Overgangsvurderingen – PL topp 6

Skrevet av Anders Muren

9. august. Datoen alle Premier League fans burde notere seg. For første gang siden Premier Leagues opprinnelse skal et sommerovergangsvindu lukkes tidligere enn slutten av august. Topp seks klubbene har allerede vært aktivt ute å handlet, men hvem har gjort de beste avtalene og styrket troppen sin best?

Spill på hvem du tror kommer til å vinne ligaen hos Mr Green – Alle nye kunder får 100% oddsboost på sitt første spill!

Arsenal

Inn: Lucas Torreira, Bernd Leno, Sokratis, Mattéo Guendouzi, Stephan Lichtsteiner.

Ut: Jack Wilshere, Santi Cazorla, Per Mertesacker.

Man kan ikke glemme det faktumet at Arsenal også har ansatt en ny hovedtrener i form av Unai Emery. For første gang siden 1996(!) står det ikke en viss legendarisk franskmann nede på sidelinjen, om det er på godt eller vondt vil vi snart finne ut av. Med ny trener kommer det naturligvis nye spillerkjøp også. Her har Arsenal levert til toppkarakterer. Etter sesongslutt var det ingen hemmelighet at man måtte se etter forsterkninger i de bakre rekker, her har Arsenal og Emery levert kvalitet i form av Torreira, Leno, Sokratis og rutinerte Lichtsteiner.

Karakter: 9 av 10

 

Chelsea

Inn: Jorginho.

Ut: Jeremie Boga.

Også her har det skjedd endringer bak kulissene. Trenerskiftet fra Antonio Conte til Maurizio Sarri er det vanskelig å skulle forhåndsdømme, men om Sarri leverer fotball på kvalitetsnivå med det han gjorde i Napoli har vi noen godbiter i vente. Ellers har det vært relativt stille rundt Chelsea. Jorginho er eneste spiller som har blitt kjøpt inn, samt utallige spillere har kommet tilbake fra lån. Ellers er det mange rykter rundt to populære belgiere til den spanske hovedstad, det gjenstår å se om det kun er ”paper-talk” eller om det faktisk skjer noe. Hvis Hazard og Courtois forlater de mørkeblå fra London, må de iallfall erstattes.

Karakter: 7 av 10

 

frfrf.png
Hvem vinner Premier League? Odds er hentet fra Mr Green – Spill på hvem du tror vinner!

Liverpool

Inn: Alisson, Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri.

Ut: Danny Ward, Emre Can, Jon Flanagan.

Jürgen Klopp og Liverpool har virkelig levert gull så langt denne sommeren. Har forsterket troppen der man absolutt måtte forsterke, men har for første gang på mange overgangsvindu gjort ekstremt sterke signeringer som kan belønnes med enorme jubelrop i slutten av Mai neste år. Danny Ward ble solgt til Leicester for en god sum, noe som gjør tapet av Emre Can til Juventus på ”free transfer” til det eneste lille negative denne sommeren. Det blir spennende å følge med på Liverpool denne sesongen, ryktene rundt flere signeringer gjør det ikke mindre spennende!

Karakter: 9.5 av 10

Manchester City

Inn: Riyad Mahrez, Philippe Sandler.

Ut: Angus Gunn, Pablo Maffeo, Angelino, Yaya Touré.

Sommeren for seriemesterne har vært relativt rolig. En stor og kostbar signering i form av Riyad Mahrez skal bli morsomt å følge med på, men ellers har de himmeblå fra Manchester vært lite aktiv denne sommeren. Det skal sies at Pep Guardiola har en sterk tropp fra før av, så hva burde egentlig forsterkes? Det gjenstår å se de siste ukene før årets vindu stenges om sjeikene fra Abu Dhabi United Group vil punge ut for å forsterke en allerede sterk tropp.

Karakter: 7.5 av 10

Manchester United

Inn: Fred, Diogo Dalot, Lee Grant.

Ut: Daley Blind, Sam Johnstone, Michael Carrick.

José Mourinho burde ikke være fornøyd med hva Ed Woodward og Manchester United så langt har levert denne sommeren. En tredjekeeper, en høyreback ment for fremtiden og en noe mer spennende brasilianer i form av Fred er ikke gode nok forsterkninger etter det vi så av Manchester United i fjorårets sesong. Største tapet er tapet av Michael Carrick, en vanskelig spiller å erstatte både i garderoben og på banen. Ellers må Manchester United ute på handletur om man skal kunne varte opp med Liverpool og Manchester City. Det trengs enda store forsterkninger og det begynner å bli minimalt med tid for de røde djevlene.

Karakter: 6.5 av 10

Tottenham

Inn: –

Ut: –

Skuffende å se at eneste som har skjedd rundt Tottenham denne sesongen er Vincent Janssen tilbake fra lån. Tottenham har store planer med ny stadion, noe som er kostbart, men skal man hevde seg og ta det neste steget i Premier League kunne de hvite fra Nord-London trengt noen forsterkninger. Positivt for Tottenham er at ingen spillere har forlatt klubben. Hvis det skulle skje noe rundt laget før vinduet stenger, må man virkelig punge ut for å skulle holde en topp-fire plassering.

Karakter: 5.5 av 10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑