Hot & Not: Fotball-Europa

Skrevet av Petter Solholt Olsen

Midtuken er over, og her er høydepunktene og bunnpunktene fra den siste uken med europeisk fotball.

hot.png

Vi starter positivt, og en som virkelig har imponert den siste tiden er Christian Stuani. Med 11 mål på 12 kamper er uruguayaneren brennhet for tiden og er også toppscorer i La Liga før helgen. Spissen scoret sist søndag et viktig mål da Girona tok et sterkt poeng mot Atletico Madrid, og nå gjenstår det å se om han kan gjøre det samme til mandag når Athletic Bilbao venter.

not.png

En ting som ikke er like populært er skader, og i midtuken var det Liverpools Joe Gomez som var uheldig. Stoppertalentet som har hatt en knallsesong måtte forlate banen mot Burnley med, og nå meldes det at han er ute i seks uker med brudd i leggen. Liverpool har vært strålende bakover denne sesongen og har kun sluppet til 6 mål på 15 kamper i ligaen, noe som er tangering av rekorden til Jose Mourinho og Chelsea i 04/05-sesongen. Det blir spennende å se hvordan dette kommer til å påvirke Liverpool i sesongens tøffeste måned, mot lag som Manchester United, Napoli og Arsenal.

hot

Et lag som gjør det skarpt for tiden er FC Porto. Det portugisiske topplaget har tatt seg videre fra sin gruppe i Champions League, og topper Primeira Liga etter helgens lokaloppgjør mot Boavista som ble avgjort på overtid av Hernâni. Med det topper Porto serien med to poeng foran Sporting Lisboa, og de er fire poeng foran erkerival Benfica, som har hatt det tøft denne sesongen.

not

En som derimot sliter med å finne nettmaskene er Romelu Lukaku. Belgieren har i likhet med resten av laget ikke hatt en god sesong sålangt, og med kun fem mål på 19 kamper ligger det an til å bli den storvokste spissens dårligste sesong på lenge. Bekymringsverdig er det også at både han ikke makter å score på Old Trafford, der han ikke har scoret et eneste mål siden 31. mars.

hot

En annen portugiser som er i vinden (på banen) er Cristiano Ronaldo. Etter en noe treg start på sesongen står målmaskinen nå med ti mål og fem målgivende etter 14 kamper i Serie A, og Torino-klubben ser også ut til å ha god kontroll i Champions League. Ronaldo scoret i helgen sitt tiende seriemål da han satt 3-0 fra straffemerket mot Fiorentina, og har med det scoret et tosifret antall mål i seriespill 13 sesonger på rad.

Heldigvis så er det en ny helg med fotball i vente, og som kjent så kan desember måned være en definerende en i en lang fotballsesong. Så får vi se om det kan snu for Lukaku og Manchester United, om Liverpool fremdeles er bunnsolide og om Ronaldo og Stuani fortsetter å score når de vil.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑