Eliteserien Fantasy – Runde 4

Skrevet av Espen Nesse

Runde tre ga mange av oss en svært dårlig avslutning på påska. For underteikna var det kun Tønne med fem poeng som leverte noe som helst, men slik er gamet! Nå ser vi fremover, og vi ser det som alle fantasyglade sjeler elsker. Nemlig dobbeltrunder. Som jeg nevnte i forrige artikkel kan dette være et genialt tidspunkt til å aktivere wildcard. Denne artikkelen er prega av akkurat det!

FåDetPå

For tredje gang på fire runder nevner jeg en Ranheim-spiller. Denne gangen er det Michael Karlsen (6.5) som må på. Dobbeltrunde nå og igjen i runde 6. I runde 5 spiller de hjemmekamp mot FKH. Ranheim er som jeg nevnte før sesongen helt i hundre. Her skal det spilles cupfinale hver eneste kamp!

Rundens viktigste tanke

Selv om du sitter på wildcard nå er det utrolig viktig å ikke se seg blind på DGWs. Mitt tips her er å tenke noen runder fremover, vil laget du setter foran denne runden fungere like godt når runde 7 kommer? Sørg for at du ikke står med lua i hånda etter dobbeltrundene. Pass derfor på å ha en balanse i laget med spillere som er gode å ha i de tre neste rundene og med spillere som er gode å ha de neste 7-10 rundene.

I tillegg må det nevnes at jeg anbefaler å vente med chips til runde 6. I runden som kommer nå er det altfor mye usikkerhet rundt lagene med dobbeltrunde at det ikke er verdt sjansen.

 

Topp fem anbefalte kjøp.

 1. Gilli Rolantsson (6.5): Blitt nevnt tidligere og nevnes igjen. Spilt godt i to kamper, og virker å være i form. Dobbel i runde 6. Flott kampprogram.
 2. Ohi Omoijuanfo (9.1): Scoret i begge kampene han har spilt. Stabæk går gode kamper i møte, og i runde 6 er han et soleklart kapteinsemne!
 3. Marcus Pedersen (10.2): Fast på topp hos Godset. Med Jradi og Ulland snart på plass vil Pedersen bli servert mange gode sjanser. Dobbeltrunde nå.
 4. Torgil Gjertsen (7.5): Fjorårets komet er tilbake på sporet. Etter Brannkampen nå i runde 4 har Kristiansund et godt kampprogram fremover. Lurt å få på Gjertsen på eventuelle wildcard.
 5. Fredrik Haugen (10.1): Med Bendtner og Helland ute av form tenker jeg det er på sin plass å ta seg råd til Haugen. Koomson er enda et godt valg, men Haugen er det sikreste kortet. Er på alt av dødballer og kan åpne samtlige forsvar i Eliteserien. Dobbel i runde 6.4babeee1-25f3-4450-8ad1-9d5ea7a31ad9

 

Topp fem anbefalte salg.

 1. Nicklas Bendtner (13.0): Nå er det på tide å slutte å sløse bort 13mill. Vent på at formen kommer!
 2. Thomas Amang (6.5): Hvis du enda ikke har klart å kvittet deg med denne karen er det nå høyst på tide. Ingen fast mann.
 3. Jacob Rasmussen (6.0): Om Even Hovland går rett inn er nok tvilsomt, men det er godt mulig at den unge dansken vil få noen kamper på benken nå når Hovland er på plass. I tillegg har ikke Rosenborg innfridd noe enda, og kampprogrammet taler ikke akkurat deres sak heller.
 4. Kristoffer Løkberg(5.0): Det er vel ikke mange som har denne karen på laget sitt, men jeg tror det er flere som tenker på å få ham inn. Selv tror jeg ikke Løkberg er mannen som vil stå for Ranheim sine mål fremover, og jeg tenker per dags dato at dette er en typisk fantasyfelle. Prisen er likevel fristende, men her venter i alle fall jeg. Det samme gjelder forsåvidt Aasmundsen (5.0) i Kristiansund.
 5. Thomas Lehne Olsen (7.9): Var det bare et blaff det han viste for Tromsø i fjor? Mange bedre alternativer å velge på topp nå.

 

Topp fem røverkjøp.

 1. David Akintola (5.5): Nevnte han sist, og han strålte rett og slett mot Glimt. Han er sikker på mitt lag.
 2. Floki Finnbogason (6.1): Scorer selv når Start blir knust. Floki er farlig uansett motstander, og kan fort være en season-keeper. Dobbel i runde 6.
 3. Daniel Granli (4.0): Seiler opp som det beste alternativet i sin prisklasse. Assisterte Ohi mot Ranheim, og virker å ha plassen på høyrebacken. Nydelig mann å ha i runde 6.
 4. Erik Tønne (4.5): Om jeg blir lei av å nevne Tønne nei? Er vel ikke mer å si. Dobbeltrunder i 4 og 6.
 5. Morten Gamst Pedersen (5.5): Har levert en scoring hittil. Gamst er fortsatt et godt valg, selv om Tromsø ikke har vist seg fra sin beste side enda. På to hjemmekamper i denne runden tror jeg Gamsten vil få målpoeng.68820012

Tips til runden

Kaptein:

Marcus Pedersen(10.2): Spiller to bortekamper denne runden. Dette er nok det tryggeste valget, men det avhenger litt av at Jradi og/eller Ulland blir klare. Godset ble enkelt temma av Brann sist uten disse to.

Rolantsson og Karlsen kommer like bak i kapteinskøen.

Billig:


Enric Vallés (4.5): En midtbanespiller til denne prisen som spiller, og i tillegg ga 12(!) poeng sist er kjempespennende. Med to hjemmekamper denne runden kan han fint gå inn som femtemann på midten.

Diff:

Birk Risa (6.5): Den tidligere Bundesliga-proffen møter tannløse Bodø/Glimt hjemme på Skagerak. Risa spilte hele kampen på vingplass mot RBK, og nå tror jeg han vil komme ut i full blomst. Eid av 0.1%.

Donk:

Kristian Fardahl Opseth (7.7): Eid av 23.9%. Svak sammen med resten av laget mot FKH. Blir enda tøffere mot Odd. Tipper 2-0 til Odd.

CS under 4.9:

John Kitolano (4.5): Begrunnelse i de to foregående kategoriene.

Under lupen:

Aleksander Melgalvis (5.5): Svært god offensivt. Vist det til tider hittil. Hjemme mot Start kan det fort komme målpoeng herfra.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑