Oddstips: Arsenal – Stoke

Skrevet av Mattis Fiske

Den 32. serierunden avsluttes søndag når Arsenal tar imot nedrykksplasserte Stoke hjemme på The Emirates. Selv om «The Gunners» muligheter for en topp fire-plasseringen har seilt sin vei, og Arsene Wenger er i sjefsstolen på lånt tid, så skal dette være en klink hjemmeseier.

Med et forsvar som lekker som en sil, og et angrep som ikke består av mye annet enn en liten kompakt sveitser med navn Xherdan Shaqiri, så må morgendagens bortelag ha en god dose flaks om de skal ha muligheten for å ta med seg tre livsviktige poeng fra Nord-London. Det hjelper heller ikke på selvtilliten for «The Potters» at de har tapt de 9(!) siste på Emirates. 2-1 tapet hjemme mot Everton forrige runde gjorde at Stoke nå har det verste forsvaret i hele ligaen med småflaue 58 baklengs så langt. Går man dypere inn i statistikken, så er ikke hendelsene på ukjent gress bedre lesning. Status etter 15 bortekamper er fattige én seier og 8 poeng. Kun tabelljumbo West Bromwich er verre.

Arsenals håp om plass i neste sesongs Champions League ser ut til å måtte komme gjennom å vinne Europa League. London-klubben har faktisk kun vunnet 3 av de siste 10 i ligaen. Hjemmestatistikken gjennom hele sesongen viser dog akseptable 11-2-2. Den dårlige formen har ført til at muligheten for en topp fire-plasseringen begynner å se håpløs ut. Før denne runden er det hele 13 poeng opp til naborival Tottenham som innehar den dyrebare fjerdeplassen – i tillegg ligger Chelsea mellom der også.promo305658283

Gjennom dette kalenderåret har Arsenal hatt null problemer med å finne veien til nettmaskene mot lag plassert under dem. «The Gunners» kan notere seg for solide 12 nettkjenninger på 3 kamper mot disse lagene som vi kan putte i samme eske som Stoke. De 3 oppgjørene var mot henholdsvis Crystal Palace (4-1), Everton (5-1) og Watford (3-0). I tillegg kan vi legge til Arsenals siste kamp, som var på Emirates for ca. 2 uker siden, og endte med en solid seier (3-1) og avansement i Europa League.

Alexandre Lacazette returnerte til trening denne uke, men kommer nok uansett ikke til å starte, og vil mest sannsynlig bli tiltenkt en plass på benken. Mesut Özil skal være tilbake etter å ha vært fraværende i Tysklands kamp mot Brasil. Ellers er overflødige Kolasinac ute.

Stoke må på sin side klare seg uten suspenderte Charlie Adam, mens Ireland, Choupo-Moting og Grant er ute med skader. Ellers er rotasjonsspillere som Cameron, Diouf og Wimmer usikre.

Her mener jeg alt ligger til rette for at Arsenal skal kunne spille ut motstanderne. Aubameyang ser omsider ut til å ha kommet i gang, og med han i hovedrollen foran Mkhitaryan, så mener jeg at Arsenal skal ha gode muligheter for å vinne denne med 2-3 mål.

Arsenal -1.5 (Asian Handicap) – 1.83 hos Mr Green

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑