Intervju: Lillestrøm sportssjef Simon Mesfin

Intervju - Fotballfans

Vi tok en prat med Lillestrøm’s sportssjef, Simon Mesfin, etter cupgullet på søndag. Simon har jobbet i Lillestrøm i mange år, og fikk ansvaret som sportssjef i klubben i sommer da Torgeir Bjarmann ga seg. På søndag var han på Ullevaal og så laget sitt vinne kongepokalen mot Sarpsborg 08.

Først og fremst, gratulerer med cupgullet. Det må ha vært en stor dag!

Mesfin: Hjertelig takk for det, en stor dag for alle som er glad i LSK og utrolig viktig for klubben.

DQN88MVWAAAHJZP.jpg large
Simon Mesfin med kongepokalen etter cupfinalen på Ullevaal Stadion. Bilde: Simon Mesfin

Jeg vil også benytte muligheten til å takke Sarpsborg for en underholdende kamp, som levde til siste slutt. Geir Bakke, Tom Freddy Aune og Thomas Berntsen i Sarpsborg er hyggelige og skikkelige folk, som vi hadde en god prat med før banketten hvor de viser storhet i form av sin imøtekommende holdning, til tross for skuffelsen ved et cupfinaletap.

Du har hatt det sportslige ansvaret i LSK i bare 5 måneder, og har allerede hentet inn et trofé. Hvordan har de første 5 månedene i jobben som sportssjef vært?

Mesfin: De første 5 månedene i jobben har vært like hektiske som de siste 7 årene i LSK – men det liker jeg! Både det å jobbe hardt i hverdagen, sette av tid til menneskene i organisasjonen og vinne titler.

Arnold Origi ble til slutt den store helten med sine enorme redninger i cupfinalen. Hva kan du si om han som spiller og person?

Mesfin: Arnold fortjente den kampen han fikk i cupfinalen, han har jobbet hardt for det og jeg vet det betyr mye for han. Han ble en stolt matchvinner! Når det er sagt kunne jeg nevnt hele spillertroppen som fikk det de fortjener. De er en fantastisk gruppe med gutter som jobber knallhardt hver dag, trives sammen og holder sammen uansett hva som møter de. Hver eneste en av de gutta har imponert meg i år. All ære til Arne og trenerteamet for den fantastiske lagånden de har bygd.

68944491

Hvordan endres fokuset og strategien inn til neste sesong mtp at dere skal spille kvalifisering til Europa League neste år (økonomi, spillerlogistikk, flere tilskuere etc.)?

Mesfin: Vi endrer ikke fokus eller strategi, planen er den samme. Vi har fokus på kvalitet i alt vi gjør i hverdagen og strategien som er satt opprettholdes med kontinuitet som et grunnleggende viktig prinsipp.

Hva ser dere etter i overgangsvinduet i vinter? Noen spesifikke lagdeler/posisjoner som skal forsterkes?

Mesfin: Utgangspunktet er at vi er meget fornøyd med den spillergruppa vi har i LSK, og det har vi vist ved at vi har hatt fokus siden i sommer på å forlenge kontraktene hos mange av de eksisterende spillerne. Vi tror på at disse spillerne vil utvikle seg og bli enda bedre sammen neste sesong. Foreløpig ønsker vi å holde kortene tett til brystet om hva vi skal foreta oss for å eventuelt styrke spillerstallen.

Kan dere holde på alle spillerne dere ønsker å beholde til neste sesong?

Mesfin: Vi kan i høyeste grad holde på spillere vi ønsker å beholde inn mot ny sesong, men hva som skjer underveis i sesongen vil tiden vise. Vi vet at flere av spillerne våre kan være attraktive for utenlandske klubber. Uansett skal være i forkant av situasjoner som oppstår, da vi lever i en bransje hvor alt kan skje.

Vi bygger lag og klubb for fremtiden, det er det ingen tvil om.

 

Vi ønsker lykke til videre til Simon Mesfin og hans Lillestrøm!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑