Fantasy PL: 4 spillere du må kjøpe

Skrevet av Kenneth Baraas (Fantasy PL Norge)

Fire anbefalte spillere i hvert ledd som alle står litt i skyggen av de mest populære valgene. Med en eierandel på under elleve prosent er de alle fristende valg for FPL-managere som ønsker å klatre i rundene som kommer.  

 

Keeper

Rui Patricio – 4.6 millioner (10.0 %)

Wolverhampton står med femte færrest mål imot hittil i sesongen, samtidig som de har fjerde færrest «expected goals against» – det er bedre underliggende tall enn Arsenal, Manchester United og Tottenham. Til 4.5 millioner er Patricio en meget habil keeper hos et overraskende godt opprykkslag. I seks av de neste ni rundene har Wolves «grønne» kamper, og hvis ulvene kan stabilisere nivået sitt kan smultringene komme mot ethvert lag i ligaen.

fansbet fantasy weekend freeroll
Sett opp ditt Fantasy-lag i PL denne helgen – Gratis, med pengepremier!

Forsvar

Lucas Digne – 4.8 millioner (1.9 %)

Et fristende alternativ som erstatter for skadde Benjamin Mendy. Over de fire neste rundene inviterer Everton til kamp tre ganger på Goodison: Cardiff, Newcastle og Watford står på gjestelista. Det har ikke løsnet helt for den tidligere Barcelona-spilleren, men de underliggende tallene kan tale for at det ligger noe uforløst over venstrebacken. Hjemmebanestatistikken for samtlige forsvarsspillere i ligaen taler for seg:
– Flest sjanser skapt (14)

  • – Flest store sjanser skapt (4)
  • – Nest flest innlegg (50)
  • – Tredje høyest «expected assists»

Dette i konkurranse med spillere som Marcos Alonso, Andy Robertson, Benjamin Mendy og Matt Doherty. Her har man muligheten til å være tidlig på ballen – franskmannen befinner seg kun på 1.9% av samtlige FPL-lag.

cb league pl spesial
Prøv deg på en av Coolbet’s gratiskonkurranser i PL hvor du kan vinne fine premier

Midtbane

David Silva – 8.6 millioner (8.5 %)

Med den velkjente Pep-ruletten har spanjolen gått litt i glemmeboka hos flere. Kevin De Bruyne er inne i sitt andre skadeopphold for sesongen, som skyver Silva frem i hjernebarken til FPL-managere. Den lille magikeren har startet de seks siste ligakampene for de lyseblå, samt ti av de siste elleve. Mye tyder på at plassen er sikret frem til De Bruyne er tilbake fra skade – vær dog litt oppmerksom på situasjonen. Statistikken på de siste fire rundene stiller i alle fall Silva i et godt lys:

  • – FPL-poeng: 9 – 7 – 3 – 9
  • – Blant midtbanespillere: Høyest «expected goals+assists», samt nest flest ballberøringer i motstanders boks
  • – Skapt tredje flest sjanser av samtlige spillere

Med West Ham, Bournemouth og Watford i de tre neste rundene er Silva en spiller å vurdere i landslagspausen.

David-Silva

 

Angrep

Raul Jimenez – 5.8 millioner (10.7 %)

Wolves-angriperen har en prislapp på 5.8 millioner, men likevel har meksikaneren mer poeng enn både Romelu Lukaku og Roberto Firmino. Jimenez snuser også på summene til Alexandre Lacazette og Harry Kane. Det er nesten for godt til å være sant. Til tross for å ha møtt både Tottenham og Arsenal i de to siste rundene ligger Jimenez på fjerde plass blant angriperne på spillet når det gjelder «expected goals+assists». Wolves-spissen kan gi svært god valuta for pengene når ulvene nå skal møte Huddersfield, Cardiff, Newcastle og Bournemouth over de neste fem rundene.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑