El Clasico – Kombinert lagoppstilling

Skrevet av Shayan Lalilian

På søndag er det igjen duket for klubbfotballens aller største kamp. Katalonia mot Madrid, Barcelona mot Real Madrid og en hel fotballverden som kommer til å følge kampen med argusøyne. Søndagens oppgjør blir også første kamp siden 2009 der Messi eller Ronaldo ikke blir å se på banen. Lionel Messi var uheldig og brakk armen i forrige serierunde på Camp Nou mot Sevilla, mens Cristiano Ronaldo for tiden er superstjerne i Juventus.

Det blir spennende å se hvordan Barcelona kommer til å klare seg uten kanskje tidenes beste fotballspiller. Sist Messi ikke spilte i El Clasico vant Barcelona 4-0 på Santiago Bernabéu, men det er verdt å nevne at katalanerne på den tiden hadde Neymar og en Luis Suarez i kjempeform. Real Madrid på sin side er i fullstendig krise.

Los Blancos ligger på syvende plass, og det ryktes at Julen Lopetegui er på nippet til å få sparken. Likevel er en ting sikkert, og det er at det kommer til å smelle rimelig bra i El Clasico. Vinner Barcelona har de en luke på syv poeng ned til Real Madrid. Vinner Los Blancos er forspranget kuttet ned til kun et poeng. Jeg skal i denne artikkelen gjøre noe som er svært vanskelig, nemlig å velge den beste kombinerte elleveren av disse to stjernespekkede mannskapene. Merk at jeg ikke tar med spillere som er skadet.

Kombinert lagoppstilling

Real Madrid og Barcelona (4-3-3)

 

Keeper: Marc-André ter Stegen

I Real Madrid-buret finner man den belgiske målvakten Thibaut Courtois. 25-åringen uttalte seg i sommer om at han savnet familien sin som bor i Madrid. Etter et fantastisk verdensmesterskap med Belgia som endte med bronse ble han kåret til VMs beste målvakt. Det likte tydeligvis Florentino Pérez og han bestemte seg for å hente belgieren fra London-klubben noen uker før sesongstart. Courtois har startet syv seriekamper for Real Madrid så          langt, og det er nå ganske tydelig at han er førstevalget i LaLiga foran Keylor Navas. På de syv kampene han har startet har det blitt åtte baklengsmål og ved kun to anledninger har han holdt nullen. Dette kommer også av at forsvaret han har foran seg har vært vaklende. Likevel vet man hva man får i Courtois. Det er en målvakt som har meget bra rekkevidde og gode reflekser, men får ofte kritikk på grunn av sine svake ferdigheter med ballen i beina.

Barcelona har på sin side Marc-André ter Stegen som den bakerste mann. Tyskeren har startet i alle de ni serierundene som har blitt spilt i LaLiga, og har sluppet inn elleve mål og holdt nullen ved to anledninger. I likhet med Real Madrid har målvakten en svært vaklende forsvar foran seg, som ikke alltid er til særlig stor hjelp. 26-åringen er en målvakt som er meget bra og rolig med ballen i beina og har en god evne til å gjøre redninger ingen trodde var mulig å gjøre, noe man så senest mot Sevilla der han på egenhånd reddet tre poeng for Barcelona.

Dette er posisjonen der jeg synes det er lettest å velge ut den beste spilleren. Her er det for meg ingen tvil, da ter Stegen er den klart beste målvakten av disse to. Han er som skapt for dette Barcelona-laget med sin utrolige selvtillit med ballen i beina, og når det gjelder reflekser står han heller ikke tilbake for noen målvakter i verden. Courtois er også en bra målvakt, men i duell mot en som jeg mener er blant de tre beste i verden kommer belgieren til kort.

Høyreback: Dani Carvajal

I skrivende stund er foreløpig Dani Carvajal ute med en skade, men det rapporteres at han blir klar til El Clasico. Carvajal er en litt merkelig spiller som alltid spiller på sitt beste dersom han har konkurranse. Forrige sesong var høyrebacken ganske svak, men da hadde han heller ingen direkte utfordrer. Denne sesongen har han en ung Odriozola som presser han på treninger og i kamper, noe som får det beste ut av han. Carvajal har spilt fem seriekamper og står med et mål og en målgivende pasning. Han har ikke vært på banen i de siste fire kampene på grunn av en muskelskade. Likevel har han vist gode takter i de fem kampene han har spilt. 26-åringen som har gått gradene i klubben løper opp og ned langs flankene gjennom hele kampen og er et våpen i det offensive spillet på grunn av sine gode innlegg.

Nelson Semedo regner jeg med tar høyrebackplassen for Barcelona på søndag. Katalanerne betalte 30 millioner Euro for portugiseren i forkant av forrige sesong, og man kan si at han ikke helt har levd opp til forventningene. Han har spilt solid og på det jevne, men i klubber som Real Madrid og Barcelona kreves det litt mer enn bare å spille på det jevne. Høyrebacken har stor tempo i spillet sitt, men har en del å gå på når det gjelder samhandling med sine lagkamerater og det å gi flere målpoeng

Jeg synes rett og slett at Dani Carvajal er en bedre fotballspiller enn Nelson Semedo. Carvajal har et intensitet i spillet sitt og en evne til å gi en god del målpoeng, noe man enn så lenge ikke har sett av Nelson Semedo. Det kan dog godt hende at Carvajal ikke blir spilleklar til kampen, og da er det mest sannsynlig Álvaro Odriozola som erstatter han. Skulle det bli tilfelle, ser jeg også på Odriozola som bedre enn Semedo.

Midtstopperpar: Ramos og Varane

For Los Blancos blir garantert Sergio Ramos og Raphael Varane å se som midtstopperpar. Disse to komplementerer hverandre normalt sett på en god måte, og de har sammen vunnet en rekke titler. Individuelt sett er dette også to midtstoppere i ytterste verdensklasse. Sergio Ramos har i en årrekke blitt regnet som verdens beste midtstopper, og er spesielt offensiv en trussel for hvilket som helst lag takket være sin hodestyrke. Raphael Varane er også på god vei til å bli regnet som blant verdens beste midtstoppere, og han førte blant annet sitt Frankrike til VM-gull i Russland. Dog har både Ramos og Varane levert litt under forventningene denne sesongen, og spesielt Varane var direkte negativt avgjørende i at Real Madrid sist tapte mot Levante.

sergio-ramos-real-madrid_1ljb6myf6htoj1nz9eza9yp4oz.jpg

For Barcelona regner jeg med at Gerard Pique og Clement Lenglet blir å se fra start. Gerard Pique er ikke lenger den spillere han var. Har mistet en del tempo, og har denne sesongen gjort mye rart. Spesielt mot Leganés var han avgjørende i at det endte med tap. Lenglet er en spennende midtstopper. Franskmannen gjorde sakene sine meget godt i Sevilla forrige sesong, og kommer til å spille denne kampen på bakgrunn av Samuel Umtitis skade.

Jeg velger Ramos og Varane foran Pique og Lenglet. Begrunnelsen for det er først og fremst på grunn av toppnivået til Varane og Ramos. Dersom de to er konsentrerte og i god form, er de for meg verdens beste stopperduo. I tillegg har ikke Pique og Lenglet spilt særlig mange kamper sammen tidligere, og derfor blir det naturlig å velge slik som jeg gjør her.

Venstreback: Jordi Alba

Marcelo er for meg, tidenes beste offensive venstreback. Ting han gjør på en fotballbane er til å klø seg i hodet av. Likevel har han ikke levert like bra som i de foregående sesongene samt at han har slitt med skade. Han har spilt seks LaLiga-kamper denne sesongen og står med et mål og null målgivende pasning. Hans første scoring for sesongen kom mot Levante i forrige runde, men før det har han ikke vært like sprudlende og god som det man hadde håpet på. I tillegg har han ved gjentatte anledninger slitt defensivt denne sesongen, spesielt i bortekampen mot Sevilla der det ble et 3-0-tap.

Jordi Alba har på sin side startet alle kampene for Barcelona denne sesongen. Han har notert seg på scoringslista ved en anledning og levert to målgivende pasninger. 29-åringen har vært meget bra og toneangivende i mye av det offensive spillet til katalanerne denne sesongen. I tillegg har han en telepatisk link med Lionel Messi, men det samspillet får man dessverre ikke se på søndag.

Grunnen til at jeg velger Jordi Alba er rett og slett på grunn av prestasjoner og form så langt denne sesongen. Hadde man tatt toppnivået i betraktning hadde jeg alle dager i uka valgt Marcelo fremfor Jordi Alba, men denne sesongen har rett og slett sistnevnte levert bedre enn brassen.

Defensiv midtbane: Sergio Busquets

For Real Madrid blir garantert Casemiro å se fra start i den dypeste rollen på midtbanen. I forkant av denne sesongen var det mange som trodde at 26-åringen skulle få mindre spilletid på grunn av ny trener, men så feil kan man ta. Casemiro har spilt i alle ni seriekampene hittil, og har stortsett gjort jobben som forventet. En sterk og robust spiller, som aldri er redd for å trøkke til i en takling. Han har tidligere spilt meget gode kamper i El Clasico, men litt av problemet hans er at det går altfor sakte når han har ball i beina.

sergio-busquets-barcelona-2018-19_f65inampe5jf19e26jp028gsh

Sergio Busquets blir selvfølgelig å se fra start for katalanerne. Han har i likhet med Casemiro deltatt i alle ni serierundene, og han er kanskje Barcelonas viktigste spiller, sett bort fra Lionel Messi. Busquets har i en årrekke blitt sett på som verdens beste defensive midtbanespillere, og Barcelona-fansen kaller han for blekkspruten. Han ligger alltid flere hakk i tankegangen foran alle andre, og har ferdigheter og teknikk som ingen andre defensive midtbanespillere i verden kan matche. Dog kan man matche spanjolen på farta, da beina ikke lenger går like raskt som de en gang pleide å gjøre.

Vinneren av denne duellen blir selvfølgelig Sergio Busquets. Casemiro er en fantastisk spiller, og man vet alltid at man får duellstyrke og full innsats, men likevel er fremdeles Busquets en mye bedre fotballspiller som har ferdigheter Casemiro ikke kan matche.

Sentral midtbane: Arthur

Verdens offisielt sett beste fotballspiller i Luka Modric skal nok en gang forsøke å sette sitt preg på El Clasico. Kroaten har hatt et helt fantastisk år som ble kronet med Champions League-tittel og sølv til Kroatia i VM. Men det er dessverre et stort men her. Luka Modric har ikke lignet seg selv i det hele tatt siden han kom tilbake fra VM. Midtbanespilleren virker tung, seig og sliten. Han har også slått uvanlig mye feilpasninger til han å være. Noen påstår at hans svake form skyldes en naturlig nedgang i karrieren med tanke på at han nå er 33 år, mens andre vil si at han rett og slett er sliten etter et langt Verdensmesterskap.

Arthur har på sin side vært en av de største åpenbaringene i LaLiga denne sesongen. Brassen ble i forkant av sesongen hentet fra Gremio, og ble av mange journalister sett på som en av de største talentene i brasiliansk fotball. Han har spilt fem seriekamper så langt, men har allerede rukket å spille seg inn i hjertene til alle blaugranas. Mye på grunn av sin spillestil som ligner veldig på tidligere Barcelona-legenden, Xavi Hernandez.

Det er et svært vanskelig avgjørelse å skulle velge Arthur foran det som i utgangspunktet er verdens beste midtbanespiller. Jeg synes likevel at man må være rettferdig. Luka Modric har ikke vært i nærheten av det som er godt nok, mens Arthur har levert meget bra og ser ut som at han nå for alvor har gått rett inn i Barcelona-elleveren. Jeg velger Arthur denne gangen, men for alt jeg vet kommer sikkert Luka Modric til å spille karrierens beste kamp.

Sentral midtbane: Isco

I dette Lopetegui-systemet er Isco kanskje Real Madrids viktigste spiller. Spanjolen som også spilte under Lopetegui for det spanske U21-landslaget er en ekspert på å lime sammen midtbanen og angrepet, og har noen tekniske kvaliteter som selv Lionel Messi er stolt over. Magikeren har spilt seks seriekamper denne sesongen, og notert seg for en scoring og en målgivende pasning. Isco kommer til å bli svært viktig i El Clasico, spesielt når Real Madrid i perioder må holde mye på ball og bryte gjennom midtbaneleddet til Barcelona.

Ivan Rakitic har spilt ni seriekamper denne sesongen og notert seg for to fine scoringer. Likevel lider han også av noe som Modric lider av, nemlig slitne og seige bein. Til tross for noen fine scoringer i LaLiga og Champions League har han ofte slitt med å sette sitt preg på kampene, og flere Barcelona-supportere har også sagt at han direkte har vært svak i flere kamper.

Denne duellen vinner Isco. Han har slitt med en blindtarmbetennelse i det siste, men var tilbake i aksjon og spilte mot Viktoria Plzen i Champions League. Midtbanespilleren kommer til å bli svært viktig for Real Madrid, og når han har dagen, vel da er det bare å ønske Barcelona lykke til.

PS: Jeg kunne tatt med Kroos her også, men valgte heller å sette opp Isco mot Rakitic.

Venstrekant: Coutinho

I denne duellen setter jeg opp Asensio mot Coutinho. Marco Asensio åpnet sesongen svært bra, og fremprovoserte faktisk tre straffespark på de to første seriekampene. I tillegg til det kom hans hittil første scoring på hjemmebane mot Espanyol, men etter det har det blitt full stopp. 22-åringen sliter stort med å sette sitt preg på kamper, tar mange dårlige valg og evner ikke å hjelpe lagkameratene på den måten de høye herrene i Real Madrid hadde håpet på når de solgte Ronaldo. Asensio må jobbe veldig mye for å bli mer solid i spillet sitt. Han har noen kamper hver sesong der han er ustoppelig og alt han foretar seg blir mål, også har han mange kamper der han direkte er frustrerende å se på.

Philipe-Coutinho-mocked-up-in-Barcelona-shirt

I skadefraværet til Lionel Messi blir Coutinho meget viktig for katalanerne. Han har spilt ni seriekamper denne sesongen og notert seg for tre scoringer. Har en god evne til å dra av spillere og har et skuddbein fra distanse som det lukter svidd av. Samspillet hans med sine lagkamerater har også gradvis blitt bedre etter overgangen fra Liverpool i januar.

For meg er personlig valget veldig enkelt og klart. Phillipe Coutinho er en bedre fotballspiller og i mye bedre form per dags dato enn Asensio. Man vet også i mye større grad hva man får av Coutinho, enn Asensio som er svært variabel i prestasjonene.

Spiss: Luis Suarez

Karim Benzema var den Real Madrid-spillerne som fikk desidert mest kritikk av Real Madrid-fansen forrige sesong da han bare klarte å score seks mål gjennom hele LaLiga-sesongen. Denne sesongen åpnet han svært bra og sto med fire scoringer etter tre serierunder. Etter det har han spilt seks kamper i serien uten å finne nettmaskene. Igjen har supporterne begynt å vende ryggen til franskmannen, og frustrasjonen har blitt større og større på grunn av manglende scoringer.

Luis Suarez er heller ikke den spilleren han en gang var. Uruguyaneren har bommet på sjanser han før enkelt satte, og har generelt i likhet med Benzema virket tung i spillestilen. Barcelona-fansen er også frustrerende på grunn av hans prestasjoner denne sesongen, men det skal sies at han vært litt bedre i de siste kampene.

Denne duellen vinner Luis Suarez. Begrunnelsen bak dette er rett og slett målpoeng, for spillemessig har begge levert langt under det man kan forvente av to spisser som spiller for henholdsvis Barcelona og Real Madrid. Begge står med fire scoringer, men Suarez har i tillegg levert fire målgivende pasninger mot Benzemas ene målgivede pasning.

Høyrekant: Gareth Bale

Gareth Bale er mannen de fleste ser på som Real Madrids største stjernespiller. Waliseren har spilt åtte seriekamper denne sesongen og funnet nettmaskene ved tre anledninger. Han har store problemer når det gjelder skader, og det er ofte at han hinker ut av banen midtveis ut i andreomgang. Likevel er han en meget god spiller når han har dagen, og kommer til å bli enormt viktig for Real Madrid i El Clasico, spesielt når man skal kontre i de rommene som Barcelona kommer til å etterlate seg.

Ousmane Dembele har noen av de problemene som jeg nevnte med Asensio. Når Dembele har dagen er han en fantastisk god spiller, som dribler, underholder og gir valuta for pengene til supporterne. Men det hender også ofte at han ikke har dagen, og da ender det i dårlige valg og frustrerende øyeblikk.

Jeg velger Gareth Bale, fordi jeg synes han er en veldig god fotballspiller når han har dagen. I tillegg ser jeg for meg et kampbilde som kommer til å passe han perfekt, og et Real Madrid-lag som kommer til å utnytte rommene de får.

 

Her er det fulle laget – 5 spillere fra Real Madrid og 6 spillere fra Barcelona:

ghtertghr

 

 

 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑