Andy Robertson; Fra 4.divisjon til CL-finale og landslagskaptein

Skrevet av Tommy Kristiansen

I en alder av bare 24 er Andy Robertson blitt utnevnt som ny kaptein for det skotske landslaget og spilt i Champions League-finale, for fem år siden ble han frigitt av Celtic fordi han var for liten.

 
– Det er en stor ære for meg og min familie, en stor dag for oss. Jeg gelder meg til å lede laget ut på fredag. Det er antakeligvis høydepunktet i min karriere, sa Robertson etter kapteinvalget. På fredag kommer Belgia på besøk i en vennskapskamp mot Skottland på Hampden Park, hvor Andy Robertson jobbet i billettluka som 15-åring. Men nå returnerer han tilbake til som mannen med bindet rundt armen og ønsker motstanderen velkommen og lykke til.

stream_img.jpg

Liten av vekst

Venstrebackens vei til kapteinsansvaret har vært lang, og det var ikke gitt at den 24 år gamle skotten noen gang skulle spille på landslaget. Robertson er intet unntak når det kommer til høyden. Da han var 15 år var høyden et problem for hans daværende klubb og akademisjef. Han ble nemlig frigitt av Celtic, rett og slett fordi han var liten av vekst. – Å bli avvist var tungt fordi jeg var Celtic-supporter som liten. Det tok meg nesten en hel sesong å komme meg over den skuffelsen, har 24-åringen sagt tidligere. Tre år senere var venstrebacken i amatørklubben Queen’s Park, i skotsk tredjedivisjon. Før han senere gikk til Dundee United og Hull City før han ble Liverpool-spiller sommeren i 2017. – Den første sesongen i Queen’s Park var jeg ikke god nok, men den tøffe perioden formet meg. Når jeg ser tilbake på det, var det å bli løslatt det beste som kunne skjedd meg, har Robertson uttalt seg om i tidligere intervjuer.

Var aldri i tvil

Skottlands manager Alex McLeish var ikke i tvil om at Robertson var den rette til å bære kapteinsbindet.

– Andy var en enestående kandidat. Hans løft hos Liverpool og på landslaget var sensasjonelt. Han er enormt profesjonell. Jeg vet om mange spillere som inspirerer hverandre og Andy er en inspirerende figur, sa Alex McLeish etter valget av ny landslagskaptein.

cl gjenbruk
Hvem vinner Champions League? Les artikkelen her!

Fra benk til helt

Våren 2017 dukket interessen opp fra Jürgen Klopp og Liverpool, lenge så det ut til at Robertson ikke skulle bli Liverpool-spiller. Ryktene ville ha det til at Fulham-back, Ryan Sessegnon var førstevalget, men så i fjor sommer ble skotten klar for Liverpool for omlag 10 millioner pund.

rtgyujik.png

Det tok lang tid før Liverpools nummer 26 fikk en skikkelig sjanse på Anfield, det måtte en skade til på en Alberto Moreno som virket å være i sitt livs form i en Champions League-kamp i desember i fjor mot Spartak Moskva. Det var inngangsbilletten til Andy Robertson på førstelaget til Liverpool, siden har ikke 24-åringen sett seg tilbake, og Alberto Moreno har blitt vitne til mange kamper fra sidelinjen. Den nyvalgte landslagskaptein fra Skottland ble resten av fjorårets sesong en solid bidragsyter til Liverpools sterke finaleplass i Champions League-finalen mot Real
Madrid og var særdeles delaktig i kampen om å sikre den mye omtalte fjerdeplassen. Og etter en solid sesong ville ikke «lille» Robertson, være noe dårligere enn de andre lagkompisene, og satte sin første scoring for de røde da han satte inn 4-0 målet, som også ble sluttresultatet mot Brighton i sesongens siste Premier League-kamp på Anfield.

En kommentar om “Andy Robertson; Fra 4.divisjon til CL-finale og landslagskaptein

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑