ESN Fantasy – Tips til Runde 1

Slrevet av Espen Nesse

Endelig skal det hele sparkes igang! Allerede i morgen smeller det i Trøndelag når Ranheim tar imot Brann. Herlig!

Fokuset mitt i artiklene foran hver runde vil ikke være låst til selve runden. Fantasy er ingen sprint, men heller et maraton. Derfor ønsker jeg å tipse om spillere som er gode å ha i det langsiktige løp. Disse tipsene vil uansett være knyttet til runden som står for tur, da den runden selvsagt er like viktig som alle andre.

boost lfc 10
Du får oddsboosten når du trykker på Liverpool, og oddsen dukker opp. For nye kunder opp til 100 kr.

FåDetPå

FåDetPå vil alltid være åpningstipset hvor jeg legger frem den spilleren det er aller viktigst å få på plass i laget.

Vi åpner sesongen med å trekke frem Erik Tønne! Han er nevnt mye blant mange, og antall eiere øker betraktelig. Tønne er prissatt til 4.5 som forsvarer, og er en av de som spiller out of position. I Ranheim vil han spille ving, og plassen hans i laget virker å være sikker. Her er det bare positive utveier.

Kampprogram første 5:

Brann H

BLANK

Stabæk H

Tromsø B og Sandefjord B

FK Haugesund H

Du vil ikke gå uten Tønne. Det koster deg ingenting å ha han, og du kan fort havne unødvendig bakpå uten ham. Kapteinsemne i runde 4?

dqefr
Erik Tønne er eid av 12.5%, økende!

 

Keeper

Nå som det blir en tidlig DGW anbefaler jeg å ha en spillende andrekeeper. Dermed kan en få en spillende keeper i runde 2 og en med to kamper i runde 4.

Alternativ 1: Velg Andrè Hansen (6.0) eller Andreas Linde (5.5) og bruk den ekstra millionen på å få poeng for CS. Alternativ 2: Velg en keeper i 4.5klassen som er helt sikret spilletid, håp på CS og redd deg inn med redningspoeng. Anbefaler Sayouba Mande (4.5) som keeper i runde 4, Sandefjord (B) og Start (H).

Forsvar

To premiumforsvarere som du alltid lar spille er å anbefale. Få inn en fra Rosenborg selv om de reiser til Sarpsborg i første runde. Har du råd går du for Vegard Hedenstad (7.0) som er både offensiv og kan ta dødballer, hvis ikke er Jacob Rasmussen (6.0) en billig vei inn i det sterkeste forsvaret i Norge (Ryktes dog om at Benjamin Karamoko er på vei inn, ville ikke gått for Rasmussen da).

Molde har et brukbart program i starten, og en Vegard Forren (5.5) med dødballfot og hodestyrke er å anbefale. Det samme er Christoffer Remmer (5.5) som er en offensiv backtype med fem assist fra fjoråret. Brann har et enda bedre program, men her er det vanskelig å peke på hvem man bør ha. Taijo Teniste (5.5)?

I den lavere klassen har vi nevnte Tønne (4.5). Lillestrøm og Stabæk har grønne sletter over store perioder, og derfor anbefaler jeg Mads Haakenstad (4.5) som spilte samtlige minutter i fjor, i tillegg til Jeppe Moe (4.5) som er godt omtalt i artikkelen om Billige Kupp.

Både Moe og Tønne har blank runde 2, men her tenker jeg at man kan spille Haakenstad hjemme mot Sarpsborg. Dermed har man to karer til DGW i runde 4.

Midtbane

Midtbanen i år bør inneholde 5 gode spillere. Mitt håp er å kunne stille en 3-5-2 formasjon ofte.

Eirik Ulland Andersen (9.5) og Bassel Jradi (9.5) er som Eriksen og Ali i Spurs. Min anbefaling er å gå for èn av de, og stå for valget. Hos meg er det EUA som får tillit, da jeg føler han er et tryggere valg. Mer om han senere.yhth

Pål Andrè Helland (12.0) er knalldyr, men kan være verdt prisen hvis han unngår skader. Garanterer poeng! Samuel Adegbenro (11.0) er et billigere alternativ, som nok vil prestere godt. Likevel fikk han ikke vist det samme i RBK som han viste i Viking.

Gilbert Koomson (8.5) hadde en strålende sesong for Sogndal i fjor, nå er han å finne i Bergen. Det er vanskelig å si hvordan han vil gjøre det i en ny klubb, men kvaliteten er det ingen tvil om. Her kan man også gå ned 1.5mill(!) og finne Eirik Hestad.

I Billige kupp nevner jeg Tobias Christensen(5.5) og Morten Gamst Pedersen (5.5). Disse anbefaler jeg enda å ha på laget.

Christensen kan være den tredje spilleren på benken under runde 2. Deretter bruke han igjen i DGW i runde 4!

Angrep

Angrepet mener jeg er den vanskeligste lagdelen å komponere. Den første jeg setter på plass er Niklas Bendtner (13.0). Det tryggeste er å gå for dansken fra start. Har mye å spille for ettersom Danmark skal til VM.

Ved siden av Lorden gir jeg plass til Steffen Lie Skålevik (6.5). Ryktes å være klar. Mer om han i Billige kupp.

Ettersom Ranheim har BGW i runde to, er Karlsen uaktuell for min del. Da jeg allerede har Moe, Tønne og Christensen. For å erstatte han ser jeg på Kristian Fardahl Opseth (7.5) som beste alternativ.

Tips for runden:

Kaptein:

Kaptein for runden er Eirik Ulland Andersen(9.5). Eliteseriens Christian Eriksen. Dødballfot av rang, servitør og målteft. Stabæk hjemme bør være overkommelig, selv om historien sier sitt. Ettersom han har vært noe syk, må jeg nevne Bendtner som et alternativ.

Billig:

Christopher Telo (4.5) starta generalprøven for Molde. Starter Telo tenker jeg at han er noe av det beste billige alternativet man får tak i!

Diff:

En spiller som kan gi deg de poengene som få andre får denne runden er Elbasan Rashani (7.5) som bare er eid av 3.8%. Selv er jeg veldig fristet! God preseason, og vi vet alle at han kan gjøre enhver back svimmel! FKH hjemme.

Donk:

Ohi (9.0) er eid av hele 24.4% og skal spille borte mot Godset.

CS under 4.9m:

John Kitolano (4.5) fra Odd virker å starte i sesongstarten mot FKH. Både lukter og smaker 0-0.

Under lupen:

En spiller som er nevnt av få, men som nok kan få en god start på sesongen er Eirik Hestad (7.0). Noen fra midtbanen til Molde kommer til å få mye målpoeng, Hestad har storspilt i preseason og kan fort være den spilleren.

Lykke til og husk å bli med i vår Fantasy-liga. Trykk her for å bli med automatisk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑