Fantasy PL – Gameweek 12

Skrevet av Jonas Tangen Hoff

Det er igjen tid for en ny fantasyhelg, og denne gang er det runde 12 i Englands øverste divisjon som står for tur. Til denne runden har jeg valgt å ta for meg hver enkelt kamp og prøver å plukke ut de viktigste poengsankerne i de aktuelle kampene. Vi starter med storlagene på søndagen.

Liverpool – Fulham

Søndag 13:00

Etter et overaskende nederlag mot Røde Stjerne i Beograd er Liverpool klare for å slå hardt tilbake når de møter Fulham på Anfield. Bortelaget har sett fryktelig ut så langt denne sesongen, og med sine 29 baklengsmål er det laget som slipper inn desidert mest. På sine seks borteturer har laget fra vest London sluppet inn tre eller flere i hele fire av kampene, mens Liverpool på sin side står ubeseiret på hjemmebane og har puttet tre eller flere i tre av hjemmekampene.

De fem neste kampene til Liverpool er Fulham (H), Watford (B), Everton (H), Burnely (B) og Bournemouth(A) så en dobbel eller til og med trippel derifra er slettes ikke dumt.

Mohammed Salah (13,0) måtte gå målløs av banen mot Arsenal forrigehelg, men seiler nå frem som den klareste kandidaten til å få kapteinsbindet i helgen. To mål og to assist på de siste tre i ligaen viser tegn til gammel storhet.

roberto-firmino-mohamed-salah_1qtfxzl8uh6w817of48ubukh00

I kampen mot Cardiff viste Sadio Mane (9,8) at han kan holde følge med sin Egyptiske lagkamerat, så står man med førstnevnte ser jeg ingen grunn til å bytte de i mellom, men heller ta vurderingen på om man vil stå med to på midten.

Når kanoner som Sterling og Hazard leverer varene kan dette bli vanskelig, og man bør derfor velge å plukke med seg en eller to defensive.  Andrew Robertson (6,4) er det heteste alternativet, men jeg velger å tro at også den billigere Trent Alexander-Arnold (5,0) er en man å vurdere.

fansbet fantasy weekend freeroll.png
Sett opp ditt fantasy-lag hos Fansbet – Gratis å bli med, med pengepremier!

Chelsea – Everton

Søndag 15:15

Mange var nok skuffet da navnet til Eden Hazard ( 11,3) dukket opp på benken mot Crystal Palace i helgen, men skuffelsen var kortvarig når den belgiske magikeren ble byttet på og leverte en assist.

Marcos Alonso (7,0) fortsetter å levere varene på tross av at det ble baklengs mot Crystal Palace. Syv assist på 11 kamper er mektig imponerende, og likevel skal FPL massene ha det til at Spanjonlen ikke er like offensiv som i fjor, men går inn i et tøffere kampprogram, og jeg blir ikke overasket om den store poengfangsten avtar noe.

På Everton svarte Richarlison (6,9) på tiltale og puttet to bak Ryan i Brightonmålet fra sin spissposisjon. Selv om Chelsea på bortebane er en tøff match, beholder man Brasilianeren som har Cardiff, Newcastle og Watford på sine tre neste hjemmekamper.

 

Arsenal – Wolves

Søndag 17:30

Selv om det offensive flyter meget godt i Arsenal om dagen, er det likevel et vanskelig lag å forholde seg til i Fantasy. Pierre-Emerick Aubameyang (10,9) og Alexandre Lacazette (9,7) leverer jevnt og trutt, men på førstnevnte er spilletid alltid et uromoment. De to på topp har levert selv fra benk, så finner man et av navnene på benken klokken 16.30 Søndag, skal man ikke miste håpet om poeng med en gang.

Det kan være min stahet som mener og snakker nå, men på lang sikt ser jeg bedre alternativer i andre lag, både på grunn av spilletid og pris.

 

Manchester City – Manchester United

Søndag 17:30

Ukens siste kamp er toppoppgjøret mellom de to Manchester-lagene. Begge de to kommer fra positive opplevelser i midtuken, der United snudde til seier mot Juventus, mens City ikke stoppet før det sto 6-0 mot Shakhatar. Lærdommen fra de to kampene, er at Manchester City dunker på fra start, mens United starter tregere og litt mere passivt. Dette så vi også når United møtte Bournemouth forrige helg, og kunne vært straffet med både to og tre baklengs den første halvtimen. Fortsetter denne trenden mot City kan kampen være avgjort tidlig i førsteomgang, selv om Mourinho nok kommer med en solid defensiv innstilling.

Vi tipset om han forrige uke, og Raheem Sterling (11,1) slo som spådd virkelig til. Svarte med nok et mål i midtuken og er virkelig i form om dagen. Sergio Aguero (11,4) leverte ikke bare varene, men overasket nok mange da han fikk 90 minutter på banen. Ble i tillegg hvilt på Onsdag og skal være klar for aksjon mot United. Mange står med defensive spillere som Benjamin Mendy ( 6,4), Aymeric Laporte (5,9), Ederson (5,8), og disse skal selvsagt spilles også denne kampen.

hd-raheem-sterling-manchester-city-fa-cup_1cm003g1zqiwo14mj0vsr10jt4

Fra United er det særlig Anthony Martial (7,5) som skiller seg ut om dagen, men før denne kampen kan man vurdere å prioritere andre bytter fremfor å haste på den unge franskmannen.

 

Cardiff – Brighton

Lørdag 13:30

Etter tre strake kamper uten baklengs måtte Mathew Ryan (4,6) se tre baller i nettet bak seg mot Everton i helgen. Nå er det Cardiff på bortebane som venter for laget fra badebyen Brighton. Jeg ser for meg et 0-1 resultat, så om man ser bort i fra Ryan i målet er både Lewis Dunk (4,4) og Shane Duffy (4,6) gode alternativer.

 

Huddersfield – West Ham

Lørdag 16:00

Hjemmelaget kommer fra en etterlengtet seier mot Fulham på Mandag, og er nok ivrige etter å gjenskape denne suksessen. Det kan riktignok bli vanskelig når de til helgen møter et West ham-lag som sprudlet mot Burnley i helgen.

Mange var nok glade da Marko Arnautovic (7,1) endelig var skadefri og leverte varene for de som har hatt tålmodighet med østerrikeren. 12 poeng og god form er bra og ta med seg inn mot Huddersfield (B), Manchester City (H), Newcastle (B), Cardiff (H) og Crystal Palace (H).

Vil man gå bort fra massene, kan man se til Felipe Anderson (6,8) som har tronet høyt på statistikktabellene i lang tid, og som med to mål endelig fikk ut potensialet. Videre nevner vi Fabian Valbuena (4,4) og Lukasz Fabianski (4,5) som gode defensive alternativer.

kongen av england.png
Vinn en tur til Sør-England for å bo i et slott samt se Premier League med Coolbet!

Leicester  – Burnley

Lørdag 16:00

I kampen mellom Leicester og Burnley er det særlig et navn som skiller seg ut, og det er Benjamin Chilwell (5,0). Den unge engelskmannen står med en eierandel på 1,6 % og har får med seg to assist på de siste tre kampene.

Leicester holdt endelig nullen igjen mot Cardiff nå i helgen, og med Burnley (H), Brighton (B), Watford(H) og Fullham (A) er det ikke for sent og hoppe på toget. James Maddison (6,9) har ” blanket ” de fire siste kampene, og selv om mange har begynt å miste tålmodighet, ville jeg vertfall prioritert han en siste kamp.

Man kommer heller ikke utenom Jamie Vardy (9,0 ) som har skuffet i det siste, men som alltid er å regne med en sesong sett under ett.

 

Newcastle – Bournemouth

Lørdag 16:00

Her har man en kamp det er vanskelig å bli klok på. Newcastle sliter i bunn, men fikk med seg en overaskende 1-0 seier mot Watford i helgen.

Bournemouth på sin side har virkelig levert varene og Callum Willson (6,7) viste i helgen at også mot topplagene kan han levere varene. Har man Wilson så spiller man han, men står man uten hadde jeg ventet til Huddersfield (H) i runde 15.

 

Southampton – Watford

Lørdag 16:00

Hjemmelaget kommer fra en horribel kamp mot Manchester City på Etihad, og det blir spennende og se om de fortsatt er svimmel når de møter til kamp mot Watford. Bortelaget kommer som nevnt fra et knepent tap mot Newcastle og er et lag som varierer i prestasjon. Tapte 0-4 mot Bournemouth før de svarte med komfortable  seiere mot henholdsvis Wolves og Huddersfield.

Er man ute etter en erstatter for Mitrovic kan Danny Ings (5,5) være en man å vurdere. Møter Watford (H) og  Fulham (B) nå, før to tøffe kamper mot United (H), Spurs (A) før Cardiff (B). Til den prisen kan han vurderes som en del av en rotasjon.

 

Crystal Palace – Spurs

Lørdag 18:30

Tottenham fikk kranglet med seg en seier mot PSV Eindhoven på Tirsdag, og dermed ser plutselig ting noe lysere ut for Londonlaget. Christian Eriksen (9,2) og Dele Alli (8,9) er endelig tilbake, noe som på sikt vil styrke Harry Kane (12,4). To mål i midtuken kan være den selvtilittsboosten som gjør at Kane er verdt den stive prisen igjen. Selv med to spennende kamper nå, ville jeg likevel sett mot Runde 15 der et skifte i kampprogrammet gjør at de hvitkledde blir meget aktuell.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑