul på at spilleren som kun fikk 13 kamper for klubben som ligger sørvest i London kunne være et risikabelt kjøp.

Seks måneder etter at Liverpool kunngjorde signeringen av Salah kan man slå fast at han seiler opp som soleklar favoritt til å bli årets signering i Premier League. Kunstneren fra Egypt topper toppscoringslisten foran andre dyre spillerkjøp som Romelu Lukaku og Alvaro Morata. Samtlige ti mål i Premier League kommer fra posisjonen høyreving, noe som gjør hans målstatistikk enda mer imponerende.

Tidlig interesse

Salahs første møte med Premier League var under Jose Mourinho i 2014. Salah gjennomførte da en overgang fra FC Basel til Chelsea på overgangsmarkedet i januar 2014. Allerede da var Liverpool interessert i Salah, men måtte se seg slått av Jose Mourinhos Chelsea.

Etter 13 kamper og to gode utlånsperioder for Fiorentina og Roma, så ble Roma neste stoppested for den egyptiske høyrevingen. Salah spilte for den italienske storklubben i ett år, hvor han scoret 15 mål på 31 kamper. Sommeren 2017 skulle Liverpool endelig få sin juvel og det hele har vært en enorm suksesshistorie så langt.

37 millioner pund ser ut som et røverkjøp med tanke på dagens overgangssummer og man kan knapt tenke seg spillere som besitter den type teknikken og farten som Salah har vist frem første halvdel av 2017/18 sesongen til den type prislapp.

Angrepstrioen

Bare 25 år gammel har Salah mange år foran seg og er langt ifra ferdigutviklet som fotballspiller. Samarbeidet mellom han, Firmino og Mané er et samarbeid Liverpool forhåpentligvis vil nyte godt av i mange år fremover. Trioen på topp har tilsammen scoret 15 av Liverpools 24 mål denne sesongen og målgarantien fra trioen ser ikke ut til å stoppe med det første heller.

Mohamed Salah kan også vise til tre assister så langt denne sesongen, og ender da opp med 16 målpoeng på  på 15 kamper. Til sammenligning har Manchester Citys elegante høyreving Leroy Sané en totalscore på 12 og Raheem Sterling på 11 som nærmeste utfordrere.

Årets kjøp

Personlig har jeg blitt forelsket i spillestilen som Salah innehar. Han har den type fart og kreativitet som setter et hvert Premier League forsvar på prøve. Med 12 mål og 4 assist, en prislapp som man nesten kan klassifisere som ”billigkjøp” og ikke minst en spillestil som kan endre et hvert kampbilde i løpet av få minutter så vil jeg påstå at Mohamed Salah er årets kjøp i skrivende øyeblikk. Ting kan forandre seg de neste månedene frem mot sesongslutt, men per dags dato er han soleklar favoritt til å vinne årets signering 2017/18.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑