ESN Fantasy – Runde 2

Skrevet av Espen Nesse

Det ble mye kok opp mot runde 1. Hos meg ble det hele 4 bytter grunnet utsettelsen av Ranheim – Brann. Selv synes jeg det bare er gøy at det skjer uforutsette hendelser, ettersom at det er da man må skru på fantasyhjernen! Nå må vi skru den inn mot helgas kamper.

 

FåDetPå

Kan ikke si at jeg traff særlig bra med Tønne sist, ettersom at Ranheim-Brann ble utsatt. Denne runden håper jeg i alle fall at Brann får spilt sin første kamp for sesongen. Det vi fikk med oss sist, selv om det ikke ble kamp, var at selveste Gilli Rolantsson (6.5) skulle starte på vingen. Nå har i tillegg mannen fra Færøyene skrevet under ny kontrakt på tre år! Her lukter det gull og grønne piler.gili

 

Rundens viktigste tanke

Mitt viktigste tips er å ikke gå amok. Kanskje du fikk en kjip runde med en svak kaptein, tre fra RBK, Stokke-Bendtner-Mortensen som spisstrio, Semb Berge?, osv. Vær tålmodig. De som presterte i første runde er ikke gitt at skal gi fantasypoeng også i den kommende runden. Husk at du valgte spillerne dine av en grunn. Gi de en sjanse!

 

Topp tre anbefalte kjøp

 1. Gilli Rolantsson: Rolantsson er oppført som forsvarspiller i år igjen, men som i fjor spiller han altså ving. Brann har gode hjemmekamper fremover, og en dobbeltrunde vil også dukke opp. Det bør gis plass til den færøyske angrepsspilleren.
 2. Pål Andrè Helland: Ingen god kamp i Sarpsborg, men nå står KBK på motsatt banehalvdel. Jeg tror det smeller fra Helland nå!
 3. Kristoffer Zachariassen: Den tøffe åpningskampen som hindret alle i å hente sarpinger er over. Zachariassen fortsetter fra fjoråret, og dette var nok bare èn av flere gode kamper både fotball- og fantasymessig i år. Personlig tror jeg den tidligere Nest-Sotra spilleren bare vil bli bedre og bedre utover sesongen.ff fantasy

 

Topp tre anbefalte salg

 1. Eirik Ulland Andersen: Det er kanskje bare snakk om èn fattig runde som Ulland mister, derfor kan det være dumt å selge. Likevel vil prisen falle, du vil ha 9,5mill på benken og en spiller du ikke helt sikkert vet når er tilbake. Godset har også et tøft kampprogram etter neste match mot Tromsø. Gilbert Koomson er den beste direkte erstatteren i mine øyne.
 2. Thomas Amang: Med scoring sist tenker nok mange at han blir med videre, men Amang ble byttet ut tidlig, og vil nok være preget av rotasjon. Vil man ha en spiller som plutselig er benka? Finnes flere sikre alternativer rundt samme pris.
 3. Mushaga Bakenga: Man skal ikke legge for mye i èn kamp, men Tromsø så direkte svake ut mot Start. Nå venter Godset og Molde i de to neste, og her kan det fort komme nye smeller. Få det bort enn så lenge i alle fall.

Topp tre røverkjøp

 1. John Hou Sæter (5.0): Spilte samtlige 90 i åpningskampen, og skal etter ryktene ha gjort en god figur. Var vel et par potensielle assister blant annet. Dette er en flott mann å ha opp mot Stabæks gode program og DGW.
 2. Aslak Falch (4.5): Holder nettet rent mot RBK, og vil etter alle solemerker fortsette å stå en stund.
 3. Ulrik Saltnes (6.5): Strålende match mot LSK. Linken med Opseth er igang, og i tillegg assisterte han Bjørnbaks annulerte scoring. Litt stram pris, menmen..

  high_szcbc8c7
  Ulrik Saltnes

 

Tips for runden

Kaptein:

Pål Andrè Helland. Nevnt tidligere. Kommer fort et par kasser her. Har du ikke Helland? Bendtner og Adegbenro er også gode kapteinskandidater.

Billig:

Ivan Näsberg (4.5). VIF så stabile og sterke ut mot KBK. Odd så ikke like bra ut mot FKH, og det kan tenkes at Enga holder nullen igjen her. Uansett er Näsberg godt priset til å spille stopper i hovedstadsklubben. Er vel mulig at Da Silva kommer inn nå?

Diff:

Sam Johnson (8.5). Igjen er vi i Vålerenga, men denne gang i angrep. Johnson skrev seg på scoringslista sist, og for meg ser han ut som et kupp. Eid av 4.3%.

Donk:

Forrige donk gikk virkelig galt. Det gjorde vel egentlig samtlige tips her, men vi prøver igjen. Thomas Lehne-Olsen er en fremragende spiss, som vil score mye i år. Nå skal LSK opp mot S08 på en hard gressmatte. Jeg tror det tidligere medlemmet av Gutan går målløs av banen her.

CS under 4.9:

Vanskelig å finne en sikker clean sheet i denne klassen i kommende runde. Aslak Falch (4.5) er likevel spilleren jeg må trekke frem nok en gang. Alt for stor tro på Sarp nå..

Under lupen:

Yess! Her traff vi med Hestad sist, la oss klare det igjen. Personen jeg føler kan komme litt ut av det blå denne runden er Mostafa Abdellaoue (10.5). Pedersen med to kasser sist, men nå er Ulland ute. Dette kan bety at Mos starter.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑