Oddstips: Sverige – England

Skrevet av Mattis Fiske

Lørdag ettermiddag møtes Sverige og England til dyst i kampen mot å møte enten Russland eller Kroatia i en semifinale i årets fotball-VM. Begge lagene spiller med en enorm selvtillit for tiden, og en semifinaleplass vil være en bragd for begge.

Sverige v England

Sverige har i sitt fjerde verdensmesterskap klart å karre seg helt til en knallsterk kvartfinale, og det for første gang siden 1994. Sverige har vært bunnsolide hele veien så langt, og slo sjetterangerte Sveits 1-0 i åttendelsfinalen. Bakover, med Andreas Granqvist i spissen, har svenskene virkelig stengt av for motstanderne så langt i VM, men sånn var det i treningskampene opp mot mesterskapet også. På de seks siste kampene er det altså kun Tyskland som har kunnet notere seg for nettsus. Etter at tidligere Rosenborgspiller Mikael Lustig pådro seg gult kort i kampen mot Sveits, må han denne gangen se kampen fra tribunen med karantene.

engfg.png
Mr Green har mye god odds på VM. Tror du det blir over/under 3.5 mål i de to kampene på lørdag? Du kan spille på akkurat det her!

England på sin side har nok tenkt seg å gjøre noe med svenskenes statistikk. Deres unge mannskap har funnet veien til nettmaskene ni ganger på sine fire kamper så langt. England- og Tottenham-stjernen Harry Kane har sørget for hele seks av de ni skåringen, i tillegg til at han startet skåringsballet for «Three Lions» i straffesparkkonkurransen mot Colombia, vil nok han spille en sentral rolle for øyboerne i et eventuelt avansement. England slo oppskriftsmessig Tunisia og Panama i gruppespillet, mens det ble tap mot Belgia i den ubetydelige gruppespillfinalen, der begge lag innerst inne ønsket å lande på andreplassen i gruppen. Tapet mot Belgia er faktisk det eneste tapet England har de sine 14(!) siste kamper. Jamie Vardy virker å være usikker til Sverige-kampen, men ellers stiller engelskmennene fulltallig.

2018-07-03T205517Z-413301653-RC14826331A0-RTRMADP-3-SOCCER-WORLDCUP-COL-ENG.JPG

Engelskmennene spilte 120 minutter sent på tirsdag, mens Sverige klarte å nøye seg med 90 minutter samme dag. Slike ting kan selvfølgelig spille en rolle. Det kommer til å være fire dager til kampen starter nå på lørdag, men englandspillerne er vant til at det spilles kamper så hyppig hjemme på klubbnivå. De aller fleste spillerne som spilte de 120 minuttene mot Colombia hvilte i den siste gruppespillkampen mot Belgia. Denne kvartfinalen har jeg liten tror blir noen målfest, og jeg tror svenskene kommer til å fortsette med å spikre igjen bak og ha mange spillere på rett side av ballen. England er avhengig av å ta vare på de få sjansene de eventuelt kommer seg til, og med Harry Kane helt der framme, blir de oftest det. Jeg tror at den vitamininnsprøytningen de fikk etter å ha sikret avansementet på straffesparkkonkurranse kommer til å bli vippe dette oppgjøret i deres favør. Jeg stoler på at England og Kane gjør jobben og kniper til seg denne til fulltid.

Oddstips: England vinner til fulltid 1.97 hos Mr Green

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑