Sesongpreview: Molde

Skrevet av Samuel Myrbodstad

Etter en kaotisk siste serierunde kapret Molde sølvet rett foran nesen på Sarpsborg i fjorårets sesong. Sarpsborg ledet 2-0 på Aker Stadion og så ut til å kruse inn til sølvet, men en sluttspurt ledet av Bjørn Bergmann Sigurdarson sørget for at Molde spilte 2-2 og tok det ene poenget som vippet dem over på sølvplass. Gjennom sesongen kom det mye kritikk til Ole Gunnar Solskjær på grunn av hans taktiske valg, hvor han spilte mange spillere ute av posisjon og en omstendelig ballbesittende fotball. Mye av grunnen til poengfangsten var evnen de hadde til å avgjøre kamper helt mot slutten, uten den kunne sesongen ha endt langt svakere. Foran denne sesongen har Solskjær uttalt at målet er å overta Rosenborg på toppen av tabellen, noe som skal gjøres med en klassisk 4-3-3 og mer direkte fotball.

Keeper

På keeperplass er Molde solide med Andreas Linde. Svensken var solid i fjor og sto frem med matchavgjørende redninger. Er ett spørsmål rundt reservekeeper Ranmark som ikke holder like høyt nivå, man husker tabben han hadde mot RBK i fjor da han måtte steppe inn. Linde er også aktuell for en VM-tropp for Sverige, noe som gjør at han kan miste viktige kamper i ligaen.

Forsvar

Forsvarsmessig er de meget solide og har stor bredde. Remmer og Ssewankambo konkurrerer om høyrebacken, danske Remmer ligger nok først i køen med fine 5 assist i fjor. På midtstopperplass er det mange å velge mellom, hvor det ser ut som kaptein Ruben Gabrielsen må belage seg på en plass på benken. Vegard Forren og Babacar Sarr er en solid og fysisk stopperduo, har også unggutten Stian Gregersen i bakhånd. Leo Østigård må også nevnes, en midtstopper som Solskjær har snakket i store ord om. En respektløs kriger som virkelig tar for seg i duellene, skikkelig ledertype. Ryktes å være på vei til Viking på utlån. På venstreback er Kristoffer Haugen ny for sesongen hentet fra Viking, stor arbeidskapasitet nedover venstresiden og en farlig venstrefot. Christopher Telo fikk sesongen ødelagt i fjor, viste spennende offensive takter i sin tid i Sverge og Norrkøping.

forren
Vegard Forren er tilbake i Molde.

Midtbane

Det ser ut til å bli 3 på midten etter formasjonsendringen til 4-3-3 med Norrmann som ballfordeler dypt, med Aursnes og Eirik Hestad lengre fremme. Aursnes har hatt en tøff tid i Molde men spilte seg opp i løpet av fjorårssesongen, er ett arbeidsjern. Til Eirik Hestad stilles det store forventninger denne sesongen, hvor playmakeren har ett bra overblikk og evne til å tre igjennom angrepsspillerne. Solskjær har flere valgmuligheter i Etzaz Hussain som er tilbake etter ett bra låneopphold i Odd, samt tekniske Martin Ellingsen som fikk en del spilletid i fjor. Petter Strand er en meget nyttig spiller som gjør en jobb både på høyreback, sentralt og på vingen.

Angrep

På topp kommer det til å bli ekstremt mye fart denne sesongen. Fredrik Brustad på høyrekant er en av de raskeste spillerne i Eliteserien. Mye handler om å utnytte ham på riktig måte og spille ham fri i bakrom. På den andre kanten er Thomas Amang, ett stortalent som ikke helt har fått ut sitt potensiale. Slet mye med skader i fjor, men i oppkjøringen i år har han vært enorm med en fart og ett rykk som mange i Eliteserien skal få slite med. Er lik Brustad i den forstand at han roter i avslutningsøyeblikket, det er noe han trenger å utvikle. På spissplassen er Chima Chukwu hentet hjem igjen. Han har gode minner fra sin tid i Molde hvor han vant seriegull, men har ikke vært en ekstrem målscorer. 9 mål i 2013 og 10 mål i 2014 er dog akseptable tall. Er en targetspiss med enorm fysikk og jobber og løper på alt. I bakhånd har de en meget spennende spiller i Erling Braut Håland, 17-åringen var en komet på slutten av fjorårssesongen. For å være så ung har han en enorm fysikk, lekte tidvis med mye eldre forsvarsspillere i fjor. Tobias Svendsen er nok en spennende ung spiller som kan få sitt gjennombrudd i år, 18-åringen kan spille sentralt på midten og på vingen. Broren til Sander Svendsen har imponert i oppkjøringen, har spilt for Ajax sitt ungdomsakademi og spiller for Norge U19.

23spobbtobias
Stortalentet Tobias Svendsen, bror til tidligere Molde-spiller Sander Svendsen

Vurdering:

Molde har ett solid lag med stor bredd. I forsvaret finnes det mye rutine fra Eliteserien som har vært med på mye før. Den sentrale midtbanen er kanskje ett spørsmålstegn, har mange valgalternativer hvor det er vanskelig å velge, de fleste er tekniske midtbanespillere men mangler en del tyngde og defensive egenskaper. På topp kommer Molde til å bli ekstremt farlige på kontringer med sin enorme fart, ser ut som de går mer og mer bort fra den ballbesittende stilen som preget forrige sesong. Chukwu er en grei spiss, men når ikke opp i det hele tatt sammenlignet med Bendter og Søderlund i Rosenborg. Solskjær vet hva som kreves i Eliteserien og har vært med på å vinne før, men han har en stor oppgave foran seg her med å forme sitt beste lag og meste balansen med rotering, noe han har blitt beskyld for å gjøre for mye forrige sesong. Det er nok fortsatt ett stykke opp til Rosenborg for de hvite og blå, men alt annet enn medalje denne sesongen vil være en stor skuffelse.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑