Billige kupp til Eliteserien Fantasy!

Skrevet av Espen Nesse

Fantasy Eliteserien er på sitt andre år, og jeg regner med at det er flere enn meg som har fått øynene opp for den øverste divisjonen i Norge etter det første året. Eurosport Norge har gjort en strålende jobb, og vi er nok alle glade for at det har kommet en annen fantasy-versjon enn tippeligamanager.

Fantasyartiklene for Eliteserien hos oss i FotballFans i år vil bære preg av mye strategisk tenkning med tanke på chips, formasjoner/lagoppsett (Prissetting per lagdel etc) og hvilke spillere man bør velge fra hvilke lag til enhver tid. I tillegg vil det være et stadig fokus på spillere som kan regnes som differansespillere og billige spillere. Ellers vil det selvsagt være noe av det tradisjonelle som en fantasyartikkel skal ha; rundens lag, donker, kapteinstips og mye mye mer. La oss kjøre igang!

ff fantasy
Trykk på bildet for å auto-joine – Eller bruk kode: 6396-1595

Billige kupp

Mange er allerede igang med å sette opp et lag, og jeg kan tenke meg at en del av dere river dere i håret. Prissettingen i år er noe annerledes enn i fjor, og det kan være vanskelig å finne de riktige navnene til den siste siden i den store notatblokka. Av den grunn har jeg tatt en dyp titt i arkivet, og funnet en del spennende navn i hver posisjon som kan gjøre at kabalen lettere går opp. Det må presiseres at det som regel er valgene man tar av spillere i denne kategorien som gjør den største forskjellen i toppen av Fantasy generelt.

Keeper


Det er alltid et ønske om å finne en keeper til 4.0. I fjor tok McDermott den rollen, mens i FPL er det Rob Elliot som har stått frem. I år er det vanskelig å finne noe til 4.0, men Magnus Lenes i Ranheim er vel den som er nærmest sammen med Benjamin Boujar i Start. Likevel er jeg ganske sikker på at Barli til 4.5 tar plassen mellom stengene for RIL etter en strålende sesong i fjor. Håkon Opdal gjør nok det samme.

Aslak Falch (4.5)


Vi må bevege oss opp en halv million: Anders Kristiansen har akkurat operert menisken, men er tilbake på treningsfeltet. Falch har stått hele preseason, og kan kanskje være førstevalget når Sarpsborg 08 tar i mot selveste Rosenborg i første serierunde. En keeper i 4.5-klassen på et lag som Sarpsborg er noe man sjeldent opplever, og hvis det viser seg at Falch blir stående i buret er han absolutt å anbefale. Ellers er det ganske mange keepere å velge i 4.5-kategorien, men ikke akkurat svært spennende alternativer.

Skjermbilde 2017-12-20 kl. 14.05.50
Sarpsborgs nysignerte keeper, Aslak Falch.

 

Forsvar


Som hos målvaktene vil en alltid finne seg en spillende forsvarer til prisen av 4.0. I fjor var Jeppe Moe en helt fantastisk bidragsyter til den prisen. I år har han steget til 4.5, men jeg skremmes ikke av den grunn. En back med offensive kvaliteter på et lag som kan score mye, litt som Bournemouth i Premier League. Man går kanskje ikke for clean sheet, men heller for de offensive tallene. Likevel hadde Stabæk 7CS i fjor, noe som slettes ikke er verst. Moe er på cornere fra i allefall èn side, og jeg tror han vil øke antall målgivende fra i fjor (4).

Lars Grorud (4.0)


Dette er mannen du setter bakerst på benken hvis du trenger pengene. Jeg har ikke mye å si om verken Lars Grorud eller Sandefjord, men det jeg kan si er at han nok vil være en fast mann i Sandefjords startellever. Hvis Sandefjord skulle vise seg å være bedre enn det de har vist foran sesongen (Tapt 0-6 mot Godset bl.a.), kan han være en luring også på banen i Fantasy. Fra runde 2 til 8 har Sandefjord et grønt program, foruten om Brann hjemme i runde 7.

Er forøvrig flere spennende typer i forsvar til 4.5. Kort kan jeg nevne John Kitolano i Odd, som ser ut til å kapre en backplass og Erik Tønne i Ranheim som er satt opp som forsvarer, men har spilt ving hele preseason i 4-3-3 og scoret 2 mål! (Mer om out of position (OoP) spillere senere). Leo Skiri Østigard i Molde kan også nevnes, men personlig tror jeg ikke på startplass.

Midtbane


På midten trenger man også billige alternativer. I år ser jeg likevel muligheten for å slippe å sitte med en spiller til 4.5/5.0. To grunner til dette: 1. Ingen spesielle alternativer i de klassene. 2. Mulighet til å spare på spissplass og i forsvar gir rom for bedre kvalitet på midten. Jeg presenterer to spillere i 5.5-klassen:

 

Tobias Christensen (5.5)

Start er inne i en god tid med Tor-Kristian Karlsen og Mark Dempsey som lokomotivførere. Kevin Kabran (6.5) er hentet inn og nevnes av mange i fantasysammenheng. I mitt hode er Kabran under “vent og se” kategorien da han opprinnelig spiller i samme posisjon som Espen Børufsen. Tobias Christensen har hatt en god oppkjøring i Start og i tillegg vist seg frem i landslagstrøya. Dette er en fremadstormende gutt som har mye på lager, og som bidrar offensivt fra sin indreløperrolle. Christensen kan også ofte havne i en posisjon bak spissen, men dette tror jeg det blir lite av under Dempsey. Kan bli en del kort, men med et fint kampprogram, tekniske ferdigheter, kreativitet og stor motivasjon fra landslagsoppholdet tror jeg Christensen kan være et nydelig alternativ allerede fra 1.runde mot Tromsø.

 

Morten Gamst Pedersen (5.5)


Med hele 10 assist i fjor, mest av alle, sammen med Fredrik Haugen, er ringreven Gamst enda en mann å regne med. Nå er Lehne-Olsen borte, men Bakenga har nok i seg til å stupe inn en del baller fra den tidligere Blackburn-proffen. Det begynner å bli tynt i stallen til Tromsø, men startelleveren er nok ca. like god som i fjor. Tromsø har et OK program i starten av sesongen, og Gamst kan fint rullere med nevnte Tobias Christensen hvis det skulle vært behov for det. Gamst har også vist gode takter i preseason.4290592

Stefan Mladenovic (5.5) og Ola Brynhildsen kan også nevnes.


Angrep

Michael Karlsen (6.0)

Ranheim har et relativt greit program i starten av sesongen, foruten om Brann i serieåpningen, men der kan alltid alt skje. Ranheim er nyopprykka og vil spille cupfinale i de første kampene, ettersom dette er helt nytt og veldig stort for den lille trønderklubben. Michael Karlsen er en gamble, men som vi har sett før overrasker nyopprykka lag i starten av sesongen. Med sine 8 mål i preseason og 9 mål fra OBOS, tror jeg Karlsen kan smette inn et par kuler og gi god gevinst fantasymessig. Som vi alle husker var Karlsen svært viktig i playoff-kampene, og med sin store fysikk skal mange måtte slite for å håndtere ham. Egentlig vil jeg trekke frem hele Ranheim som lag hvis man tenker de første 7 rundene. Mads Reginiussen (6.0) og Sondre Sørløkk (5.0) kan bli spennende grunnet sine offensive ferdigheter + nevnte Tønne.

 

Steffen Lie Skålevik (6.5)

Brann ser nok etter en spiss, men per nå er det Skålevik som innehar denne rollen. Til 6.5 på et lag som Brann med servitører som Haugen og Koomson er han nærmest et must. Skålevik har prestert godt i preseason med scoringer mot både Viking, Sarpsborg og Åsane. Brannspillere generelt tenker jeg at man fint kan sitte med i alle fall frem til runde 12(!). Nevnte Koomson, samt en forsvarer herfra kan være nyttig.

tc2731bb
Steffen Skålevik bøttet inn med mål i den korte låneperioden hos Start i fjor.

 

I neste artikkel, som nok kommer i løpet av helga, vil jeg si noe om noen få OoP-spillere. I tillegg ønsker jeg å dele tanker om spillere/lag med godt kampprogram eller som kan rullere fint om hverandre ut i fra programmet. Vi skrives!

 

Espen Nesse / FotballFans

En kommentar om “Billige kupp til Eliteserien Fantasy!

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑