Eliteserien Fantasy – Hvordan bruke chipsene?

Skrevet av Espen Nesse

Det har kommet chips til Eliteserien Fantasy, og det er selvsagt et spørsmål hvordan man skal ta i bruk de ulike poeng-boostene. Chipsene er relativt like og omhandler at noen spillere får doblet poengsummen sin i en utvalgt runde. Her kommer mine tips til når man bruker de ulike chipsene.ff fantasy

Dobbeltrunder

Før jeg presenterer de ulike chipsene, ønsker jeg å si noe om dobbeltrundene (DGW-Double Gameweek). Chips kommer ofte i samme setning som DGW, og det med god grunn. Hvis det kommer DGWs vil det mest sannsynlig være grunnet europakvalifisering. Dette vil si at Rosenborg, Lillestrøm, Molde og Sarpsborg har størst sannsynlighet for DGW, og da også en runde uten kamp (BGW-Blank Gameweek). VM er over mitt i juli, og det vil nok ikke være noe kvalik før etter dette. Her er en oversikt:
ta-Hk3IzgKjIb3ZY.jpg largePy4XR6CY

Kampene som ikke blir spilt i runden de skulle, mener jeg at vil bli flyttet til runde 27 og/eller 29. Her kan man se at det er mange potensielt gode DGWs i fantasyøyne. Akkurat derfor kan det være lurt å se an hvordan disse rundene utarter seg før man smeller chipsene.

Parkèr bussen

Ved å ta i bruk denne chipsen vil alle forsvarsspillerne dine få doblet poengsum. Det vil si at du bør ha et solid forsvar når du tar denne i bruk. I troppen vår må vi ha 5 forsvarere, og det kan være vanskelig å få råd til å mønstre et godt forsvar. Denne chipsen krever aller mest strategisk tenkning. Om dobbeltrundene vil inneha nok lag/gode nok lag til å forvente clean sheet på 5 spillere kan være tvilsomt. I dobbeltrunder er det også i Eliteserien mer fristende med offensive bidrag. En alternativ løsning er å bygge opp forsvaret frem mot et wildcard:

Ta for eksempel runde 10, litt over halvveis i første del av sesongen:UyA3BcbQ.jpg large

Her ser vi at noen av de antatt sterke hjemmelagene har gode muligheter for clean sheets. Godset har tøffe kamper før og i denne runden, og det kan være mulig å selge EUA/Jradi for å gi rom til mer penger i forsvar. Deretter kan en hente de tilbake på wildcardet når programmet til Godset snur fra runde 11. Si at man sitter med for eksempel Hedenstad og Askar i runde 7, sammen med billige alternativer. I runde 8,9 og 10 har både Odd, Brann og RBK fine kamper, dermed kan spillere herfra være lurt å hente allerede i runde 8. Til runde 10 er det bare å få på spillere du mener har størst poengpotensial til akkurat denne runden. Da kan man sitte med et mannsterkt forsvar, og poengene kan renne inn!

Dette er bare et eksempel, og det er mange andre tidspunkt til å gjøre det samme. I tillegg er selvsagt alt avhengig av hva som skjer i sesongen, og det er umulig å si noe om hvem som er tettest bakover nå. Likevel tenker jeg at denne strategien bør tas i bruk til denne chipsen, ettersom det er snakk om 5(!) kapteiner i en lagdel man ellers har lite fokus på. Selv vil jeg nok sitte med bare to forsvarere som ikke er priset 4.5 eller lavere.

 

To kapteiner

Her har vi to kapteiner i laget, med andre ord får visekapteinen din også dobbel poengsum. Denne chipsen vil nok hos meg bli brukt i en DGW, og den krever nok ingen manøvrering. Hvis det derimot viser seg at begge de to andre chipsene blir optimale i DGW, vil denne være sist prioritert, da den i utgangspunktet virker å gi minst utslag.

Spissrush

Spisser blir ofte mer prioritert enn forsvar, og dermed tenker jeg at det oftere vil være situasjoner man vurderer å kjøre denne chipsen. Som forrige chips, mener jeg denne kan komme best til nytte i en DGW. Det vil uansett være en sjanse for at ingen lag med DGW har en spiss i form, derfor er det absolutt mulig å spille denne når du sitter med tre spisser som faktisk er det. Ettersom DGW er forventet å være helt i slutten av sesongen, vil det dermed være kjipt å sitte igjen med den hvis det ender med at det ikke er noen spisser som frister.

Mine tips oppsummert:

 

  1. Bygg opp forsvaret ditt før et wildcard, enten om det er opp mot en DGW eller bare pga. gode fixtures, før du parkerer bussen.
  2. Bruk to kapteiner i en DGW, med mindre de andre brukes her.
  3. Se an DGW før du bruker Spissrush, men har du tre spisser i storform og du forventer scoringer: Kjør!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑