Fotball-Fokus: Merseyside-derby og cupfinale

Skrevet av Tommy Kristiansen

En fin fotballhelg venter oss med to lokalderbyer i England samt cupfinale. Artikkelen er laget i samarbeid med Fansbet – Et spillselskap som gir 50% av overskuddet sitt tilbake til fansen. Les mer om hvordan dette fungerer her, og registrer deg.


Real Madrid – Valencia (Lørdag, 20:45 – Strive)

Hverken Real Madrid eller Valencia har imponert noe særlig i årets spanske liga, og er blant de større overraskelsene i negativ forstand. I fjor kjempet de side-om-side om plassen bak suverene Barcelona, men så langt har det vært grått og trist i både Madrid og Valencia.

Real Madrid gikk på en solid smell i forrige LaLiga-runde borte mot Eibar, men da Champions League var tilbake på programmet denne uka, slo Madrid-laget tilbake. De slo Roma 0-2 på Stadio Olimpico og sikret seg også avansement til de utslagsrundene i den gjeveste turneringen.

kontantbonus 1000 kr
Ikke kunde hos Fansbet enda? Bli med nå

Valencia på sin side tapte 1-0 borte mot stormakten Juventus, noe som også betyr at Champions League-eventyret for Valencia er over for denne gang og Europa League står for tur.

Kampen på lørdag kommer til å bli en kamp om å holde æren i behold for de store gigantene, men det er ingen garanti for hvem som tar seieren. Vi tror uansett at Real Madrid tar seieren med knappest mulig margin, fordelen blir at det blir hjemme på Santiago Bernabeu. Vi tror på hjemmeseier og at begge lag scorer, som du får til 2.40 hos FansBet.

Resultattips: 2-1

Rosenborg – Strømsgodset (Søndag, 13:15 – NRK1)

Eliteserien er over for denne gangen, men det er ikke helt slutt på norsk fotball. Søndag formiddag braker det løs på Ullevaal Stadion, hvor trønderne og drammenserne barker sammen en siste gang før teppet går ned for norsk fotball for i år.

Rosenborg er som alltid vinneren av seriegullet, som begynner å bli en vanesak, og nå kan de nok en gang sikre seg «The Double». I fjor ble det ikke «The Double» på trønderne, da de røk ut mot Vålerenga i kvarten, er det noe som ville vært prikken over i-en i år ville nok det vært å sikre nok en dobbel. Spesielt med tanke på det Trondheimlaget har vist i Europa League i år.

maxresdefault.jpg

Strømsgodset på sin side har litt gi tilbake til sine supportere som virkelig har lidd under årets sesong i Eliteserien – da det måtte et uavgjortresultat i siste runde for å unngå nedrykk til OBOS-ligaen. Det største våpenet til Godset er at de har en mann som er i scoringsform om dagen, «Mos» Abdellaoue, spissen med marokkanske røtter har scoret imponerende åtte mål på de fire siste kampene i alle turneringer.

Søndagens cupfinale blir et spennende oppgjør, men vi tror at Rosenborg stikker av med trofeet – det til tross for at RBKs opptreden i Europa League. Er det noen som kan stikke kjepper i hjulene for trønderne må det bli «Mos», men vi tror ikke at det holder. Vi tror på Rosenborg-seier som du får til 1.76 hos FansBet.

Resultattips: 3-1

Arsenal – Tottenham (Søndag, 15:05 – TV2 Sport Premium)

Det er duket for sesongens første «North London Derby» på Emirates Stadium. For øyeblikket er tredjeplass plasserte Tottenham foran femteplass plasserte Arsenal med tre poeng.

Tottenham kommer til kamp med gode resultater mot henholdsvis Chelsea og Inter Milan, og virker å være så klare de kan til London-derbyet. Eneste problemet er uttellingen foran mål, der har det stagnert litt for de liljehvite. Tottenhams stall virker enda å være preget av årets VM, men har til tross det kapret til seg poeng i årets Premier League.

fanboosts-e1541167824242
Fansbet har oddsboosts på Premier League – Sjekk alle boostene her

Arsenal på sin side har ikke tapte i Premier League på elleve serierunder, noe som tilsier at Unai Emery vet hva han holder på med i London. Spanjolen vet hva han vil og lever for fotballen, noe som gjenspeiler seg i Arsenals siste opptrender.

Vi forventer festfotball på Emirates og tror på et jevnt oppgjør – muligens så jevnt at det blir poengfordeling søndag ettermiddag. Vi tror på uavgjort som du får til 3.45 hos FansBet.

Resultattips: 1-1

Liverpool – Everton (Søndag, 17.15 – TV2 Sport Premium)

For en nydelig søndag vi har i vente. Og ingenting er bedre enn et skikkelig Merseysidederby, rødt mot blått. To lag som virkelig har slått fra seg i årets Premier League.

Liverpool gikk på en smell mot et stjernespekket PSG i Paris, noe som gjør at Champions League-avansementet henger i tynn tråd. Liverpool har enda til gode å tape i Premier League, Salah nærmer seg stadig god-formen og Virgil van Dijk nevnes stadig vekk som verdens beste midtstopper, men klarer han å stoppe brasilianske Richarlison?

Everton er i skrivende stund på sjetteplass i den engelske serien, men trenger poeng for å ikke bli innhentet av de som kommer bak. Etter at Marco Silva valgte å sette Cenk Tosun på benken og flytte Richarlison på topp har det virkelig gått rette veien for de blå fra Liverpool. Kan de tukte de røde naboene?

Everton har hatt hvilepause i midtuka, mens Liverpool var på tur i Paris. Det kan komme til fordel for Everton. Men de røde fra Liverpool har et solid overtak på blå på Anfield, har vunnet de siste tre hjemmekampene mot blåtrøyene. Vi tror på et uavgjort resultat, som du får til 4.80 hos FansBet.

Resultattips: 0-0

Roma – Inter (Søndag, 20.30 – Strive)

Nok en gang denne uken får Roma storbesøk på Stadio Olimpico, denne gangen av storlaget Inter Milan.

Roma har ikke vært på sitt beste i år og har hatt veldig varierende resultater, akkurat nå ligger de på niendeplass og ni poeng bak Inter, de står med kun fire seire på de siste ti kapmpene i serien. Verdt å nevne at Roma mangler sin storscorer, Edin Dzeko, som for tiden er ute med skade. Hovedstadslaget tapte også mot Real Madrid i midtuka, men til tross for det sikret de faktisk et videre avansement til utslagsrundene, sammen med Real Madrid.

Inter Milan med kaptein Icardi i spissen spilte også Champions League i midtuka, og ville med seier sikret avansement – slik med det ikke, det endte med et bortetap mot Tottenham på Wembley Stadium. Men i den hjemlige serien går det bedre for de blåkledde, der står de med åtte seire på de siste ti kampene.

En skikkelig solid fotballsøndag i vente, og avslutningen blir kanon. Vi tror Roma og Inter Milan deler poengene på Stadio Olimpico, og har troen på en Mauro Icardi-scoring som du får til 2.00 hos FansBet.

Resultattips: 2-2

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑