Fotball-Fokus: London-derby og siste runde i Eliteserien

Skrevet av Tommy Kristiansen

Lyon – St. Etienne (Fredag, 21.00)

Fredag kveld reiser Ole Selnæs på tur for å delta i derby-oppgjøret mot Lyon sammen med sitt kjære St. Etienne. Begge kjemper om å være det beste laget bak PSG som virker å være alt for sterke i franske ligaen. Det gamle storlaget kommer alltid til å være fremste favoritt til å være det nest beste laget i Frankrike, men har også hatt Champions League å tenke på i tillegg.

Men man skal ikke undervurdere St. Etienne heller, som virkelig har slått fra seg i årets sesong, som kun har tapt to seriekamper i år, da mot suverene ligaleder PSG og andreplass plasserte Lille. En viktig brikke i årets lag hos de grønne er nordmannen fra Trondheim, Ole Selnæs. Det sies at han virker å være i sin livsform og har virkelig vært en viktig bidragsyter. Vi tror på Memphis Depay-scoring i derbyet på Parc Olympique Lyonnais, som du får til 1.90 hos Fansbet.

Resultattips: 2-1

 

Stabæk – Strømsgodset (Lørdag, 18.00)

Tidenes kamp på Nadderud nærmer seg med stormskritt! Stabæk kommer med en enorm selvtillit etter sin første borteseier mot Odd i årets utgave av Eliteserien. Godset på sin side rotet det bort i sluttminuttene hjemme på Marienlyst mot nedrykksrival Lillestrøm.

Ingen tvil om hvem som har mest selvtillit inn mot den aller siste runden. Laget fra Bærum har ingenting å tape, ender det med tap blir OBOS-fotball neste sesong, vinner de og de andre resultatene går i deres favør blir det fort fornyet Eliteserie-kontrakt. Går Godset på en smell og Start og LSK tar tre poeng hver blir det OBOS-spill på NM-finaleklare drammensere.

46514629_786376925064035_4517725143446847488_n.png

Ironisk nok står disse to nedrykkstruede lagene med toppscorerne i årets Eliteserie, men Godsets Marcus Pedersen blir ikke å se i den avgjørende kampen grunnet skade. Men hans erstatter, «Mos» Abdellaoue, har ikke rotet seg bort han heller – og står bokført med tre scoringer på de to siste seriekampene.

På andre siden står Eliteseriens toppscorer, Franck Boli, som nettopp signerte en ny kontrakt med Stabæk. I tillegg kan han bli historisk, med å bli den første som rykker ned som toppscorer – det kan umulig være noe man ønsker å ha på CV-en. Gå ikke glipp av den mest betydningsfulle kampen i siste runde av Eliteserien. Vi tipper og tror på scoring fra toppscorer Franck Boli som du får til1.95 hos Fansbet.

Resultattips: 2-2

 

Lillestrøm – Kristiansund (Lørdag, 18.00)

Lillestrøm ligger og lukter på nedrykk og kvalikk, hva det blir til slutt gjenstår å se. Eller sikrer de ny kontrakt? Uansett, Kristiansund kan fort gjøre det surt for de gule. De blå har virkelig vært et uromoment de siste matchene, og står med fem seire på rad. Var det noe Lillestrøm hadde trengt, ville det vært å møte et Kristiansund som var langt dårligere enn hva de er akkurat nå. Mens KBK står med fem seire på rad, står LSK uten seier på fem kamper. Det kan bli en blytung atmosfære på Åråsen for hjemmelaget.

Noe som kan redde kanarifuglene er at de stiller med en nærmest skadefri tropp og et håp om at Kristiansund stiller noe B-preget, da de uansett resultat blir å finne på femteplassen de har.

Eliteserien blir ikke det samme uten Lillestrøm, men alt er i deres egne hender, klarer de å komme seg ut av knipa? Det gjenstår å se. Lillestrøm er sterke hjemme på Åråsen, men holder Kristiasund unna? Usikkert. Vi er litt vågale å tror på borteseier, som du får til 5.35 hos Fansbet.

Resultattips: 1-3

 

Tottenham – Chelsea (Lørdag, 18.30) 

Ett fattig poeng skiller de to londonlagene som møtes på Wembley lørdagskveld. Tottenham har på mange måter ikke imponert noe stort i år, men leverer fortsatt resultatene. Den største grunnen til at laget muligens ikke har levert festfotballen vi vanligvis er vitne til har nok noe å gjøre med alle skadene som har preget de hvitkledde.  En fordel var at Harry Kane endelig fikk en etterlengtet scoring i landslagspausen mot i snuoperasjonen mot Kroatia.

46518699_347407732684187_2869665781593931776_n.png

I den blå delen virker å være mer stabilt etter Sarris ankomst og Hazard har virker å være skarpere enn noen gang og poengene renner inn for Chelsea. De er sammen med en av tre som enda har til gode å tape i Premier League, og det er ingen garanti for at det skjer også denne helgen. Vi har troen på et uavgjort-resultat på nasjonalarenaen, Wembley, den ligger til 3.30 hos Fansbet.

Resultattips: 1-1

 

Lazio – Milan (Søndag, 18.00)

Milan er inne i en periode omgitt av mange skader, og det ble ikke noe bedre da deres kaptein, Alessio Romagnoli, ble skadet på landslagssamling sammen med sitt kjære Italia. Dessuten fikk spissen, Gonzalo Higuain rødt kort i forrige runde mot Juventus og må sone mot Lazio.

De lyseblå har ikke virket å være helt i slaget, og kommer nok ikke til å utfordre Juventus og Napoli om de øverste plassene i Serie A, men virker å være hakket bedre enn Milan, og blir å regne med i kampen om topp fire i den italienske serien.

De røde og sorte var inne i en god periode før Juventus-tapet, men da var det kapteinen selv som ordnet opp med to overtidsscoringer i hver kamp, nå blir de nødt til å klare seg uten sjefen selv, klarer de det? Det tror ikke vi i Fotballfans, og tror på en hjemmeseier. Fansbet tilbyr det utfallet til 1.83 på oddsen.

Resultattips: 2-0

 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑