Oddstips: Man City – Newcastle

Skrevet av Mattis Fiske

Regjerende mester Manchester City tar lørdag kveld imot seiersløse Newcastle på Etihad. Gjestene er nok sugne på å avslutte den ni kampers lange tapsrekken de har på denne gressmatta i Premier League, men er nok innforstått med at det blir en usedvanlig tøff oppgave.

Manchester City gikk på et uventet poengtap forrige runde borte mot Wolverhampton. Selvtilliten til de lyseblå er nok fortsatt intakt etter å ha vunnet 40 av de 50 siste kampene i toppdivisjonen. Vertene vant 16 av 19 hjemmekamper foregående sesong, og noterte seg for 61 skåringer på de kampene, noe som gir et målsnitt på 3,21 mål per kamp. 13 av seierne ble vunnet med en seiersmargin på minst to mål. De startet inneværende sesongen i samme spor med å finne nettmaskene hele seks ganger mot svake Huddersfield.
71a30f5dcd7a8815376d840e6dd4b30b.jpg

Newcastle har innledet sesongen svakt, og står kun med det ene poenget etter tre kamper. Det skal dog sies at de to tapene har kommet mot sterke lag som Tottenham og Chelsea. De var ute og prøvde seg i Carabao cup nå i midtuken, men røyk rett ut etter 1-3 mot Championship-laget Nottingham Forest. Det er noen spørsmålstegn rundt skadesituasjonen til noen spillere, men de som kan bekreftes ute, er Lejeune og Hayden.

I de fem foregående oppgjørene innbyrdes på Etihad har City skåret 22 mål, og kun sluppet in to selv. Hjemmelagets største stjerne, Sergio Aguero, har nettet 14 ganger mot «The Magpies», noe som er mest av alle lag han har spilt mot. Han måtte gå målløs av banen på Molineux, men hadde med normal uttelling nettet i det oppgjøret. Han står så langt med tre nettkjenninger, der alle kom i nedsablingen av Huddersfield i forrige runde. City har vunnet fire av de fem siste hjemme mot Newcastle med minst tre mål (3-1, 6-1, 5-0, 4-0, 4-0), og med dagens styrkeforhold ser jeg at det høyst sannsynlig at dette vil gjenta seg. Prøver meg derfor på at Manchester City slår Newcastle med minst tre mål.

 

Oddstips: Manchester City -2.5 (Asian Handicap) –  2.00 hos Mr.Green

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑