Tips til kjøp og salg i Eliteserien Fantasy runde 8

Skrevet av Espen Nesse

Nesten 25% av sesongen er ferdigspilt. Brann virker uslåelige, mens Start og Sandefjord ser fortapte ut. I tillegg er andre runde i cupen ferdigspilt, og det er allerede noen lag i Eliteserien som slipper å tenke på dette lenger. Molde og Sandefjord blir slått ut av henholdsvis Brattvåg og Skeid. Sandefjord tapte hele 3-0 mot Tom Nordlies mannskap, det er virkelig krise i Vestfoldsklubben nå.

 

FåDetPå

Å finne en spiss som en kan ha hele veien er tydeligvis vanskeligere i Eliteserien, kontra Premier League. i PL er det spisser som man kan sitte på hele sesongen, og faktisk vite at det vil bli mål (Kane, Jesus/Aguero, Lukaku, Firmino, Vardy osv). Pedersen og Ohi mener jeg er faste spillere som vil prestere jevnt og trygt, som tredjemann er Skålevik et alternativ, men mange lag har allerede fylt opp Brann-kvoten og må se andre veier. Sam Johnson (8.8) er mannen som må på nå. Han er god i bakrom og i boks, noe han fikk vise mot Ranheim sist. Johnson har vært farlig frempå lenge nå, og ser ut til å være den spisstypen som vi ser i PL. I mine øyne er han den heteste angriperen per dags dato, og med kampprogrammet Enga har i vente kan han til og med passere Pedersen på toppscorerlisten. image

 

Rundens viktigste tanke

Det svinger i FES. Plutselig er det 5-6 mann en ønsker å få inn. Det er, som tidligere nevnt i andre artikler, utrolig viktig å ha troa på sine utvalgte. Ikke kjør hitorama for å endre laget, for om to runder igjen sitter du i samme båt. Gjør det ene byttet hver runde. Det byttet som brenner mest. La heller Storbæk få en kamp til, eller spill Løkberg borte mot RBK. Det er ikke noen krise!

Selv spiller jeg Nilsen (Brann borte), Tønne (RBK borte) og både Ulland og Pedersen. Trenger ikke ta hits for å få inn noen da tenker jeg.

 

Topp tre anbefalte kjøp.

  1. Gilbert Koomson (8.6): Virker friskere nå. Noe treg sesongstart, men blomstrer på vingen sin for øyeblikket. Skaper store sjanser og drar seg forbi flere. Fin tredjemann fra Brann.
  2. Even Hovland (6.1): Hvis en først skal inn i Rosenborg frister det mest defensivt. Hvis en i tillegg da vil spare penger er Hovland perfekt. Vil være en mann som først og fremst skal ha CS, men kan alltid komme noe offensivt!180404-hovland
  3. Chidera Ejuke (7.7): Ejuke er meget god om dagen. Enga scorer mål, og Ejuke kunne fort vært oppe i tosifra poengsum mot Ranheim. Jeg mener Ejuke er en mann alle bør ha fremover.

 

Topp tre anbefalte salg.

  1. Sandefjord (0.0): Rydd det bort.
  2. Gjermund Åsen (7.5): Hamstringskade. Kan fort være ute noen kamper.
  3. Nicklas Bendtner (13.0): Det vil plutselig snu for dansken. Kanskje allerede mot Ranheim. Men med en rolle bak Søderlund, og en prislapp høyere enn Flo ville jeg ikke rørt det før målene eventuelt kommer.

 

Topp tre røverkjøp.

  1. Ola Brynhildsen (4.9): Starter russetiden på best mulig måte. Han senket LSK med to mål, og er Stabæks lyspunkt i en ellers svak sesong. Iskalde avslutninger der han i tillegg passerer keeper. Brynhildsen er løsningsorientert, og ikke minst i form. Det må nevnes at en gutt i så ung alder kan ha vansker med å prestere jevnt over hele sesongen, derfor må en huske på at det nok vil komme en formdupp etterhvert. Til prisen av 4.9 er han uansett å anbefale.
  2. Benjamin Stokke (6.7): Ikke vært all verden i kampene i Eliteserien, men i cupen presterer han. Dette vil også komme i serien snart. Stokke er et bedre valg enn Bamba på sikt.
  3. Aslak Falch (4.9): Hvis du skal ha en keeper nå, skal du ha Falch. Sarpingene skal inn i et godt program.

 

Tips til runden

Kaptein:

Trofast som jeg er blir det nok en gang Gilli Rolantsson som får bindet hos meg, men hadde jeg hatt Pål Helland (12.0) ville jeg prøvd meg. Helland blir rundens kaptein, grunnen er at Rosenborg i utgangspunktet skal være noen klasser bedre enn Ranheim. Denne kampen passer Helland!gilli-rolantsson_

 

Billig:


Martin Broberg (5.4): Spilt en del spiss nå. Og hvis denne Odd-bølgen fortsetter, kan han fint fikse målpoeng hjemme mot Start.

 

Diff:

Benjamin Stokke (6.7): Igjen peser han inn mål i cup. NÅ! er det på tide at han smeller inn noen kasser i ES. Eid av 6.8%.

 

Donk:

Andreas Linde (5.5): Det er mange som har gått for Linde på keeperplass, og har tenkt å ha han der ut sesongen. Blant annet meg. Molde er ikke helt der de skal være, og jeg blir overrasket hvis Sarpsborg går målløse av banen igjen.

 

CS under 4.9:

Frode Kippe (4.8): Form skal trumfe terminlista, men når Sandefjord står på motsatt banehalvdel klarer jeg ikke å motstå fristelsen.

 

Under lupen:

Fredrik Nordkvelle (6.3): Hvis han har funnet tilbake formen fra 2015, vil han fort være i en av kjøpslistene mine. Akkurat nå er jeg ikke sikker, men hjemme mot Start kan han fortsette ferden. Viste god kvalitet både mot Sarp og Molde.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑