Oddstips: Premier League (runde 14)

Skrevet av Mattis Fiske

Den engelske toppdivisjonens fjortende runde står for tur, og vi har tatt en nærmere kikk på tre av oppgjørene.

 

Crystal Palace – Burnley

Lørdag – 16:00

To formsvake lag møtes til dyst på Selhurst Park når Crystal Palace tar imot tabellnabo, Burnley. Lagene ligger med nød og neppe over nedrykksstreken med sine ni poeng, mens de tre lagene på feil side av streken Southampton, Cardiff og Fulham står med åtte poeng på tretten kamper.

coolbet jk.png
Åpne dagens luke i Coolbet sin julekalender!

Hjemmelaget er seiersløse på ni kamper, og har kun tre uavgjortkamper å skilte med på de kampene. Spesielt alarmerende er den forferdelige hjemmestatistikken, som er verst ligaen, som viser to uavgjort og fire tap for «The Eagles». Har utrolig nok kun funnet veien til nettmaskene to (!) ganger på eget gress så langt, noe som må være en slags rekord etter seks kamper. Har på det halve dusinet av hjemmekamper sluppet inn åtte kasser, noe som kan sies å være helt greit. Målsnittet på Selhurst Park så langt denne sesongen er 1,7 mål per kamp, et tall som de reisende er å takke for.

Gjestene fra Burnley har hatt en skuffende sesong så langt etter sin knallsterke sjuendeplass forrige sesong. Gjort sakene sine middels på bortebane, og innehar sekstendeplassen på bortetabellen. Sju bortekamper har gitt fem poeng og 6:15 i målforskjell.

Vanskelig å se for seg at dette skal bli en målfest. Palace store favoritter, men mangler enda typene til å hamre inn mål. Burnley kommer ikke til å ville by hjemmelaget opp til dans, og vil nok ligge bakpå og kun sende opp litt folk på de faste situasjonene.

Oddstips: Under 2.5 mål – 1.82 hos Coolbet

 

Leicester – Watford

Lørdag – 16:00

To poeng skiller Leicester og Watford på tabellen før oppgjøret på King Power Stadium lørdag ettermiddag. Brukbar form på begge lagene, der Leicester ikke har tapt på fire kamper, men kun ett av de oppgjørene har endt med full pott.

Ikke bare er lagene tabellnaboer, men de har også nesten identisk målforskjell. De blå står med 17:17, mens gjestene fra Watford har 18:17. Dette gjør at begge lagene snitter ca. 2,6 mål i sine kamper. Tendensen er ofte at Leicester spiller målfattige uavgjortkamper (1-1), mens Watford ofte er involvert i kamper der de fleste målene kommer fra ett lag.

Jamie Vardy er tilbake for fullt for vertene, og er også deres toppskårer i ligaen. Den lynhurtige angriperen står med fire mål så langt, og skåret i det identiske oppgjøret forrige sesong. Hos gjestene er argentineren Roberto Pereyra mannen å se opp til. Han er lagets toppskårer med sine fem nettkjenninger, flere av de ypperste slaget.

Veldig åpen kamp som kan bikke begge veier. Forrige sesongs kamper mellom disse endte 2-0 og 2-1. Begge lagene stiller uten noen betydelige mangler og oddsen på at smultringen ryker i målprotokollen for begge er såpas spennende at vi gir det et forsøk.

Oddstips: Begge lag scorer1.83 hos Coolbet

 

Arsenal – Tottenham

Søndag – 15:05

Søndag er det duket for Nord-London-derby når Arsenal tar imot Tottenham på The Emirates. De to Londonklubbene har hatt en forholdsvis god sesonginnledning om man ser på poengfangsten, men den eksepsjonelle starten til bl.a. Manchester City og Liverpool har gjort at de to lagene kanskje ikke har fått den annerkjennelsen de egentlig har fortjent.

Arsenal ligger på en femteplass og står med 8-3-2, der de to tapene kom på de to første kampene som var mot Chelsea og Manchester City. Hjemmetabellen viser 4-2-1 med 12:6 i målforskjell, et snitt på 2,6, noe som er litt lavt til å være «The Gunners» på Emirates. Må klare seg uten Monreal og Welbeck, mens Koscielny og Lacazette er usikre.

arsenal-fc-v-liverpool-fc-premier-league-5bde1222af9f485d02000001

Tredjeplasserte «Spurs» overrasket litt da de nedsablet Chelsea 3-1 på Wembley forrige runde, noe som førte de forbi de blå på tabellen. Har 10-0-3 og tretti poeng så langt, og kun ett av de tapene har kommet på ukjent gress. Er det beste bortelaget i serien, og skårer omtrent to mål per bortekamp. Mange mener og tror at lagets superspiss Harry Kane kommer til å slå ut i full blomst nå når juleprogrammet nærmer seg. Han står med sju nettkjenninger så langt, og kan høyst sannsynlig være mannen som sørger for at gjestene tar med seg alle poengene vekk fra Emirates.

Et oppgjør med målgaranti. De siste derbyene snitter rundt 2,5 mål per kamp, og det er også til den listen vi skal når vi skal sette penger på denne kampen. Litt haltende forsvar for vertene, men har spisskompetansen som trengs framover i banen. «Spurs» sin angrepsfotball er på bedringens vei, og flere og flere har begynt å melde seg på. Her blir det mål.

Oddstips: Over 2.5 mål – 1.57 hos Coolbet

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑