Oddstips – Siste runde i Premier League

Skrevet av Mattis Fiske

I dag spilles siste serierunde av 2017/2018-sesongen i Premier League. Det er ikke knyttet store spenningen til det som ofte blir kaotiske sluttminutter når alle de ti kampene spilles samtidig, og plasseringer verdt milliarder skiftes på til stadighet. Både Burnley og Bournemouth er ferdigspilte av hva som angår plasseringer av større betydning. Tross lite spenning i den kampen, så har jeg valgt å ta en litt nærmere titt på akkurat dette oppgjøret.

Burnley har hatt en fantastisk sesong – en sesong som kommer til å bli tronet med deltagelse i Europa League til høsten. Neste sesong skal altså «The Clarets» ut å måle krefter i Europa for første gang siden de deltok i den merkelige, og nå nedlagte Messebycupen tilbake i 1967. For en klubb på Burnleys størrelse er dette en mildt sagt massiv prestasjon. Uansett hva som kommer til å skje siste serierunde – vil Burnley fortsatt stå på sin sjuendeplass. Burnley er ikke et lag man assosierer med målfest, et inntrykk som tallene også støtter oppunder. Samtlige av bruntrøyenes hjemmekamper har endt under 3.5 nettkjenninger denne sesongen, og 13/18 har endt under 2.5.

Blackburn Rovers v Burnley - npower Championship
BLACKBURN, ENGLAND – MARCH 17: Burnley manager Sean Dyche looks on during the npower Championship match between Blackburn Rovers and Burnley at Ewood park on March 17, 2013 in Blackburn, England. (Photo by Chris Brunskill/Getty Images)

Bournemouth fornyet sin kontrakt i toppdivisjonen for noen uker tilbake i tid. Kampens bortelag har ikke noe overordnet å spille for, men kan sikre seg noen ekstra millioner i klubbkassen ved å havne på en så høy tabellposisjon som mulig. Med sin 41 poeng ligger sørkystlaget plassert på en tolvteplass, men kan havne på alt fra en knallsterk tiendeplass til en femtendeplass. I motsetning til gjerrige Burnley, lekker det godt bak hos Bournemouth. Med 60 innslupne er kun Watford, West Ham og Stoke verre enn gjestene. «The Cherries» havner ofte i målrike bortekamper, men det skal da sies at det oftest er motstanderne som står for nettsusen. Sytten mål på de atten spilte bortekampene tilsier et målsnitt på under målet per kamp. Noen som er helt på det jevne.

Hjemmelaget må klare seg uten Defour, Mee, Barnes og Brady, mens Walters, Arfield og Wood er usikre. Bortelaget på sin side må klare seg uten Arter, Mings, Smith og Stanislas. En liten kuriositet er at langslagsspiller Joshua King kan få sin hundrede kamp i Premier League om ham får minutter på Turf Moor i dag. En sterk milepel for 26-åringen.

Oddstips

Burnley har ikke tapt mot Bournemouth hjemme på Turf Moor på hele fjorten kampen, hvorav åtte har endt med seier. Jeg tror den statistikken fortsatt står seg etter dagens oppgjør, men i stedet for å gå for en hjemmeseier, velger jeg heller en underlinje. Burnley er ikke det mest åpne laget, og selv om de ikke har noe annet enn det akademiske å spille for, så tror jeg de vil fortsette å lukke igjen bakover som de har gjort hele denne sesongen. Vi krysser fingrene og satser på at festfotballen uteblir på vestkysten også denne runden. Vi plukker underlinjen på 2.5 mål hos Mr.Green.

Spillforslag: Under 2.5 mål – 2.00 hos Mr.Green

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑