«The Ginger Mourinho» og suksessen i årets sesong

Skrevet av Anders Muren

Sean Dyche’s mannskap har hatt en fantastisk første halvdel av sesongen 2017/18. Med 32 poeng og en sjetteplass på tabellen er Burnley en av årets store overraskelser.

Først og fremst må man sette av en hyllest til Burnley sin fantastiske defensive rekord så langt denne sesongen. Med kun tolv innslupne mål så er Burnley det laget som har sluppet inn minst mål sammen med begge lagene fra Manchester. I den andre enden derimot har laget som går under kallenavnet ”The Clarets” ikke vært like gode. Kun 16 mål har blitt scoret, noe som må endres på om Burnley skal beholde sin sterke plassering.

Sesongstarten til Burnley har vært preget av mange ettmålsseiere. Hele ti kamper har blitt vunnet med ett mål mer enn motstanderen. Deres toppscorer er Chris Wood med fire mål. 16 mål scoret og tolv mål innsluppet er ikke vanlig kost om man skal ligge oppe blant topp seks lagene. For Burnley og Dyche sin del er de fantastiske på de defensiveområdene, men har enda mer å gå på når det kommer til det offensive.

Selv om The Clarets ikke har scoret enormt med mål har de vært enormt gode når det først gjelder. Med flere sene scoringer som mot Stoke forrige uke har de sikret seg imponerende seire på Turf Moor. Kun to kamper har Burnley måtte se seg slått på sin egen hjemmebane. Disse tapene kom mot blant annet Arsenal og West Bromwich tidlig i august. Dermed kan flere av toppklubbene grue seg til å besøke laget fra Nord-England.

burnley.png

Spiller på sine styrker

Det jeg liker med Burnley er at de spiller på deres styrker. De prøver ikke å være et lag som gjør noe mer enn de må, og de utnytter sine styrker til det fulle. Hele ni ganger har de holdt nullen, noe som viser en enormt godt defensiv organisering i laget. Ikke mange hadde trodd dette om Burnley før sesongstart.

Med en fantastisk manager i Sean Dyche som motiverer spillerne har Burnley nådd nye høyder. Dyche trenger ikke ”sexy” 4 – 0-seire hver helg når en enkel 1 – 0-seier gir like mange poeng. Selvsagt kan man argumentere om spillestilen er underholdende, men hva kan man forvente av et Burnley-lag med et relativt lavt budsjett?

Sean Dyche er en manager som setter kraft og mental vilje foran alt annet på fotballbanen. ”The ginger Mourinho” har hatt et klart mønster når han har signert spillere og har åpenbart gått etter spillertyper som passer hans fotballfilosofi. Det har gjort Burnley og Sean Dyche til en suksess i sesongen 2017/18. Det blir spennende å følge med på laget fra Nord-England i romjulen og om de kan opprettholde sin sterke statistikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑