Sesongpreview: IK Start

Skrevet av Skuggz

Nye eiere, ny sportslig leder, ny trener, ny logo og en ny hverdag for IK Start. Etter 13 år med heisturer opp og ned mellom divisjonene skal #StartEnDrøm gjøre Idrettsklubben Start til et lag å regne med i Eliteserien de neste årene. En lite imponerende sesong i OBOS-ligaen endte i opprykk, og jobben med å få inn forsterkninger startet. 7 spillere har blitt hentet inn, og forskjellen fra tidligere sesonger er nå at Start har hatt muligheten til å bruke penger på spillere fra en annen hylle enn tidligere. Til sammen har det omtrentlig blitt brukt mellom 5 og 7 millioner kroner på spillerkjøp.

Av disse spillerne er det knyttet størst forventninger til svensken Kevin Kabran som kom fra Brommapojkarna for 3.5 millioner kroner. En spiller som har blitt sammenlignet med en tidligere Start-yndling i Christian Bolaños av lokalpressen Fedrelandsvennen. En annen spiller det er knyttet spenning til er Nigerianeren Afeez Aremu som kun er 18 år gammel, men som ser ut som en spiller som har en haug av erfaring. Han har imponert i vinter i den defensive rollen på midtbanen, og kan fort bli en viktig spiller denne sesongen. Venstreback Elliot Käck er hentet fra Djurgården, Aron Sigurdason fra Tromsø, Michael Ugungbaro fra Jerv og ungguttene Isaac Twum fra Ghana samt Gudmudur Tryggvason fra Island.

Slik vil Start sannsynligvis stille i de fleste kamper denne sesongen En solid startoppstilling som burde kunne vinne kamper og holde nullen oftere enn i tidligere sesonger hvor Start har sluppet inn rundt 60 mål hver sesong.

start 2 11
Lag 1 vil være førstevalget til Mark Dempsey denne sesongen, mens Lag 2 vil være utfordrere.

 

Forsvaret

I Håkon Opdal har Start en rutinert keeper som både kan være en matchvinner, men også være grunnen til poengtap. Litt for mange frispark gikk i mål i 2017, og han må luke vekk disse til sesongåpningen. I Eirik Wichne har Start et ordentlig sørlandstalent. 20-åringen har vært meget god siden han tok over plassen til Jens Skogmo. Damian Lowe ser ut som en ordentlig god signering fra sommeren i fjor, mens Simon Larsen blir en viktig spiller som kaptein i årets sesong. Elliot Käck er en god venstreback, og skulle han få en formdupp har de en meget god backup i Henrik Robstad. På stopperplass har Start Michael Ogungbaro og Rolf Daniel Vikstøl som backup, mens det for øyeblikket ikke er noen rene høyrebacker som kan utfordre Wichne. Vikstøl virker å være på vei til Viking så er det én lagdel Start trenger mer dybde i så er det forsvaret. Tor Kristian Karlsen har vel og merke signalisert at det ønskes forsterkninger i forsvaret før vinduet stenger i April.

Midtbanen

Midtbanen er nok lagdelen det stilles flest spørsmål rundt. De tre som vil starte mot Tromsø er Afeez (18 år), Twum (20 år) og Christensen (17 år). Den desidert yngste midtbanetrioen i ligaen. Til gjengjeld er alle tre meget talentfulle, og man sitter med en følelse av at det både kan gå helt fantastisk og ganske dårlig. Spesielt om laget får en dårlig start på sesongen. Tobias Christensen er Sørlandets største talent på mange år. En spiller med flott teknikk og pasningsevne. Mange vil bli overrasket om han ikke er utenlandsproff om 3-4 år. Bak trioen finner man stortalentet Adnan Hadzic som Start snappet foran nesen på flere Eliteserie-klubber i fjor sommer. En spiller som kan bekle flere roller på midtbanen, og som fremstår som en rutinert spiller til tross for at han nettopp har blitt myndig. Michael Ogungbaro er primært en defensiv midtbanespiller, og vil fungere som andrevalg bak Afeez, men som også kan brukes i tospann med sin landsmann om Start skulle ønske en mer defensiv tilnærming til kampene sine. Andreas Hollingen og Erlend Segberg er begge ute til minst sommerferien.

70ae3d46-afa4-4dbc-892a-16968442474c
Stortalentet Tobias Christensen vil få mye spilletid denne sesongen.

Angrepet

Dette er uten tvil der Start har sin styrke, til tross for at de har slitt med å score i treningskampene i vinter. På venstrekant finner man svensken Kevin Kabran som vil få god konkurranse av spilleren som har vært i laget siden 2007, Espen Børufsen. På høyrekant har de hentet inn Aron Sigurdarson fra Tromsø for i overkant en million kroner. Han er en god spiller som forhåpentligvis for Start vil bidra med en del målpoeng. Bak islendingen venter Daniel Aase som har blitt beskrevet som «my type of player» av Mark Dempsey, men som utvilsomt passer bedre i kamper hvor Start styrer, fremfor kamper hvor de gule ligger dypt og kontrer. Helt på topp er Kristjan Floki Finnbogasson førstevalget foran Lars-Jørgen Salvesen. Floki er en god hodespiller som kan avslutte, men mangler en del på farten og styrke. Spissplass er enda en posisjon som Karlsen ønsker å forsterke før vinduet stenger.

 

Vurdering for sesongen

Mange har sagt at dette Start-laget er vanskelig å spå foran sesongen, og det er forståelig. Dybden i stallen er foreløpig ok, men det trengs definitivt flere alternativer i forsvaret og midtbanen samtidig som at den unge midtbanetrioen har minimalt med rutine. Samtidig har Start noen fantastisk spennende og gode spillere i Kabran, Sigurdarson, Lowe, Christensen og Afeez Aremu. Skulle det gå dårlig i vår har de definitivt økonomiske muskler til å styrke stallen i sommer og SKAL greie å unngå nedrykk. Målsettingen virker å være å etablere seg i Eliteserien denne sesongen så da kan man anta at det målet er et sted midt på tabellen. Det vil være en god sesong for Dempsey & Co, og jeg tror Start vil havne på en plass mellom 10. og 12.plass denne sesongen. Det vil være en godkjent sesong etter opprykket. En ting er det liten tvil om: Start har en ny hverdag, og vil etter alle solemerker ikke være det heislaget de har vært siden det mildt sagt sølvet de tok i 2005!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑