Arsenal – West Ham (Preview & Oddstips)

Skrevet av Mattis Fiske

Etter null poeng på de to første kampene har Unai Emery fått en dårlig start på karrieren som Arsenal-manager. Selv om sesongen knapt er i gang, er spanjolen allerede satt under press. Lørdag tar Nord-Londonerne imot West Ham på The Emirates i det som bør være sesongens første tre-poenger.

mr green liga
Premier: 5000 kr + 500 kr til månedsvinnere – Ligakode: 2002555-461284

Arsenal

Tross sin svake sesong i fjor, var Arsenal knallsterke på eget gress. Bare serievinnerne, Manchester City, tok flere enn Arsenals 47 poeng på hjemmebane (15 seire, 2 uavgjort, 2 tap). Arsenal var også det klart beste laget i London-derbyene forrige sesong, og kunne summere opp med solide 6 seire, 2 uavgjort og 1 tap da sesongen ble avsluttet i mai. Arsenal har vunnet sju av de åtte siste hjemme mot «The Hammers», der det åttende oppgjøret endte med en tomålsseier for gjestene. Av de sju seierne ble hele seks av de vunnet med minst en to-måls-margin.

Jeg har stor tro på at «The Gunners» skal klare å sette to-tre baller bak Fabianski i West Ham-buret etter det som er vist offensivt i løpet av de to første serierundene. West Ham har bl.a. Arnautovic, som tydeligvis har tatt med seg den gode formen fra sesongoppkjøringen, og inn seriespillet, og kan også mot Arsenal skape problemer.

Kaptein Kocsielny er enda skadet, og fem baklengs allerede tyder på at savnet er stort. At West Ham med Arnautovic kan få kranglet inn en skåring her, virker ikke usannsynlig. Arsenal har holdt seg relativt moderate på overgangsfronten i sommer – der ingen veldig stor navn har kommet inn eller forlatt klubben. Torreira, Lichtsteiner, Guedouzi, Torreira og Leno er klubbens nye tilskudd, mens Chambers, Mertesacker, Perez, Wilshere og Cazorla har funnet seg nye klubber.

West Ham

West Ham tok fattige femten poeng på sine 19 bortekamper forrige sesong (3 seire, 6 uavgjort, 10 tap), og de startet denne sesongen i samme spor med å tape 4-0 mot Liverpool på Anfield. Foruten tapet i Liverpool, så måtte West Ham også gå poengløse av banen etter å ha tapt 1-2 hjemme mot svært overkommelige, Bournemouth.

Manuel Pellegrini tok over laget i sommer, og med en solid manager-ansettelse, samt at det er brukt en del penger på spillerkjøp, så forventer nok fansen at klubben skal være med å kjempe om en plassering på øvre halvdel.

westhampellegrini2205a

Klubben har hentet inn en god miks med sterke spillere fra utlandet, pluss at de har hentet en håndfull av spillere med Premier League-erfaring. To av spillerne kommer direkte fra lørdagens motstander, Arsenal, og det er Jack Wilshere og Lucas Perez. Ellers har spillere som Yarmolenko (Dortmund), Fabianski (Swansea), Anderson (Lazio) og Diop (Toulouse) inntatt porten på olympiastadion i London. Som forrige runde, så må «The Hammers» klare seg uten Reid, Lanzini og Carroll.

Oddstips

Arsenal er garantist for hjemmeseier når de spiller mot lag som er dårligere enn seg selv. Vant alle hjemmekamper forrige sesong, minus de mot de andre topp-6-lagene. West Ham har en tendens til å lekke veldig når det begynner å rønne på. Aubameyang har ikke fått presentert seg slik han ønsker så langt, og jeg ser ikke bort i fra at han får gjort noe med her. Helgens eneste spill blir at Arsenal slår West Ham med minst 2 mål

Oddstips: Arsenal -1.5 (Asian handicap) – 1.96 hos Mr.Green

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑