Kombinert lagoppstilling: Chelsea v Liverpool

Skrevet av Tommy Kristiansen

Til uka møtes storkanonene Chelsea og Liverpool til duell, ikke bare én gang, hele to ganger – ligacupen på onsdag og Premier League på lørdag. I de kampenes forbindelse har vi i fotballfans.net valgt å lage en kombinert lagoppstilling av de to lagene. Hvem vil gå på det første tapet i årets sesong? Sarri eller Klopp? Eller vil de dele broderlig? Til tross for at det enda er tidlig i sesongen har vi basert det meste på form og prestasjoner hittil i sesong.

 

Keeper – Alisson Becker

Liverpool så ingen annen utvei enn å gå til innkjøp av ny keeper etter fjorårets sesong. Valget falt på Brasils førsteskanse, Alisson. Har hittil vist tidvis hva som bor i han, men har enda ikke blitt satt på de største prøvene, uansett har brasilianeren hatt par avgjørende redninger i tillegg er han en entertainer, både med og uten hell.

thumb_69941_default_news_size_5.jpeg

 

Høyreback – César Azpilicueta

Den rutinerte backen er tilbake der han slo igjennom som fotballspiller, på høyreback. Leverer i hver kamp, både med og uten kapteinsbindet. Umulig å komme utenom den spanske backen.

 

Midtstopper – Virgil van Dijk

Den nederlandske stopperkjempen og også verdens dyreste forsvarsspiller viser kamp for kamp at det var en god grunn til at Klopp la pengene på bordet for han. Liverpool-klubben har ikke tapt på Anfield siden februar og Van Dijk har vært en viktig bidragsyter til det, om ikke den viktigste i de bakre rekker for Merseyside-klubben.

Liverpool-v-Everton-The-Emirates-FA-Cup-Third-Round.jpg

 

Midtstopper – Joe Gomez

Med både Dejan Lovren og Joel Matip skadet og Ragnar Klavan solgt til Serie A og Cagliari var duket for Joe Gomez i midtforsvaret sammen med Van Dijk. Siden har ikke unggutten sett seg tilbake. Forsetter den unge engelskmannen slik, så har England en solid midtstopper i mange år framover.

 

Venstreback – Marcos Alonso

Venstrebacken har en voldsom interesse av å bidra framover. Han scorer mål og slår assist, i tillegg til at han har en dødelig frisparkfot som trekker blink i ny og ne. Da spanjolen kom tilbake til Premier League under Contes ledelse var det mange som ble sjokkert, hans fortid i Bolton og Sunderland hadde ikke skremt noen. Vel, han overrasket alle og er nå muligens den beste venstrebacken i Premier League sammen med Andy Robertson og Benjamin Mendy.

 

Defensiv midtbane – N’Golo Kanté

Mannen som aldri står stille, bokstavelig talt. Kanté har ingen planer om å la motstanderen være i fred, fått en litt annerledes rolle i indreløper rollen i Chelsea. Det har ikke gjort verdensmesteren noe dårligere, nå kommer også franskmannen til avslutninger – sjeldent han lykkes, men han bidrar på alle mulige måter. Umulig å komme utenom den lille terrieren.

skysports-ngolo-kante-chelsea_4361272.jpg

 

Sentral midtbane – Jorginho

Da Maurizio Sarri signerte for Chelsea tok det ikke mange dagene før Jorginho også sto klar i Chelsea-drakt. Sarri visste hva han tok med seg fra Napoli, en pasningskonge som alltid leter etter rom å løpe og spille i. Mot West Ham slo han også en gammel Premier League-rekord fra 2003-2004, brasilianere slo hele 180 pasninger i én kamp.

 

Sentral midtbane – James Milner

Maskinen fra Leeds blir bare bedre med årene. 2018 har virkelig vært James Milners år og Klopp har hatt vanskeligheter med å sette han ut av laget. Hvorfor? Fordi han løper motstanderen i senk i hele 90 minutter. En selv blir bare sliten av å se engelskmannen i sofaen. Utenom kondisen og fotballhjernen er hans også en bankers straffeskytter og assistkonge.

 

Høyreving – Eden Hazard

Vel hvem hadde vel egentlig trodd at Hazard skulle bli å se i Premier League i år? Nå har det seg slik at Hazard ble værende, og det skal Sarri være glad for. Hazard herjer mot all motstand og vet hvor målet står. Er i skrivende stund Premier Leagues-toppscorer med 5 mål, sammen med Fulhams Aleksandar Mitrović.

edenhazard-cropped_1ate7tmdkujxj1f2a59lcndt9y

 

Spiss – Roberto Firmino

Den enøyde banditt fra Brasil vet hva det betyr å være lagkamerat han går inn i krigen. Til tross for at han er spiss, er han også ofte å se i sitt eget lags 16-meter for å vinne tilbake ballen, minutter senere står han der som målscorer. En spiss av de sjeldne, kanskje ingen typisk goalgetter, men et arbeidsjern med nese for mål. Forrige uke ble han matchvinner mot PSG i Champions League også.

 

Venstreving – Sadio Mané

I fjor fikk Mané en uheldig start på sesong, og pådro seg et uheldig rødt kort mot Manchester City og var med det preget av det lengre perioder før det smalt for senegaleseren. I år har kråka gitt en annen lyd, Liverpools nummer 10 er klubbens toppscorer og virker å være i sin livsform.

Lagoppstillingen

dfghj.png
Seks spillere fra Liverpool – Fem spillere fra Chelsea.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑