Preview: Norge – Slovenia

Skrevet av Petter Solholt Olsen

Slovenia har fått en knallhard start på UEFA Nations League, og Norge gjorde det tøft for seg selv med tap mot Bulgaria. Hjemmekampen lørdag kveld kan vise seg å bli en nøkkelkamp i gruppen. Slik ser det ut før det sparkes i gang.

Historisk sett så ser disse to lagene ganske like ut. Ingen av landene har deltatt i et EM siden 2000 i Belgia og Nederland. Den gang spilte de i samme gruppe, der lagene møttes i den siste og avgjørende kampen, som endte 0-0. I senere tid har Slovenia deltatt i VM i 2010, men måtte se seg slått allerede etter gruppespillet, bak England og USA.

Fanboosts
Sjekk ut Fansbet sine utvalg av fanboosts til Nations League denne helgen

Nøkkelkamp

Begge lag står nå med kniven på strupen etter at Slovenia tapte 2-1 både for Bulgaria og Kypros, og Norge tapte 1-0 borte for Bulgaria. Slovenia kjemper nå for å ikke rykke ned i Nations League, mens Norge kjemper om opprykk med seiere over Slovenia og Bulgaria de neste to kampene.

Fellesnevneren for begge lag har vært mangelen på mål. For Norge er det kun kaptein Stefan Johansen som har scoret etter to pærler mot Kypros. Spissparet til Slovenia, Roman Bezjak og Robert Berić, står med fattige seks mål på 41 kamper til sammen, noe som gir de et snitt på 0.14 mål fra de. Sammenlignet står Joshua King og Bjørn Maars Johnsen med 13 mål på 43 kamper, noe som gir over det dobbelte, med 0.30 i snitt fra spissparet.

Vanskelig laguttak for Lagerbäck

I de første to kampene var Norge så og si skadefrie, noe som gjorde at Lars Lagerbäck kunne ta ut de han ønsket å ha med. Denne gangen må sjefen se et redusert mannskap, med spillere som Kristoffer Ajer og Birger Meling ute med skade. Mohamed «Moi» Elyounoussi har også slitt med en ankelt, men bør være klar til kampstart.

I tillegg spiller U21-laget en meget viktig kamp mot Tyskland, som fører til at Martin Ødegaard og Iver Fossum også er utilgjengelige.

Slik tror vi Norge stiller (4-5-1): 

Jarstein

Elabdellaoui-Nordtveit-Rosted-Aleesami

Johansen-Berge-Henriksen-Moi

King-Johnsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑