CL-fokus: Preview til Runde 2

Skrevet av Petter Olsen

I dag er det klart for andre runde av gruppespillet i UEFA Champions League, og det er flere godbiter på menyen også denne runden. Slik ser det ut før denne ukens kamper er spilt.

Engelsk opptur?

Manchester City fikk et tøft utgangspunkt i gruppen da de endte opp uten poeng i åpningskampen mot Lyon på Etihad. Pep Guardiola måtte se de lyseblå gå på et surt tap fra tribunen, men er tilbake når kampen spilles borte mot Hoffenheim. Guardiola har uttalt at hver kamp er en cupfinale nå, og jeg tror City ender opp med å ta seieren her.

Hjemme i Manchester er det to hardt pressede lag som møter hverandre da Mourinho’s Manchester United tar imot Valencia. Spanjolene har hatt en tøff start i både hjemlig serie og Champions League, men fikk en opptur da de tok sin første seier for sesongen på lørdag, da de slo Real Sociedad på bortebane. Likevel skal det bli tøft for «de oransje» å reise til Old Trafford, spesielt etter at de tapte åpningskampen på hjemmebane mot et Juventus-lag med 10 mann på banen.

tghry.png
Dagens kamp hos Coolbet gir deg 100% tilbakebetaling på HUB samt pengene tilbake ved 0-0. Akkurat nå får du 1.82 på at Man Utd vinner!

Mourinhos mannskap har heller ikke hatt en drømmeåpning i Premier League, men med 3-0 mot Young Boys i åpningskampen ligger de i rute til å ta seg videre fra Gruppe H i Champions League. Mourinho kjenner spansk fotball og Valencia meget godt etter tiden i Real Madrid, og jeg vil bli overrasket om han ikke går for tre poeng på hjemmebane mot en svakere utgave av Valencia enn det de fleste er vandt til.

Den tredje tirsdagskampen det er verdt å notere seg er Bayern München som tar imot Ajax på Allianz Arena. Dette er to lag med ni mesterliga/Champions League-trofeer til sammen, selv om det begynner å bli en stund siden Ajax sin storhetstid. Uansett står begge lagene med tre poeng og vinneren her vil med alvor feste et solid grep om gruppeseieren i gruppe E.

Angrepsfotball i fokus

I morgen er det også flere godbiter å glede seg til, blant annet Napoli som tar imot Liverpool på Stadio San Paolo. Napoli fikk kun med seg ett poeng i Serbia mot Røde Stjerne, og vil trenge en seier hjemme mot Liverpool før de møter PSG borte i den tredje kampen. Liverpool på den andre siden tok en knallsterk seier hjemme mot franskmennene i åpningskampen, og har muligheten til å rykke fra resten av gruppen med en seier i Italia. Jeg vil spå en åpen og offensiv kamp fra begge lag, men Liverpool har sett hakket vassere ut av det jeg har sett hittil i år.

Du får 2.20 i odds på at Liverpool slår Napoli hos Fansbet

Hjemme i England tar Tottenham imot Barcelona i gruppe B. Tottenham rotet bort det som lenge så ut til å bli en solid seier borte mot Inter, og står nå uten poeng. Barcelona på den andre siden har startet fremragende, og feide PSV av banen på Camp Nou 4-0. Spennende er det da, at Tottenham nå står med tre strake seiere, der Barcelona nå har gått tre kamper på rad uten en seier. Selv om formen tilsier at Tottenham skal være godt rustet tror jeg erfaringen Barcelona har i Champions League gjør de til favoritter på Wembley.

leo messi
I gruppe A tar Borussia Dortmund imot Monaco. Her vil alt annet enn hjemmeseier overraske meg, da Monaco nå står med åtte(!) strake kamper uten seier før de møter den tyske serielederen. Dortmund har i hjemlig serie scoret tre mål i snitt, og sinnsyke 4.6 mål i snitt på hjemmebane denne sesongen. Jeg er rimelig sikker på at det både blir hjemmeseier og mange mål i dette oppgjøret.

Så gjenstår det å se hvem som innfrir når kampene sparkes i gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑