Oddstips/Preview – Real Madrid v Liverpool (CL)

Skrevet av Anders Muren

Det er nå det skjer. En hel sesong er i ferd med å ende, med en kamp igjen å spille, en kamp mellom to av Champions League historiens største og mest suksessfulle lag. Kampen mellom to av de mest suksessfulle lagene i Europeisk toppfotball. Kampen som består av de hvite fra Madrid og de røde fra Liverpool. Real Madrid på sin side jakter sitt tredje Champions League trofé på rad, og alt annet enn å løfte dette trofeet vil være en stor skuffelse. På den andre siden står sultne, selvsikre og kontringssterke Liverpool som sikler etter et stort trofé.

Liverpool, som har gjort en godkjent sesong i sin hjemlige liga, trenger et trofé for å virkelig hylle den spillestilen og filosofien Jürgen Klopp har fastsatt. Et av Europas sterkeste lag offensivt med hurtigtogene Mané, Firmino og Salah kan tilintetgjøre ethvert forsvar. Når Champions League finalen blåses i gang i Kiev er Liverpool avhengige av at disse tre spillerne er i slaget.2018-04-24T200148Z_963527913_RC16FB546830_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-LIV-ROM

Vi kommer mest trolig til å se Klopp gå ut med en rutinemessig 4-3-3 formasjon, hvor midtbaneposisjonene er det største spørsmålstegnet. Med Emre Can småskadet og på vei til Juventus, Oxlade-Chamberlain skadet og en Adam Lallana som enda ikke er 100% (skal man tro Liverpool Echo) er det her Liverpool kanskje er mest sårbare. Keeperplassen og forsvarsfireren ser ut til å ha satt seg i form av Loris Karius i mål og en backfirer bestående av Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren og formsterke Robertson.

cl fn
Spill på kampen hos Mr Green – Klikk på bildet for å få velkomstbonus!

En annen stor faktor i denne finalen kan være Liverpools gode form mot antatt sterkere lag. Ved å eliminere Manchester City på en imponerende måte i Champions League, samt ødelegge de lyseblås vei mot en ”invincible” sesong i hjemlig liga samt sterke resultat mot de andre topp-fire lagene i Premier League tyder det på at Jürgen Klopps mannskap har den sterke mentaliteten de trenger for å vinne en finale. Tidligere har Klopp også eliminert Real Madrid i Champions League, om det skal ha noen form for betydning vil tiden vise.

Real Madrid som er bygd for anledninger som nettopp dette kommer til å ha en blandet selvtillit inn mot årets finale. Etter å ha blitt det første laget i Champions League historien som har vunnet trofeet to år på rad, skal det mye til for å dytte de hvite fra Madrid ned fra tronen. Zidanes mannskap kommer inn i finalen etter en berg og dalbanepreget sesong i hjemlig liga, noe som kan prege lagoppstillingen fra start i Kiev.

Skal vi tro Zidanes filosofi vil laget stille opp enten i en diamantformet 4-4-2 eller 4-3-3 formasjon. Hvor stjernespillerne i Cristiano Ronaldo, Luka Modric og Casemiro må være 100% på for at Zidane skulle kunne ta hjem et tredje Champions League trofe på rad. En av de største fordelene Real Madrid innehar er deres sterke evne til å få noe ut av så si alle dødballmuligheter. Med gode hodespillere som Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Varane, Benzema, Bale, you name it, må Liverpool alltid være skrudd på hvis dødballene skulle dukke opp.

Andre faktorer som kan spille Real Madrids vei er Cristiano Ronaldo. En spiller som kjenner sin motstander godt, som har vokst opp med å gjøre alt for å vinne over Liverpool og aldri tape mot de argeste rivalene til hans tidligere klubb Manchester United. Cristiano Ronaldo så ut til å være halvveis fortapt i første del av 2017/18 sesongen, men har virkelig funnet tilbake til godformen i siste halvdel. cristiano-ronaldo-eibar_1vt81fq2bcvkp1duhqhoich5by

En matchvinner uten like, men det har også Liverpool på sin side i form av Mohamed Salah. Når det siste fløytesignalet går i denne finalen vil en av disse spillerne mest trolig ha vært involvert i det som er seiersmålet.

Til slutt er det verdt å nevne at begge disse lagene har hatt en vanskelig vei mot årets Champions League finale. Både Real Madrid og Liverpool har slått ut sterke konkurrenter og gjort gode resultater og prestasjoner i årets utgave av Champions League. Det all mulig grunn til å tro at dette kan bli en av tidenes Champions League finaler. Her vil vi få et fyrverki av en kamp, og spesielt med tanke på at det er to lag med kruttsterke offensive spillere, men som har sine svakheter bakover. Vi blir ikke overrasket om begge lag scoret både en og to ganger!

Oddstips – Over 3.5 mål til 2.15 hos Mr Green

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑