CL-fokus: Hvem vinner Champions League?

Skrevet av Petter Solholt Olsen

Her i Norge har vi innspurt i Eliteserien, og vi kan også glede oss over at internasjonal klubbfotball endelig er i gang for fullt. Det betyr også en ny sesong med UEFA Champions League, og her er mine tips til hvem som stikker av med det hele.

Jeg har vanskeligheter for å se at et engelsk lag skal stå igjen som seiersherrer etter finalen er spilt. Liverpool hadde en god sesong i fjor og mange supportere har nok mer troen nå enn tidligere. Dessverre tror jeg de blir for enkle å lese når de skal ut mot de beste i verden. Jeg tror de kan nå nokså langt, men vil bli overrasket om det blir mer enn en semifinale. Selv om fansen håper på revansje etter finaletapet mot Real Madrid i fjor.

Les også: Rundens lag i Premier League (runde 4)

Spansk dominans også i år? 

Nettopp Real Madrid er nok ute etter å gjenta suksessen med nok en Champions League-pokal i skapet. Laget fra den spanske hovedstaden har skrevet historie etter at de i mai vant for det tredje året på rad. Spanjolene har i sommer forsterket keeperplassen med Thibaut Cortouis, men har mistet sin største stjerne i Cristiano Ronaldo. Det gjenstår å se om den nye manageren Julen Lopetegui kan tette tomrommet etter portugiseren.

Et annet lag fra Spania det er høye forventninger til er Barcelona. Etter at erlerivalen har tatt tre strake titler stilles det sterke krav fra fansen. Jeg har ikke helt troen på Messi og Barcelona i år heller, ettersom flere av de andre topplagene har forsterket seg mer siden forrige sesong, sammenlignet med katelanerne.

edrfgtyhujikolpø.png
Coolbet har odds på hvem som vinner Champions League HER

Manchester United har gått inn til sesongen med varierende resultater og prestasjoner. De ser ikke ut som et lag som skal vinne titler per dags dato, men heldigvis for de er sesongen lang. Likevel har jeg vanskeligheter for å se de ta seg lenger enn til en semifinale – selv om de skulle være heldige med trekningen. Prestasjonene til nøkkelspillere som Pogba, Lukaku og Sanchez er rett og slett for ustabile. Når de i tillegg havnet i en tøff gruppe med Juventus og Valencia, kan det gjøre veien til et nytt trofe ekstra lang.

Friskt blod i Torino

Nevnte Juventus ser jeg på som den største favoritten til å løfte det gjeveste trofeet i år. Etter finaleplass i 2015 og 2017 tror jeg dette er året det skal lykkes for italienerne. De har fått inn en vinnerskalle og X-faktor i Cristiano Ronaldo, som har til vane å levere eksepsjonelt i Champions League. Ronaldo har hatt en treg start i Juve, men jeg regner med at det meste sitter i god tid før sluttspillet settes i gang.

Juventus til å vinne Champions League - 8.00 hos Coolbet
c13f313103aeadecd5eba77e38958b40.jpg
Foto: Yahoo Sports UK

Andre lag som også er med å kjempe om tittelen er Atlético Madrid og Manchester City. De lyseblå fra Manchester har i lang tid vært ute etter den gjeveste pokalen, men får aldri ut det som gjør de til Englands beste lag når det gjelder. Atlético Madrid har vært nærmere, men har blitt stoppet i finalen. Jeg kan ikke se at forsterkningene de har hentet i sommer skal gjøre de til en favoritt til å løfte trofeet.

Så gjenstår det å se om storlagene innfrir når det hele sparkes i gang 18. september.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑