Anbefalte kjøp, salg og tips til Eliteserien Fantasy runde 5

Skrevet av Espen Nesse

Vårsola har endelig tittet frem etter dvalen, og fotballen kan nå blomstre fra sin flotteste side. Sesongens første dobbeltrunde er over og det er bare å glede seg til neste! Først må vi gjennom runden som selvsagt har fått navnet «Dritten i midten». Selv sitter jeg igjen med skjegget i postkassa da jeg så på Gjermund Åsen og Olsen-Solberg som unødvendig å hente. Men som jeg nevnte sist, slik er gamet! Rundens tips forrige gang traff derimot meget godt: Opseth donka, Pedersen skinte som kaptein, Kitolano sørget for CS og Birk Risa viste seg som en diff ved å lage et frispark som Ruud pent satt i nettet.

FåDetPå

Da er det vel på tide at jeg gir meg med disse Ranheimgutta, selv om de tok med seg en sterk seier fra Sandefjord på onsdag. Denne gangen beveger vi oss til Bærum og Ohi Omoijuanfo. Nevnt flere ganger, men ennå ikke slått helt til. Med bare 1.7 skudd per kamp burde han ikke nevnes her, men Ohi er akkurat den typen som plutselig bare smeller inn et hattrick. Nå venter Tromsø på Nadderud før dobbeltrunden braker løs. Brann borte + Start hjemme = 2 mål og 1assist!67453368

Rundens viktigste tanke 

Rosenborg filleristet Molde og er tilbake i gammelt slag. Mange gikk nok på smellen på et wildcard eller ved et bytte eller to, ved å kvitte seg med RBKere. Nå starter jakten på å få de inn igjen.. Rosenborg må vi ALDRI miste troa på.

Topp tre anbefalte kjøp.

  1. Pål Andrè Helland (12.1): Helland scoret mot Odd og assisterer nå mot Molde. Tenk hva han vil gjøre mot antatt svakere motstand. Helland er i gang og Rosenborg er i gang. Gi plass til Pål!
  2. Brannforsvarer (5.5-6.6): Se an hva du har råd til. Gilli som soleklar favoritt, Wormgoor og Teniste neste i køen, Acosta også et godt valg. Bunnsolide bakover og dobbeltrunde i neste.
  3. Torgil Gjertsen (7.5): Skal være tilbake mot Sandefjord etter spøkelsesskaden sin. Forrige match han spilte stod han for både mål og assist. Gjertsen er i gang!

Topp to anbefalte salg.

  1. Kristian Fardahl Opseth (7.5): Det svir litt i pengepungen når Opseth ikke leverer. Nå har han i tillegg pådratt seg en strekk og vil mest sannsynlig ikke spille på mandag.
  2. Michael Karlsen (6.1): Real bom sist da han stod på hedersplassen (FåDetPå). Ble benka for Helmersen mot Sandefjord, og nå vet vi aldri hvem som starter eller ei. Ikke verdt risikoen.

Topp tre røverkjøp.

  1. David Akintola (5.7): Må jo bare nevnes igjen. 7 av 8 vellykkede dribleforsøk mot S08 og nok en scoring. Finnes ikke bedre i denne prisklassen.high_tcb5d8da
  2. Anders Trondsen (7.4): Billig vei inn i RBK. Foran sesongen trodde man at Trondsen var tiltenkt den defensive rollen på midten, det vi ser nå er at han spiller på indreløperplass og er mye med fremover. To skudd på mål i matchen mot Molde, neste går vel i nota i Bodø?
  3. Tonny Brochmann (6.9): Fjorårets fantasykomet har begynt å vise takter igjen. Scoring mot Sandefjord i en kamp han spilte helt OK. Nå venter Gutan før det er dobbeltrunde. Fin diff!

Tips til runden

Kaptein:

Denne er vanskelig. Men etter det RBK viste sist må nok vår danske venn Nicklas Bendtner få æren igjen.

Billig:


Ola Brynhildsen (4.8): Spiller i Kassis fravær. Spennende ung spiller. Ingen god kamp sist, men vil tro han starter igjen?

Diff:

En gjenganger. Petter Strand (7.0): Eid av 7.3%. Sammen med Hestad den som fikk til mest mot RBK. Molde reiser nok kjerringa hjemme mot LSK.

Donk:

Gjermund Åsen (7.1): Hehe. Neida, det er faktisk et seriøst tips. Eid av 20%. Spiller borte mot revansjesugne Stabæk på en sådær gressmatte. Jeg tror ikke Tromsø scorer på Nadderud.86042791-20cb-4958-9743-b256984b2c54

CS under 4.9:

Christoffer Aasbak (4.5): Fungerer på samme side som Gjertsen. Spiller Gjertsen kan Aasbak fort finne på å være nest sist på ballen før en scoring. Sandefjord kan få det tøft som alle andre med å komme seg gjennom.

Under lupen:

Aron Sigurdarson (5.9): Starts beste mot LSK. Tar cornere og møter et Vålerenga i fritt fall. Nå kommer gjennombruddet for islendingen i sort og gult.

 

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑