Årets lag i Premier League (så langt)

Skrevet av Anders Muren

En tredjedel av årets Premier League sesong er fullført. Med det har vi fra FotballFans satt opp det vi mener er den startelleveren, sammen med fem innbyttere, som har levert sterkest. Valgene er tatt på grunnlag av prestasjoner, form og statistikk.

Manager: Eddie Howe (Bournemouth)

En av årets overraskelser må være Bournemouth og Eddie Howe. Med små ressurser, svak økonomi samt en av de smalere spillerstallene i ligaen har Howe og Bournemouth innledet årets Premier League-sesong med glans. Med seks seiere, to uavgjort og fire tap har de seilet inn på en solid sjetteplass i ligaen. Bournemouth har levert solide 21 mål og kun 16 innslupne. Eddie Howe har gjort Bournemouth til en stabil og god Premier League-klubb.

howe_main_2

Formasjon: 4 – 3 – 3

Keeper: Lukasz Fabianski (West Ham)

Etter en horribel sesongstart for West Ham så har de begynt å finne formen igjen. Med imponerende resultater mot blant annet Everton, Chelsea og Manchester United har Fabianski vært en sentral brikke i Pellegrinis gjenoppliving av West Ham. Fabianski har sluppet inn 13 mål og har vært den keeperen med flest redninger, samt involveringer i egen boks (som keeper).

Høyreback: Matt Doherty (Wolves)

Fem-backssystemet til Nuno Espírito har gitt nytt liv til karrieren til Doherty. Spilleren som har prestert jevnt godt for Wolves siden 2010 har tatt vært en av de beste spillerne til Espíritos mannskap. Med ett mål og to assists som har vært av stor betydning tok han denne plassen knepent foran Kyle Walker.

ZUEIN575AZEMDDZHJVQBYNUEPM.jpg

Venstreback: Benjamin Mendy (Man City)

En bekmørk oktoberdag i 2017 fikk den spennende venstrebacken til de lyseblå fra Manchester en skade som skulle sette han ut i opptil åtte måneder. Tiden etterpå? Brilliant. En av Peps beste spillere som bekler backrollen med perfeksjon. Offensiv drivkraft som har gitt han hele syv assists og en defensiv trygghet som har ført til Premier Leagues beste forsvar.

Midtstopper: Virgil Van Dijk (Liverpool)

£75-millionersmannen fra Southampton har vært en av de beste signeringene gjort av Liverpool i nyere tid. Tross en heftig overgangssum har Van Dijk levert sakene så til de grader i 2018/19. En av de bedre midtstopperne med styrke, trygghet og stabilitet i spillet sitt. Fem ”clean sheets” og en mengde med gode prestasjoner gir han en plass her.

Dkar0dfWwAA_-Qj

Midtstopper: Aymeric Laporte (Man City)

En annen nysignering og solid forsvarsspiller som har levert gode prestasjoner sålangt i 2018/19 er Laporte. Den ballsikre og sterke midtstopperen som kom fra Athletic Bilbao har gjort City til et enda sterkere kollektiv. Hans imponerende mål mot Wolverhampton oppsummerer hans evne på offensive dødballer. Selvskreven på dette laget.

Midtbane: Jorginho (Chelsea)

Når Maurizio Sarri ankom London og Chelsea tok han med seg en av sine trofaste soldater fra Napoli, nemlig Jorginho. En trygg enhet i et sterkt Chelsea-lag. Den midtbanespilleren med flest pasninger og berøringer i ligaen, noe som oppsummerer hans viktighet i oppbygningsfasen hos Chelsea og Sarri.

Midtbane: Bernardo Silva (Man City)

Etter en noe tyngre debutsesong har Bernardo Silva funnet rytmen i den himmelblå drakten. Skaden til Kevin De Bruyne åpnet opp store muligheter for den 24-år gamle portugiseren. Den har han grepet. Med tre mål og tre målgivende på tolv kamper har han levert godt på midtbaneposisjonen. En å holde øye med resten av sesongen.

Midtbane: David Silva (Man City)

Den briljante spanjolen har festet seg på ethvert kombinert XI lag de siste sesongene. En spiller man ikke kan unngå å legge merke til, med fire mål og to assists har David Silva nok en gang innledet en sesong med stil. En av de viktigste spillerne hos Pep Guardiola som leverer stabilt på høyt nivå hver sesong.

David-Silva

Høyreving: Raheem Sterling (Man City)

Seks mål og fem målgivende på ti kamper. Skulle ikke det holde for en plass på årets lag så langt denne sesongen så vet ikke jeg. En spiller som virkelig har funnet en stabil formkurve de siste par sesongene under ny trener. Med en imponerende innledning på denne sesongen og med stabile prestasjoner skal man ikke se bort fra at Sterling er en sterk utfordrer til å vinne ‘årets spiller’-prisen.

Venstreving: Eden Hazard (Chelsea)

Magikeren fra Belgia ser ut til å ha en av sine beste sesonger. Med solide syv mål og fire assist på elleve kamper blir det vanskelig å utelate Hazard fra denne lagoppstillingen. Ikke bare har han en solid statistikk bak seg, men også noen fantastiske scoringer, raid og et finterepertoar som få andre i ligaen. Selvskreven på dette laget.

Spiss: Sergio Agüero (Man City)

For å fullføre en fantastisk angrepsrekke så fyller vi på med Agüero. Åtte mål og fire målgivende på hans første tolv kamper sier sitt. En spiss alle managere drømmer om. Under Pep Guardiola har Agüero levert stabilt, men virker som at den argentinske spissen virkelig har funnet formtoppen i 2018/19.

Benkplass: Richarlison, Ryan Fraser, Etienne Capoue, James Milner, Antonio Rüdiger.

Her er årets lag etter 12 spilte serierunder:

fgrgg

  • Statistikk hentet fra Squawka.com

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑