Preview: Superlørdag i La Liga

Skrevet av Shayan Lalilian

Det nærmer seg ny La Liga-runde med stormskritt og denne lørdagen er ingen vanlig lørdag. Det er duket for superlørdag i La Liga, og på menyen har vi fire fantastiske kamper i vente.

Lørdagen kickstarter på Wanda Metropolitano, der en av favorittene til å vinne La Liga, Atlético Madrid, tar imot Eibar til lunch-kamp. Deretter tar man turen til Baskerland og Anoeta, der man blir servert oppgjøret mellom Real Sociedad og Barcelona.

3splr til fpl

18:30 er det duket for rundens kanskje mest spennende kamp, når Valencia og Real Betis møtes på Estadio Mestalla for å krige om tre poengene. Fotballkvelden rundes så av på San Mamés mellom Athletic Club og Real Madrid, som denne sesongen må klare seg uten Cristiano Ronaldo.

Atlético Madrid – Eibar

Lørdag 13:00

Vi starter som sagt lørdagen i Madrid, nærmere bestemt på Estadio Wanda Metropolitano. Atlético Madrid er et lag det har vært knyttet store forventninger til i forkant av denne sesongen. ‘Los Colchoneros’ klarte å beholde både Jan Oblak og Antoine Griezmann, samt at de fikk på plass nye spennende signeringer i Thomas Lemar, Gelson Martins, Rodri, Santiago Arias og Nikola Kalinic.

skysports-thomas-lemar-atletico-madrid_4375971
Thomas Lemar ble hentet til Madrid fra AS Monaco i sommer. (Foto: Sky Sports)

Laget fra den rød-hvite delen i Madrid startet sesongen på best mulig måte ved å tukte byrival, Real Madrid, 4-2 i Supercup-finalen. Likevel har ikke serieåpningen gått helt på skinner, men det skal også sies at de har spilt mot tøffe motstandere i de tre første kampene. I serieåpningen spilte Atlético Madrid uavgjort borte mot Valencia, før de tok alle tre poengene på hjemmebane mot Rayo Vallecano, i en lite imponerende kamp, og i siste serierunde før landslagspausen tapte de på skuffende vis 2-0 på bortebane mot Celta Vigo.

Eibar på sin side har åpnet sesongen svakt ved å tape på hjemmebane mot nyopprykkede Huesca, før de deretter tapte igjen mot Getafe. Likevel fikk baskerne seg en opptur i derbyet mot Real Sociedad og vant til slutt 2-1, takket være en sen, sen scoring av spissen Charles. Eibar-trener, José Luis Mendilibar, har vært ute og snakket til media om at han er misfornøyd med prestasjonene til laget sitt, og at han ønsker snarlig forbedring, men det er spørs om det holder til et godt resultat på bortebane mot normalt solide Atlético Madrid.

cl gjenbruk
Under en uke igjen til CL starter, og vi har tatt en titt på potensielle vinnere.

Atlético Madrid og Eibar har nemlig møtt hverandre 8 ganger tidligere i La Liga-sammenheng. På de åtte kampene har Atlético Madrid vunnet syv kamper, mens det ved et tilfelle har endt med uavgjort. Forrige gang lagene møtte hverandre var 20. mai på Wanda Metropolitano og da endte det 2-2 etter scoringer av henholdsvis Fernando Torres (2), Kike og Pena. Når det gjelder lørdagens kamp tror jeg rett og slett at Atlético Madrid blir flere numre for stor for baskerne.

Atlético Madrid vet at de må komme i gang, og levere resultater for å holde tritt med Barcelona og Real Madrid, så jeg tror at Los Colchoneros kommer til å ha full kontroll, og at alle tre poengene blir igjen i Madrid.

Tips: Atlético Madrid 2-0 Eibar

 

Real Sociedad VS Barcelona

Lørdag 16:15

Real Sociedad – Barcelona! Denne kampen har blitt en klassiker i La Liga som lover masse scoringer og mye action. Real Sociedad-troppen har ikke endret seg så mye siden forrige sesong. Stammen i laget er stort sett det samme, med unntak av at legenden Xabi Prieto bestemte seg for å legge opp etter forrige sesong. Baskerne har likevel fått inn et par nye spillere i form av Mikel Merino fra Newcastle og Theo Hernández på lån fra Real Madrid.

Real Sociedad er om ikke så altfor lenge ferdige med å renovere sin stadion, og det er stor optimisme blant fansen rundt laget, men til tross for det har de åpnet sesongen svakt. De slo riktig nok Villareal på bortebane 1-2 i sesongens første kamp, men etter det har de spilt uavgjort og tapt mot henholdsvis Leganés og Eibar.

De regjerende mesterne Barcelona står på sin side med full pott etter tre spilte kamper. Katalanerne anført av hærfører Lionel Messi, har scoret 12 mål på de tre første kampene. Dette er et Barcelona-lag som har mye bedre bredde i troppen enn forrige sesong. Nye spillere som blant annet Arthur, Arturo Vidal og Clement Lenglet har bidratt til å gi katalanerne mer å plukke fra når de skal velge startelleveren. Det er rett og slett et veldig godt fotballag som tar turen til Anoeta for å kjempe om tre poeng.

gettyimages-923843328.jpg

Barcelona og Real Sociedad har spilt mot hverandre hele 141 ganger i La Liga-sammenheng, der Barcelona har gått seirende ut ved 78 anledninger, mens det ved henholdsvis 31 og 32 tilfeller har endte med uavgjort og seier til Real Sociedad.

Forrige gang lagene møtte hverandre på Anoeta endte det 2-4, etter at Barcelona snudde kampen fra å ligge under 2-0 til å vinne 2-4. Kampene på Anoeta har vist seg å alltid være spennende, og jeg tror den blir like spennende denne gangen, men at Barcelona igjen går seirende ut av duellen.

Tips: Real Sociedad 2-3 Barcelona

 

Valencia – Real Betis

Lørdag 18:30

Valencia – Real Betis er kanskje rundens deiligste godbit. Valencia sprudlet stort forrige sesong og tok fjerdeplassen i La Liga, noe som betyr at de skal spille Champions League denne sesongen.

Valencia har åpnet sesongen meget svakt, og har ikke sett ut som et Marcelino-lag i det hele tatt. Uavgjort mot Atlético Madrid på hjemmebane, tap mot Espanyol på bortebane og uavgjort mot Levante på bortebane er fasit etter tre kamper.

 

Valencias beste spiller forrige sesong var Goncalo Guedes som var i klubben på utlån fra Paris Saint-Germain. Valencia har vært meget ivrig på å sikre seg hans tjenester permanent og etter en god stund med forhandlinger, ble det noen få dager før overgangsvinduet stengte klart at portugiseren har signert for Valencia. Det er meget gode nyheter og han får etter all sannsynlighet «hjemkomst-debuten» sin i denne kampen mot Real Betis.

img_ppunti_20180414-171404_imagenes_md_propias_ppunti_180414barval3662-kJHC-U459614629430MF-980x554@MundoDeportivo-Web
Goncalo Guedes var en hit i Valencia-drakten ifjor (Foto: Mundo Deportivo)

På motsatt banehalvdel står Real Betis. Sevilla-laget spilte seg inn i hjertene til tusener av fotballfans forrige sesong på grunn av måten de spilte på, og klarte å kvalifisere seg til Europa League-spill denne sesongen. Quique Setiens menn er en av de mest underholdende lagene i LaLiga å se på når ting går på skinner, og de har forsterket seg denne sesongen. Takashi Inui, Sergio Canales og William Carvalho er alle tre store signeringer som vil drive klubben videre. Likevel har sesongåpningen i likhet med Valencia vært skuffende, og Betis står med 4 poeng etter tre kamper. Det skal dog sies at Real Betis kom seirende ut av Sevilla-derbyet før landslagspausen ved å slå Sevilla 1-0 på hjemmebane, og at de muligens nå er på bedringens vei.

Real Betis og Valencia har møtt hverandre 102 ganger tidligere i LaLiga. Valencia har vunnet ved 51 tilfeller, 21 ganger har det endt uavgjort, mens Real Betis har vunnet 30 ganger. Forrige gang lagene møtte hverandre på Mestalla var forrige sesong, og der vant Valencia 2-0 etter scoringer av Rodrigo Moreno og Simone Zaza. Jeg tror vi får en spennende kamp mellom to lag som ikke har kommet særlig godt i gang, og som helt sikkert ønsker å starte å plukke poeng. Det er en helt åpen kamp etter min mening, men jeg har likevel en følelse på at Guedes og Valencia vil strekke det lengste strået.

Tips: Valencia 2-1 Real Betis

 

Athletic Club – Real Madrid

Lørdag 20:45

Superlørdag rundes av med kamp i Baskerland mellom Athletic Club og Real Madrid. Iñaki Williams og gjengen har kun spilt to kamper på grunn av at oppgjøret mot Rayo Vallecano ble utsatt. Likevel har baskerne sett relativt gode ut anført av sin nye trener, Eduardo Berizzo, og står med fire poeng etter to kamper. Iñaki Williams har sett meget bra ut, og 24-åringen står med to målgivende pasninger så langt. Han og Aritz Aduriz blir viktige dersom alle tre poengene skal bli igjen i Baskerland.

Real Madrid har det vært mye snakk om i forkant av denne sesongen. Florentino Pérez og de høye herrene i klubben bestemte seg for å selge en av tidenes beste fotballspillere, Cristiano Ronaldo, til Juventus uten å direkte erstatte han. Det er ikke så mange som savner portugiseren akkurat nå, og Real Madrid står med full pott etter tre kamper. Julen Lopetegui har fått dette Real Madrid-laget til å holde mye i ball, samt være gjennombruddshissige når muligheten byr seg.

cristiano-ronaldo-juventus-lazio-serie-a_1nxi6ix4qh8i31c4leyzwb9g0m.jpg
Real Madrid må greie seg uten Ronaldo fremover (Foto: Getty Images)

Real Madrid har møtt Athletic Club hele 173 ganger i LaLiga-sammenheng. 89 ganger har Los Blancos vunnet, 34 ganger har det endt uavgjort, mens baskerne har vunnet 50 ganger. Disse lagene møtte hverandre to ganger forrige sesong, og begge gangene endte det uavgjort. Jeg tror likevel at Real Madrid blir for sterke denne sesongen. Lopetegui har uttalt ved flere anledninger at La Liga er Real Madrids hovedprioritet, og da er dette en kamp de burde vinne.

Tips: Athletic Club 1-3 Real Madrid

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑