Mourinho v Pogba: Hvem forsvinner først?

Det har stormet rundt kontroversielle Paul Pogba den siste tiden. Franskmannen er tydelig havnet på kant med manager José Mourinho, og det eneste spørsmålet nå er hvem av disse to egenrådige personene som forsvinner ført ut porten på Old Trafford.

Det hele toppet seg da Mourinho fjernet Pogba som visekaptein og utelot franskmannen fra troppen i ligacupkampen mot Derby. En avslappet Pogba forlot oppgjøret før slutt, og gikk derfor glipp av at lagkameratene tapte på straffespark mot Frank Lampards menn. Situasjonen ble ikke bedre av at Pogba like etter kampslutt publiserte et bilde hvor han er avbildet leende sammen med noen lagkamerater.

En uholdbar situasjon

De fleste holder allikevel en knapp på at Mourinho går seirende ut av maktkampen, og du får uansett gode odds hos de fleste bookmakere på å tippe at begge de to kamphanene blir å finne i United resten av Premier League-sesongen. Man skal allikevel ikke se bort fra at det kommer en overraskelse i denne saken, siden det ryktes at ledelsen på Old Trafford er i ferd med å gå lei av Mourinhos ego. Portugiseren virker aldri å ha falt til ro i Manchester, og den evinnelige klagingen på alt fra treningsforhold til støtteapparat og spillerstall har ført til at begeret er i ferd med å renne over for de fleste. Konflikten virker uansett forstyrrende på Uniteds sesong, men klubbens problem er at Pogba er en så dyr spiller at bare noen få klubber har råd til å kjøpe ham.

mourinho.jpg
Mourinho var mer avslappet i gamle dager. (CC BY-SA 2.0) av Aleksandr Osipov

Hvem vil kjøpe Pogba?

Den mest sannsynlige destinasjonen for Pogba er Barcelona, og det ryktes at katalanerne hadde følere ute for å sikre seg franskmannens tjenester allerede i sommer. Rivalen Real Madrid har ikke kjøpt en rådyr spiller siden James Rodriguez i 2014, og hovedstadslaget har derfor 3 milliarder kroner som kan brukes på nye spillere. Det eneste problemet er at dette er et beløp som er reservert for Neymar. PSG kan således være et alternativ hvis den franske hovedstadsklubben gir slipp på brasilianeren, men både statusen til den franske ligaen og PSGs problemer med Financial Fair Play betyr at en overgang virker urealistisk. Flere medier rapporterte i vinter at Pogbas agent hadde tilbudt spilleren til Manchester City, men det er vanskelig å se for seg at United selger sin mest verdifulle spiller til byrivalen. En retur til Juventus kan heller ikke utelukkes, men italienerne har neppe råd til en ny milliardinvestering etter å ha hentet Cristiano Ronaldo fra Real Madrid.

kjh
Paul Pogba passet nok bedre i Juventus-drakten. (CC BY-ND 2.0) av Romana Correale

Mourinho virker sliten

Sagaen rundt Pogba virker uansett å tære på kreftene til Mourinho, og portugiseren har framstått som veldig sliten denne høsten. Dette er en situasjon vi også har sett tidligere i managerkarrieren hans. Mourinhos væremåte sliter ut spillerne og omgivelsene, og til slutt får han hele klubben mot seg. Portugiseren virker allikevel å ha støtte fra Uniteds tilhengere, og denne kan føre til at han blir værende på Old Trafford ut sesongen. Det er allikevel vanskelig å se for seg at han kan bygge et lignende dynasti som Alex Ferguson, og det neste stoppestedet hans kan fort vise seg å bli det portugisiske landslaget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑