Kombinert lagoppstilling: Manchester derby

Skrevet av Anders Muren

 En av sesongens store søndager står for tur, både Merseysidederby og Manchesterderby ligger i vente. I forbindelse med denne søndagen har jeg valgt meg ut en såkalt beste startellever for derbyet i Manchester. Startelleveren er basert på spillerens form og prestasjoner i sesongen 2017/18. Statistikker og enkeltprestasjoner er hovedfokuset når jeg lagde meg denne elleveren.  

Her er den lagoppstillingen jeg mener er best hvis man skulle kombinere de to storlagene fra Manchester:

 

city united
Formasjon: 3 – 4 – 3

 

Keeper: David De Gea

Keeperplassen var den eneste selvskrevne posisjonen på mitt lag. Personlig mener jeg De Gea er verdens beste keeper (kjør debatt) og selvskreven på dette laget. 

 Midtstopper: Phil Jones

En solid forsvarspiller som lenge har slitt med skader, men som virkelig har funnet formen denne sesongen. Har vært Uniteds beste midtstopper sammen med Bailly i 2017/18.  

Midstopper: John Stones

En ballsikker, hurtig og ekstremt spennende midtstopper som har overbevist meg om at han kan bli en av verdens beste midtstoppere. En perfekt spiller for Pep sin måte å tenke fotball på. Slet i debutsesongen, men viste seg veldig positivt frem før skadeplager utover høsten.

nintchdbpict000291748528
Eric Bailly

Midtstopper: Eric Bailly

Sammen med Phil Jones står de for det midtstopperparet som har sluppet inn minst mål i 2017/18. En midtstopper som tar enorme sjanser, men som ofte lykkes med sine risikable involveringer. Uheldig med skadeproblemer utover høsten, men har briljert når han først har vært involvert. 

Høyre midtbane: Kevin De Bruyne

Jukser litt på midtbanen ved å sette noen spillere ut av posisjon. Sammen med De Gea føler jeg at De Bruyne også var selvskreven på dette laget. Har vært strålende for Manchester City i alle sesonger og har tatt enda et steg i år ved å bli omtalt som en av verdens beste av flere lagkamerater og trenere.  

Sentral midtbane: Nemanja Matic

Gir spillere som Pogba, Mata og Mkhitaryan muligheten til å vise frem sine offensive kunstner. En spiller Manchester United lenge har ropt etter og har vist seg frem som en solid forsterkning. Kan ikke skryte av enorme statistikker, men Matic tilbyr så mye mer enn ”bare” mål og assists. 

Sentral midtbane: Paul Pogba

Det er ikke tilfeldig at Manchester United ser mye bedre ut offensivt med Pogba på laget. En av få spillere i ligaen som har ”alt” og har vist seg frem med gode mål og fantastiske assist i 2017/18. 

Venstre midtbane: David Silva

En av spillerne i ligaen som får minst skryt og oppmerksomhet for sine prestasjoner. David Silva har prestert jevnt på ekstremt høyt nivå i flere sesonger. Årets utgave av Silva har vist seg frem i hver kamp jeg har sett av City. En fantastisk spiller som fortjener mer oppmerksomhet. 

nintchdbpict0003649410901-e1510489938175
Raheem Sterling

Høyreving: Raheem Sterling

Hvor skal jeg starte? Spilleren som ble sett på som en flopp i fjor har nå vunnet Manchester City flere viktige poeng i kampen om å vinne Premier League 2017/18. Har funnet seg selv under Pep Guardiola og vinner kampen om venstre vingen foran formspillere som Martial og Rashford. 

Venstreving: Leroy Sané

Talentet som virker litt sliten i fjor har vist seg frem som en stabil og god spiller på et meget godt Manchester City lag. Prestasjonene på vingen for City er på nivå med Eden Hazard sine prestasjoner for Chelsea. Statistikken til Leroy Sané er også imponerende.  

Angriper: Sergio Kun Agüero

Hva kan man si. Agüero er en fantastisk spiller som gir målgaranti mot hvilket som helst lag. Premier Leagues beste angriper og en ekstremt god spiller for Manchester City i flere sesonger. Lukakus formsvikt utover høsten fikk meg til å velge en Agüero som virker til å levere stabilt også i årets utgave av Premier League. 

 

Er du uenig med meg og min Manchester XI? Gjerne legg igjen en kommentar og begynn debatten om hvilke spillere som du savner under årets Manchester XI.  Det ender med 6 spillere fra Manchester City, og 5 spillere fra Manchester United!

En kommentar om “Kombinert lagoppstilling: Manchester derby

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑