Premier League’s 3 største overraskelser og skuffelser

Skrevet av Mathias Nordgård

Hvilken spiller har overrasket deg mest gjennom sine prestasjoner i Premier League denne sesongen? Og hvem har skuffet deg mest? Fotballfans har tatt en en kikk på dette og kommet frem til tre spillere som har overrasket og tre spillere som har skuffet.

Se kveldens oddstips til Champions League fra vår samarbeidspartner oddsen.nu

Før man legger hodet klar til hugging, ønsker jeg å presisere at dette ikke nødvendigvis har vært de beste eller dårligste spillerne denne sesongen. Her har jeg prøvd å gå etter spillere som har levert bra ut ifra det folk flest hadde forventet, og spillere som har skuffet ut ifra det vi vet at spillerne kan levere og har levert tidligere.

De største overraskelsene

James Tarkowski, Burnley

Kom fra Brentford i januar-vinduet i 2016, men noterte seg bare for fire kamper i sin første halve sesong for et Burnley-lag som rykket opp fra Championship. Hans første sesong i Premier League bød på 19 kamper, men kun fire av disse var fra start. Da Burnley i sommer solgte stopper-klippen Michael Keane til Everton, trodde mange at Burnley skulle slite hardt med å fylle tomrommet hans. Men det har James Tarkowski gjort på meget godt vis. Stopperen har startet 21 av 27 kamper for Burnley og laget har holdt nullen i hele ni av disse kampene. Altså nesten halvparten. På de seks kampene uten Tarkowski har de bare holdt nullen én gang. Dette er statistikk, men jeg tror ikke det er tilfeldig. For et Burnley-lag som ofte ligger lavt og tar imot er Tarkowski i sitt rette element når han kan duellere og stange vekk innlegg i egen boks, og at han skulle erstatte Keane på en så god måte gjør at han må med på denne lista.promo338141946

Andreas Christensen, Chelsea

Dansken var bra på utlån i Gladbach over to sesonger, og var fast inventar på Bundesliga-laget. Derfor vil kanskje mange hevde at det ikke er så overraskende at han presterer så bra som det han gjør, men synes det nivået han har levert har vært meget høyt. Vil faktisk si at han har vært en av ligaens beste stoppere denne sesongen. For Chelsea har han blitt udiskutabel i startoppstillingen og det er ikke uten grunn. Han er meget smart i alt han foretar seg og trenger sjelden å gå inn i hasardiøse dueller, da han ofte allerede har orientert seg og lest hva som skjer. Han egenskaper med ball gjør han enda mer komplett. Har ikke pådratt seg et eneste gult kort denne sesongen og dette kommer av at han er så fotball-klok som han er.

Fabian Delph, Manchester City

City hadde uflaks da nysigneringen og venstrebacken Benjamin Mendy ble langtidsskadd bare noen uker ut i sesongen. Hvem skulle nå bekle venstrebaken hos de lyseblå? Pep Guardiola fant ut at dette skulle være Fabian Delph, og det har vært en suksess-historie. Midtbanespilleren, som kom fra Aston Villa sommeren 2015, og som i sine to første sesonger på Etihad bare spilte elleve kamper fra start, var det få som hadde troen på at skulle være veldig mye involvert i årets Manchester City-lag. Før han ble skadet for ca. en måned siden har Delph spilt 21 kamper denne sesongen. Og i ny posisjon har han imponert. Som invertert back har Delph overgått forventningene og gjort at få har savnet Benjamin Mendy. Mye av æren skal selvfølgelig også gå til Pep Guardiola, som også tidligere har omskolert spillere til nye posisjoner med stort hell, men Delph har tatt sin nye rolle på en imponerende måte.fabian-delph-manchester-city-1718_2epxy0czkum1uhba8hqj5apj

De største skuffelsene

Gylfi Sigurdsson, Everton

Han har blitt bedre den siste tiden, enn det han var i høst, men det skulle også bare mangle. Har ikke klart å levere på samme nivå i Everton som da han nærmest bar Swansea på egne skuldre forrige sesong. Så skal det også sies at det er vanskelig å komme til en ny klubb, som samtidig skal underprestere såpass mye som det Everton har gjort. Føler meg sikker på at vi har bedre tider i vente fra Sigurdsson, men man hadde forventet mer av islendingen denne sesongen.

sig

Ander Herrera, Manchester United

Hvor han var fast på laget forrige sesong, og ofte leverte bra, har det denne sesongen blitt en backup-rolle for Herrera. Og de gangene han har fått sjansen fra start, har hans prestasjoner vært lite imponerende. Da han kom til United fra Athletic Bilbao var han kjent som en ballvinner som også kunne gjøre konstruktive ting med ballen etter at han hadde vunnet den. Mye av det så man i United også, men jeg synes det har forsvunnet mer og mer. Nå fremstår han mer som en «ødelegger» og kun det, og da blir spanjolen ganske så begrenset. 

Manolo Gabbiadini, Southampton


Italieneren tok Premier League med storm da han i fjor vinter ble hentet til Southampton fra Napoli. Han scoret seks ganger på sine fire første kamper i Southampton-trøya, og ga derfor fansen forhåpninger om at de virkelig hadde skutt gullfuglen. Det ble ikke flere scoringer på hans resterende åtte kamper i forrige sesong, men han var likevel ikke så langt unna som det han har vært denne sesongen. Han startet sesongen som det klare førstevalget på topp, men etter hvert har ikke det vært tilfelle lengre. 26-åringen har bare funnet nettmaskene tre ganger på 10+12 kamper denne sesongen, og er bare en fjern skygge av den spilleren han var da han ankom St.Marys Stadium. gabbiadini-southampton-premier-league_4upcj5pjedgs1uast8cky90ab

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑