Vurdering av toppklubbenes overgangsvindu

Skrevet av Anders Muren

Januarmarkedet har nå avsluttet, og vi skal se på hvem av topp 6 klubbene i Premier League som har kommet best og verst ut av overgangsvinduet. De vil bli rangert på en skala fra 1 til 10.

Arsenal

Inn: Mkhitaryan, Aubameyang, Mavropanos

Ut: Coquelin, Debuchy, Giroud, Sanchez, Walcott (ellers masse låneavtaler)

Arsenal startet dette overgangsvinduet på verst tenkelig vis. Alexis Sanchez var på vei bort fra de røde gigantene fra Nord-London. Dagene gikk og spillere som har tjent klubben godt i flere år reiste sin vei. Alt i alt har Arsenal gjennomført et godt overgangsvindu, hvor blant annet signeringen av Aubameyang viser muskelkraft på overgangsmarkedet. Arsenal sitt overgangsvindu får derfor:

8 av 10

Chelsea

Inn: Barkley, Giroud, Palmieri

Ut: Batshuayi, Musonda, Kenedy (alle på lån). Også flere juniorspillere på lån.

Chelsea og Conte ropte etter mangel på bredde i spillerstallen. Signeringene Barkley, Giroud og Palmieri styrket nettopp hva Chelsea trengte. Spillerne som ble sendt på utlån hadde ikke imponert nevneverdig og har godt av å få mer spilletid. Eneste man kan fundere på er kvaliteten på spillerne som kommer inn? Barkley og Palmieri har nylig kommet tilbake fra skader og Giroud trekker på alderen, men er en målsikker spiss. Chelsea får derfor:7 av 10

Manchester United

Inn: Alexis Sanchez.

Ut: Mkhitaryan, Wilson (lån), Tuanzebe (lån). Flere juniorspillere på utlån.

De røde djevlene gjorde en stor signering i form av Alexis Sanchez, men hadde kanskje større bruk for forsterkninger på midtbanen og i forsvar. Alexis inn for Mkhitaryan er uten tvil en forsterkning og det tyder på det ble en ren byttehandel, noe som gjør handelen mer imponerende. Ellers savner man andre forsterkninger bakover på banen til Manchester United. Man Utd får da:7 av 10

Liverpool

Inn: Gallacher, van Dijk.

Ut: Coutinho, Flanagan (lån), Grujic (lån), Sturridge (lån), Markovic (lån). Flere juniorspillere på utlån.

Virgil van Dijk var signeringen som Liverpool var desperate etter. En veldig god midtstopper med god erfaring i Premier League. Med rekordbeløp inn på konto fra Coutinho hadde man kanskje tro på flere forsterkninger og ikke minst en erstatter for magikeren fra Brasil. Dette skjedde ikke, men Liverpool har så absolutt forsterket forsvaret sitt. Liverpool får derfor:6 av 10

Manchester City

Inn: Laporte.

Ut: Mangala (lån). Flere juniorspillere på utlån.

Englands mest suverene lag for tiden trengte ikke all verden til forsterkninger, men fikk et etterlengtet innkjøp på midtstopperplass. Laporte kan bli en god signering på sikt og man skal ikke vurdere franskmannen for tidlig. Ellers ble det rapportert fra diverse medier at de lyseblå fra Manchester gikk glipp av to vinger i Mahrez og Alexis. Vi gir derfor Manchester City:6 av 10

Tottenham

Inn: Lucas Moura.

Ut: Nkoudou (lån). Ellers flere spillere på utlån.

Det ble ingen stor januarhandel fra Tottenham. Lucas Moura blir en spennende signering for de neste månedene og overgangssummen var ikke all verden om vi skal tro diverse medier. Hvilke andre forsterkninger trenger Tottenham? Ikke godt å si, kanskje savner man forsterkninger i bredden av klassespillere. Uansett så kan Tottenham-fansen se seg middels fornøyd med januarhandelen mener jeg. Dette gir en score på:6 av 10

2 kommentarer om “Vurdering av toppklubbenes overgangsvindu

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑