Oddstips: Arsenal – West Ham

Skrevet av Mattis Fiske

Søndagens oppgjør mellom Arsenal og West Ham vil være Arsène Wengers første kamp etter at han offentliggjorde sin avskjed med klubben han har vært sjef for i snart 22 år. Kampen i seg selv kommer nok til å bli overskygget av nyheten som landet fredag morgen om at Wenger gir seg som manager i Arsenal etter inneværende sesong. Det kan sies at franskmannen har levd litt på overtid de siste sesongene etter å ha prestert, i bestefall, moderate resultater. Nå som han har meldt sin avgang er det legenden, de fantastiske stundene og hans innflytelse i Arsenal og i engelsk fotball som skal hylles, og det forventes at fansen skal samle seg og lage elektrisk stemning på Emirates.

Arsenal er akterutseilt i ligaen, og kunne for flere måneder siden avskrives i kampen for en topp 4-plassering, og ser ut til å lande på en skuffende sjetteplass. Sesongen kan dog reddes ute i Europa. Hvis laget blir stående med Europa League-trofeet hevet over hodet på Parc Olympique Lyonnais 16. mai vil laget ikke bare hente en ny tittel, men også kvalifisere seg for høstens Champions League. Første gjenværende hinder for å komme seg dit hen er når Atletico Madrid tar turen til Nord-London på torsdag, og da spørs det om 68-åringen velger å ikke ta noen sjanser med spillerne sine.

fantasyliga fantasybet ff
Bli med på Fantasy-runde i kveld – Gratis – Premier – Enkelt å delta. Trykk på bildet for å bli med!

Arsenal er knallsterke på Emirates, og kan skilte med bunnsolide 13-2-2, der de fire poengtapene har kommet mot Manchester United, Liverpool, Chelsea og Manchester City. Som jeg skrev for noen uker siden, så har Arsenal null problemer på eget gress hjemme mot lag plassert under dem på tabellen, og siden den gang kan de legge til en 3-0-seier mot Stoke. Ramsey og Wilshere er usikre, mens Mkhitaryan fortsatt er skadet. Som nevnt tidligere, er det en hvis fare for at noen spillere kan bli hvilt, og det ryktes at Ozil og Lacazette er blant dem.

West Ham ligger plassert på en 14. plass med sine 35 poeng etter 33 kamper. Med seks og syv poeng ned til – og med en kamp mindre spilt enn Southampton og Stoke, skal mye gå galt om ikke West Ham også blir å finne i ligasystemets øverste nivå også neste sesong. Har 1-2-2 på de fem siste. Vært svake på fremmed gress – over halvparten av borteturene har endt uten poeng. Må klare seg uten Byran, Antonio, Obiang og Reid, mens Ogbonna og Collins er usikre.

Selv om Arsenal kan komme til å hvile noen spillere er oddsen for høy til å unngå å prøve seg. Rammen og omstendighetene rundt kampen skal ligge til rette for at hjemmelagets spillere skal gi alt, og med den knallsterke statistikken de har mot lag som West Ham, skal dette være hjemmeseier.

Oddstips: Arsenal vinner – 1.54 hos Mr.Green

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑