Årets beste og verste signeringer i PL 17/18

Skrevet av Mathias Brobakk Nordgård


Premier League-klubbene øste nok en gang ut store summer penger når de skulle forsterke lagene sine i sommer. Hvilke nykommere har imponert mest 14 runder ut i årets sesong? Fotballfans har vurdert de tre beste og de tre verste.

Og det er ingen enkel øvelse. Når det gjelder de beste er det vanskelig å plukke ut bare tre, og man er nødt til å utelate flere spillere som like godt kunne fortjent å være med som de som er der. Og når det gjelder de verste er det nesten enda vanskeligere å plukke ut tre spillere. Vel, det er vel bare å ta på seg hjelmen å fyre løs.

 Kriterer som er mest vektlagt:

  • Prestasjoner
  • Viktigheten for laget sitt
  • Pris
  • Forventninger og/eller tidligere meritter

Topp 3 beste kjøp

1. Mohamed Salah – Liverpool

Kom til Liverpool fra Roma for 37,80 millioner pund (transfermarkt) i sommer. Det c388e1df49c05a4eb2d91b01febb1a4e772f3e73lynvingen fra Egypt har levert så langt er nesten ikke til å tro. 14 scoringer og tre målgivende i ligaen. 5 scoringer og 1 målgivende i Champions League. Det er nesten sånn at man kan si at Salah alene er årsaken til at Liverpool har gjort en bra sesong så langt og for fullt henger med, og er i posisjon til å kjempe om de øverste plassene. Ikke bare Premier Leagues beste kjøp i sommer, men kanskje også den beste spilleren av alle så langt. Lyktes ikke i Chelsea, men har for alvor satt skeptikerne på plass denne høsten.

2. Pascal Groß – Brighton

Brighton er nok ikke det laget vi først og fremst assosierer med festfotball, men de er godt organiserte og vanskelig å bryte ned. Fremover på banen har de sin nysignering i Pascal Gross fra Tyskland. Gross imponerte stort i et Ingolstadt som rykket ned fra Bundesliga forrige sesong. Han kom til Brighton for det som må betegnes som lommerusk i dagens marked. Brighton ga bare 3 millioner euro (transfermarkt) for tyskeren og man kan spørre seg hvorfor ikke flere klubber var på ballen her. De blå og hvit stripete fra sørkysten har bare scoret 13 ganger på 14 kamper denne sesongen, og det er her de imponerende tallene til Gross kommer frem, og at man skjønner hvor enormt viktig han har vært for Chris Hughtons menn. Han har nemlig vært involvert i hele 8 av 14 scoringer (3 mål og 5 assist). Når man har sett Gross i aksjon i tillegg, så skjønner man at Brighton her har gjort en kupp. Så spørs det hvor lenge Brightons kreative kraft blir i klubben.

3. Richarlison – Watford

Kom til Watford fra brasilianske Fluminense for 12,40 millioner euro (transfermarkt) ogskysports-richarlison-watford-west-brom_4115529 var nok totalt ukjent for de aller, aller fleste. Tok Premier League-nivået med en gang og tilpasset seg kjapt i et Watford-lag som har gjort det en bra høst under Marco Silva. Brassen er meget god på både små og store flater. Han elsker å utfordre og er flink til å forsere folk. I tillegg er han en meget klok spiller, og med alt dette i verktøykassa blir det selvsagt sluttprodukt også. Så langt står han med 5 mål og 5 målgivende. Watford har et solid speidernettverk og det lønner seg. I Richarlison har de funnet gull, for han er virkelig «the real deal».

 

Topp 3 verste kjøp

1. Gylfi Sigurdsson – Everton

Det svir litt å sette Sigurdsson øverst på en slik liste, for jeg liker han veldig godt. Han skal ikke lastes alene for at høstsesongen hans har blitt som den har blitt. Evertons sommerhandel fremstår som svært lite annet enn planløs, og man hentet inn tre spillere som alle ønsket å spille i en 10’er rolle. Så langt har det stemt svært dårlig for Sigurdsson og med tanke på at han sammen med Fernando Llorente nesten berget Swansea alene forrige sesong, har han ikke blitt i nærheten av den samme bidragsyteren for Everton, så langt. Når man legger til at prisen for 28-åringen var hele 45 millioner pund, så fremstår dette foreløpig som et svært dårlig kjøp. Mange målpoeng har det heller ikke blitt. Til nå har han ett mål og to målgivende i den blå trøya. Nå er Sam Allardyce på plass som ny manager for Everton. Forhåpentligvis betyr det bedre tider for både klubben og Gylfi selv.

2. Danny Drinkwater – Chelsea

Chelsea's English midfielder Danny Drink

Ble hentet til Chelsea fra Leicester og var (og er) tiltenkt en rolle som squad-player. Å bruke 35 millioner pund på en squad-player er fryktelig mye penger. Og ja da, klubbene i Premier League har penger nok, men det betyr ikke at man trenger å bruke de ufornuftig. Grunnen til at Chelsea hentet han var nok mye på grunn av home grown-kvoten, men med landets beste akademi må de vel kunne løst dette behovet på en bedre måte? Drinkwater var sentral på Leicester-laget som tok gull og hadde i likhet med resten av laget en mindre god sesong i fjor. Var skadet når han kom til Chelsea og har etter hvert fått èn start og fire innhopp i ligaen. Det er dårlig valuta for pengene for en 27-åring.

3. Pablo Zabaleta – West Ham

Gikk riktignok gratis til West Ham, men skal etter rapportene heve en solid lønn i klubben. Og etter det han har vist så langt, er han ikke verdt en slik utgiftspost. Det er ikke mange år siden flere så på han som ligaens beste høyreback da han var i Manchester City. Men nå ser nesten 32-åringen (snart 33) fra Argentina helt ferdig ut. Blir passert lett som bare det og er oftere og oftere på etterskudd. At han er den spilleren med flest gule kort i Premier League så langt, er ikke overraskende. Så skal det nevnes at det neppe er lett å være forsvarsspiller på et lag som overhodet ikke henger sammen. Likevel, Zabaleta blir ikke akkurat yngre, og det å gi en spiller på full vei nedover en toårskontrakt med høy lønn, det var kanskje ikke det mest fornuftige. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑