PL Fantasy – 5 røverkjøp

Skrevet av Mathias Brobakk Nordgård

Fem gode differensialer

Ligger du dårlig an? Er det kun spillerne som «alle» andre har som sanker poeng på ditt fantasy-lag? Da kan spillerne i denne artikkelen kanskje hjelpe deg å knappe litt innpå konkurrentene dine.

Vi har kommet inn i desember og kampene kommer tett fremover. Allerede denne uken ble sesongens første midtuke-runde unnagjort og det er ikke mer enn to uker til neste gang lagene skal i aksjon midt i uka igjen. Deretter følger det med nye runder i førjula og gjennom romjula og over nyttår. 

Vi har sett på noen av spillerne som kan være jokere fremover. Hovedkriteriet for en såkalt differensial er at spilleren ikke er eid av så mange andre spillere. Undertegnede har valgt å sette en grense på spillere som er eid av under 8% av spillerne i denne artikkelen og spillerne kommer i en unummerert rekkefølge.

Noen av de såkalt store kanonene har i øyeblikket lav eierandel også. Enten fordi de er skadet, har vært skadet, eller er på vei tilbake fra skade. Et eksempel er på det er Liverpools Sadio Manè. Han er selvsagt en mann å følge med, men i denne artikkelen har jeg har prøvd å se mest mulig bort fra disse og heller prøvd å finne spillere som går mer under radaren, som koster deg mindre og dermed utgjør mindre risiko om de ikke slår til. 

Aaron Ramsey – £7.1

Arsenal er i god form om dagen. På de siste seks kampene har de vunnet fem og tapt kun én (borte mot suverene Manchester City). Ramsey har startet samtlige av disse og har levert 2 scoringer og 5 assists. Dette er solide tall for en en midtbanespiller som i skrivende stund koster 7,1. Totalt denne sesongen står Ramsey med 3 scoringer og 7 assists. Ramsey og Arsenal har Manchester United hjemme til helgen. Deretter følger kamper mot Southampton (borte), West Ham (borte), Newcastle (hjemme) og Liverpool (hjemme). Med en eierandel på 6,7% kan Ramsey være en fin mann å ha på laget fremover. 

Callum Wilson – £6.1

Wilson ble for alvor kjent for fantasy-spillerne da han banket inn scoringer når Bournemouth rykket opp til Premier League. Siden har han vært gjennom to Bournemouth-vs-Leicester-City.jpglangtidsskader, men er endelig tilbake igjen. Wilson har startet de fire siste kampene etter at han kom tilbake fra skaden. Han har scoret tre mål og alle kom i samme kamp (4-0 hjemme mot Huddersfield). Wilson er en billig spiss med en pris på 6,1 og kan kanskje spesielt være fin for deg som satser på en premium-midtbane. Eierandelen til Wilson er i skrivende stund 5,6% og Bournemouth har Southampton (hjemme), Crystal Palace (borte), Manchester United (borte), Liverpool (hjemme) og Manchester City (borte) i de neste kampene. Med andre ord er det et tøft kampprogram som venter, men går du for en sterk midtbane og/eller er tro mot en 3-5-2 formasjon kan Wilson være fin. Og spiller du 3-5-2 kan man fint benke han i de tøffeste kampene. Wilson tar forøvrig straffer også.

 

Eric Maxim Choupo-Moting – £5.7

Choupo-Moting har startet samtlige kamper for Stoke siden serierunde nummer to. Og sett bort fra onsdagens kamp mot Liverpool (ut etter 73 minutter) har han spilt samtlige 90 minutter i alle sine starter. Choupo-Moting er midtbanespiller på spillet, men spiller som regel spiss for Stoke. Han har levert 3 scoringer og 3 assists til nå og han har sett bra ut i flere av de kampene jeg har sett han. Han har også fine underliggende stats med 35 avslutninger (niende best i ligaen) og hvor ni av disse kommer fra innenfor sekstenmeteren. Han koster bare 5,7 og har en eierandel på 5,9%. De fem neste kampene er Swansea (hjemme), Tottenham (borte), Burnley (borte), West Ham (hjemme) og West Bromwich (hjemme). skysports-choupo-moting-premier-league-stoke_4094701

Kiko Femenia – £4.6

Kom fra Eibar før sesongen og har vært meget solid for et sterkt Watford-lag. Opererer ofte som vingback når Watford spiller med tre bak og kommer ofte til gode innleggs-posisjoner. Watford er også kapable til å holde nullen i mange kamper og totalt sett gjør dette han interessant. At han i tillegg har sanket 9 bonuspoeng denne sesongen gjør han enda mer aktuell. Kiko har startet alle kamper utenom en denne sesongen, men han står foreløpig bare med èn assist. Watford har imidlertid holdt nullen fem ganger denne sesongen og alle de gangene de har gjort det har Kiko fått bonuspoeng. Han koster i skrivende stund 4,6 og har en eierandel på 5,3%. Watford møter Tottenham (hjemme), Burnley (borte), Crystal Palace (borte), Huddersfield (hjemme) og Brighton (borte) i sine neste fem kamper. Deretter følger to hjemmekamper mot Leicester og Swansea, så han kan absolutt være verdt å ha gjennom romjulen i alle fall.

 

Matt Ritchie – £5,7

Husker jeg ikke helt feil, så var det mange som hadde Ritchie da sesongen startet. Det er ikke tilfelle nå og Ritchie har en eierandel på bare 3,1%. Ritchie har startet samtlige kamper for Newcastle denne sesongen og står bokført med 7 assists. Scoringer har det ikke blitt, men han har en god skuddfot, så den kan komme når som helst. Tar stort sett alt av dødballer og kan også få sjansen fra krittmerket. Kantspilleren koster 5,7 og møter Chelsea (borte), Leicester (hjemme), Everton (hjemme), Arsenal (borte) og West Ham (borte) i sine fem neste kamper. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑