CL-fokus: Tottenham med kniven på strupen og tøff kamp for Man Utd

Skrevet av Petter Solholt Olsen

Den fjerde runden i gruppespillet av UEFA Champions League står for tur, og allerede nå kan mye avgjøres.

Flere lag med kniven på strupen

På tirsdag starter det hele med at Monaco møter Club Brugge i en kamp om hvem som tar seg til Europa League. Atlético og Borussia Dortmund er overlegne i gruppen, så denne kampen kan avgjøre hvilket lag som får spille videre i Europa i sommer.

For to uker hadde Tottenham en nøkkelkamp mot PSV der de rotet det hele bort i sluttminuttene. Dersom de skal ha noe håp for å ta seg videre nå må de mest sannsynlig vinne alle de tre gjenværende kampene. Samtidig som Tottenham spiller for å få revansje mot PSV, skal Inter og Barcelona spille om gruppeseieren nok en gang. Forrige oppgjør endte 2-0 til spanjolene, men Inter er nok lystne på å vise hjemmefansen hva de kan.

På Stadio San Paolo skal Napoli ta imot Paris St Germain til det som kan bli en avgjørende kamp i gruppe C. PSG, Napoli og Liverpool ligger før runden med 4, 5 og 6 poeng, og med tre kamper igjen er det fortsatt åpent om hvem som tar seg videre. Både Napoli og PSG regner nok med at Liverpool gjør jobben i Serbia, så begge går nok ut i hundre her.

Også i gruppe D er det knviving om plassene. Porto, Schalke 04 og Galatasaray ligger hakk i hel, og på tirsdagen møtes det to sistnevnte på Veltins-Arena. Samtidig spiller Porto mot Lokomotiv Moskva i Portugal, så vinnerne av disse to kampene har helt klart et fantastisk utgangspunkt i det gruppetspillet avgjøres.

45501854_204506830431198_916169725996695552_n.png

Lykkes det for Manchester-lagene?

Mens Porto tar imot Lokomotiv Moskva tar erkerivalen Benfica imot Ajax i Lisboa. Benfica må vinne hjemmekampen deres for å ha mulighet til å ta seg til utslagsrundene, mens Ajax er klare for nettopp det med seier her. Samtidig tar AEK Athen turen til Allianz Arena, for å forhåpentligvis ikke tape med for mange mål.

I gruppe F tar Manchester City imot Shakhtar Donetsk og Lyon imot Hoffenheim. Dette er uten tvil den jevneste gruppen i årets Champions League. Manchester City er i knallform og bør vinne på hjemmebane nesten uansett hvilket lag de møter for tiden. I Lyon har Hoffenheim mulighet til å gå forbi franskmennene med seier, noe de er klare for etter at de knuste Leverkusen i hjemlig serie i helgen.

Manchester City v Southampton - Premier League
MANCHESTER, ENGLAND – NOVEMBER 29: Sergio Aguero of Manchester City and Mario Lemina of Southampton in action during the Premier League match between Manchester City and Southampton at Etihad Stadium on November 29, 2017 in Manchester, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Sist men ikke minst i gruppe H skal Manchester United på tur til Torino for å prøve å revansjere det sure 0-1-tapet for to uker siden. Mourinhos mannskap hang virkelig ikke med i første omgang og ble til tider utspilt av italienerne. Nå gjelder det å se om Mourinho har knekt koden, for han vet nok at Valencia etter alt å dømme kommer til å slå Young Boys på hjemmebane.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑