Eliteserien Fantasy – Runde 3

Skrevet av Espen Nesse

To runder av Eliteserien er ferdigspilt. I alle fall nesten. Det er dobbeltrunder i vente både i runde 4 og 6, og selvsagt setter man stort fokus på disse rundene.

FåDetPå

Treffer godt med Rolantsson sist da han ordnet både assist og clean sheet. Denne gangen går vi tilbake til runde én hvor jeg nevnte Erik Tønne (4.5) under denne kategorien. Nå gjør jeg det igjen, og denne gang med enda flere grunner. To doble runder i nær fremtid gjør han til en must-have.

Rundens viktigste tanke

Wildcard

Tankene mine for øyeblikket er å fyre wildcard foran runde 4. Dette er det flere grunner til, det er skader og usikkerhet i stallen min, men først og fremst er grunnen følgende. Når får man et bedre tidspunkt å kjøre første wildcard? Vi har to DGWs foran oss, og potensielt kan dette bety mye poeng hvis man sitter med de riktige spillerne. Man skal som tidligere nevnt ikke legge for mye i dobbeltrunder, men her snakker vi to runder like etter hverandre, med lag og spillere som svært få har i nåværende tropp. Mer om dette foran runde 4.

Topp tre anbefalte kjøp.

 

  1. Ohi Omoijuanfo(9.1): Har fått gjennomført én kamp. Borte mot Godset scora han ett og la opp til et annet. Nå venter grønne sletter og dobbelkamp i runde 6. Kjøp!
  2. Christoffer Remmer(5.5): Molde har sett solide ut frem til nå, og Remmer virker å være svært god på sin høyreback. Her kan jeg love både CS og målpoeng fremover.
  3. Marcus Pedersen (10.2): Møter sin tidligere klubb (Brann) i runde 3, her er det typisk Pedersen å gi absolutt alt. I runde fire er det duket for dobbeltrunde, og for øyeblikket ser jeg på Pedersen som det beste alternativet i Godset til denne runden. Kun spilt èn match, derfor kan det være lurt å se an til runde 4.

 

Topp tre anbefalte salg.

 

  1. Samuel Adegbenro(11.0): Ganske selvforklarende da han vil være borte en stund. Du vil ikke ha 11mill som ikke blir brukt.
  2. Mats Haakenstad (4.5): Mannen som spilte samtlige minutter i fjor har allerede måtte sitte på benken i en kamp. Dette lover ikke godt, og jeg anbefaler å se etter andre spillere i 4.5 klassen, der man er sikker på spilletid.
  3. Jonathan Parr (6.0): Veldig lik grunn som med Haakenstad. Når lagoppsillingen for kampen mot Tromsø kom ut, var ikke navnet til Parr der, han skulle sitte på benken. Grunnen til dette har ikke jeg her nå, men det kan virke som at Skullerud tenker på rotasjon. Skummelt!1y0wro8tu7gxz1cucqkt7py4af

Topp tre røverkjøp.

  1. Kevin Kabran (6.6): Nå er Børufsen ute med skade og Kabran skal få holde på uten kamp på venstrekanten. Start og Kabran svært gode hjemme mot Tromsø. Kan komme mye mot Sandefjord til mandag!
  2. Fredrik Aursnes (6.3): Det er ikke å komme unna at denne mannen har scoret to ganger og ellers sett meget bra ut. Dette er likevel en situasjon der man kan tenke at det ikke varer evig, men har vi noen tegn på at det stopper? Her har vi Eliteseriens Ramsey, løp på løp inn i boksen og enorm vilje. Spennende!
  3. Andrè Sødlund (5.5): Ja, hvorfor ikke? Selvsagt er det et sjansespill å gå for Sandefjordspillere nå når de ser helt elendige ut, men Sødlund har helt klart kvaliteter. Fem mål og to assist i fjor. Sandefjord har Start borte nå, før to hjemmekamper ventes i runde 4. Helt klart en spennende diff!

Tips til runden

Kaptein:

For å være på den sikre siden anbefaler jeg å sette kapteinsbindet i Molde. Da tenker jeg i hovedsak på Fredrik Brustad (8.2). Tøff kamp mot FKH sist, men viste seg å være god i åpningskampen mot Sandefjord hjemme. Nå er det Tromsø som står for tur i rosenes by, og tar vi Tromsøs kamp mot Start i betraktning kan det bety mange poeng for Brustad.74cc1cfa-d290-45e4-b9d3-105e0c91a39d

Er du derimot i gamble-humør er Kevin Kabran en morsom tanke. God i åpningskampen, og med Børufsen ute er han sikret startplass. Møter Sandefjord hjemme.

Billig:


Vi legger alle påskeeggene i kurva i Kristiansand, og nevner nok en Start-spiller. Floki Finnbogason er priset til 6.1, og er dermed et billig alternativ. Sammen med Kabran viste han takter i runde 1, og selv om det er snakk om den ene runden, tar vi sjansen!

Diff:

Petter Strand (7.0) har spilt samtlige 180 minutter for Molde og er eid av 7.5%. Han er mye med i det offensive spillet, og når Molde tar i mot Tromsø på hjemmebane spås det alltid mye mål.

Donk:

Han er eid av nesten halvparten, og er verdt 13mill. Vi  snakker selvsagt om Nicklas Bendtner, og om formen til Rosenborg snur borte mot Odd er svært usikkert. Jeg tror dansken går av banen nok en gang uten scoring. Ser for meg at Søder kommer inn rundt 65-70.

CS under 4.9:

Dan Peter Ulvestad (4.5). Tre bonuspoeng og en god kamp mot RBK. Vålerenga slet inn ett mål i Kristiansund, og RBK hadde det også tøft med å score. Nå venter LSK, og Kristiansund kan fort finne på å tette igjen bakover.

Under lupen:

David Akintola (5.5). Uforutsigbar driblefant. Spiller på kanten i FKH og har vist mye, mangler kanskje noe på valg og spilleforståelse.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑