CL-finale: Kombinert XI

Skrevet av Anders Muren

Snart er det duket for Champions League finale. I forbindelse med det som ser ut til å bli en av tidenes Champions League finaler har jeg satt sammen det jeg mener er de beste spillerne fra Liverpool og Real Madrid i en og samme ellever.

Formasjon: 4 – 3 – 3

Målvakt: Keylor Navas (Real Madrid)

Den mest problematiske posisjonen å finne et verdig navn, men vi endte opp sisteskansen til Real Madrid. Det som har vært en skuffende sesong i hjemlig liga for Real Madrid kan bli reddet av en eventuell triumf i denne finalen. Da må Keylor Navas finne sitt nivå fra fjorårets sesong. Konkurransen fra Loris Karius og Simon Mignolet var ikke den hardeste, men Navas har hatt noen viktige inngripener på vei mot årets Champions League finale.

Høyreback: Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

19-åringen som har kjempet seg til fast plass i et sterkt Liverpool mannskap har gjort seg fortjent til denne plassen. Mange viste fint lite om dette talentet før årets sesong, men nå vet flesteparten om denne sterke høyrebacken som har dominert for Liverpool. Med gode prestasjoner i både semifinale og kvartfinale mener jeg Alexander-Arnold har gjort seg fortjent til å kapre høyrebackplassen.

Midtstopper: Sergio Ramos (Real Madrid)

En av de viktigste brikkene som må funke for Real Madrid om det skal bli trofe også i år. En sterk personlighet, en sterk medspiller og en vanskelig motspiller som alltid er rundt å lurer. Enten om det er i sluttminuttene for å få et utligningsmål eller om det er for å hindre motspillerne i å kontre, virker det som Ramos alltid er der. En skikkelse som virkelig betyr mye for Real Madrid.

Midtstopper: Vigril van Dijk (Liverpool)

Jeg mener at van Dijk er den viktigste grunnen til at Liverpool er i denne finalen. Nederlenderen som ankom Liverpool i vinterens overgangsvindu har gjort jobben sin strålene i Champions League. Vinner dueller som kun Sergio Ramos kan sammenligne seg med og er en sterk midtstopper i mange situasjoner, kan bli en av nøkkelspillerne i finalen.vandijkg11_16x9

Venstreback: Marcelo (Real Madrid)

Tre mål og to assist på ti kamper i Champions League er det ikke mange venstrebacker som kan varte opp med. Det er nettopp derfor Marcelo er selvskreven på dette laget. Selv om Robertson er en god konkurrent, er Marcelo fortsatt noen nivå over den unge skotten.

Midtbane: Luka Modric (Real Madrid)

Han gjør alltid jobben sin med glans og presterer godt når det trengs. Under 2017/18 sesongen i Champions League har Modric vartet opp med seks assist, samt ett mål i gruppespillet. Kroaten som kom fra Tottenham er en viktig brikke for at Real Madrid skal ta med seg sitt tredje Champions League trofe på rad.maxresdefault

Midtbane: Casemiro (Real Madrid)

Ikke den spilleren man først legger merke til når startelleveren annonseres, men er alltid å finne på listen. Den sterke midtbanespilleren fra Brasil har blitt til en av de selvskrevne navnene på ethvert kombinert lag. Bidrar ikke med mange mål og assist, men gjør en viktig jobb for at kollektivet i Real Madrid skal funke 100%.

Midtbane: Alex Oxlade-Chamberlain

Har kun spilt fire kamper for Liverpool i Champions League, men de fire kampene han har figurert har han vært strålende. Med viktig mål og ekstremt gode prestasjoner mot Manchester City i kvartfinalen syns jeg det er riktig å inkludere Oxlade Chamberlain. Bidar med masse energi og manglende kreativitet i midtbanen til Liverpool. En spiller Klopp vil savne i finalen.

Høyreving: Mohamed Salah

900 spilte minutter, ti mål, fire assist og flere kvalitetsrike fotballkamper for Liverpool i Champions League har gjort Salah til en selvskreven spiller på dette kombinert laget. Det er ikke så mye mer å si.

Venstreving: Cristiano Ronaldo

Skulle man skryte av Salah, måtte man iallfall funnet frem komplimentene til Cristiano Ronaldo. Leverer år etter år fantastiske mål og prestasjoner. I år har han så langt endt opp med 15 mål og tre assist på tolv kamper i Champions League.cristiano-ronaldo-eibar_1vt81fq2bcvkp1duhqhoich5by

Spiss: Roberto Firmino

Lever i skyggen av Premier Leagues beste spiller. Roberto Firmino har mannen som står bak de sterkeste prestasjonene i Champions League for Liverpool. Har vært inkludert i så og si hvert eneste mål og gjør det ”lett” å være trener for Liverpool. Spissen fra Brasil er selvskreven på dette laget med sine ti mål og syv assist på 966 spilte minutter.

 

Slik ser lagoppstillingen ut. 6 spillere fra Real Madrid og 5 spillere fra Liverpool.lfc rm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑