Kombinert lagoppstilling: Liverpool – Man Utd

Skrevet av Anders Muren

På søndag braker det løs! Ligaens beste fotballag skal møte et desperat Manchester United på jakt etter en ny trepoenger. Liverpool sitter for tiden på en solid førsteplass med hele 13 seiere, tre uavgjort og NULL tap. Mens de røde djevlene fra Manchester sitter med syv seiere, fem uavgjort og fire tap.

Med andre ord er det duket på for en fartsfylt fotballkamp bestående av to bitre rivaler. Det betyr også at vi fra fotballfans.net har satt sammen vår kombinerte lagoppstilling fra disse to lagene. NB! Spillerne er plukket ut etter prestasjoner fra 2018/19 sesongen.

Formasjon: 4 – 3 – 3

Målvakt: Alisson

Under årets sesong har man ikke sett David de Gea briljere på like høyt nivå som tidligere. Selv om spanjolen har vært en av Uniteds beste spillere, har brasilianeren til Liverpool gjort jobben sin hakket bedre i første halvdel av 2018/19 sesongen. Med ti «clean sheets» kan man ikke ignorere det faktumet at Alisson fortjener denne plassen her.

skysports-alisson-liverpool_4366412

Høyreback: Trent Alexander-Arnold

Fjorårets revolusjon av en forsvarspiller har tatt nye steg denne sesongen. Med ett mål og to assists kan man ikke gjøre noe annet enn å bøye seg i støvet for vidunderbarnet. Et viktig defensivt og offensivt våpen for Klopps mannskap.

Midtstopper: Victor Lindelöf

En av Uniteds bedre spillere denne sesongen. Svensken slet tilsynelatende i hans debutsesong for de røde djevlene, men har (før skaden) begynt å få tingene til å falle på plass igjen. Så langt denne sesongen har han vært en viktig brikke for oppbygningen av angrepsspillet hos Mourinho.

Midtstopper: Virgil van Dijk

Selvskreven på et hvert kombinert lag for tiden. Nederlenderen har virkelig funnet seg til rette under Klopps system. En av årets beste forsvarspillere og van Dijk vil mest trolig spille en viktig rolle under søndagens storoppgjør. Duellsterk, rask, kraftig og fotballforståelse som gjør han til den komplette midtstopper.

Venstreback: Andrew Robertson

Tre assists fra venstrebackposisjonen oppsummerer denne karen. En offensivt sterk back, som også har kvaliteter defensivt. Med viktige innlegg og avgjørende nøkkelpasninger får han denne plassen foran en ellers solid Luke Shaw.

Midtbane: James Milner

Veteranen med solide tre mål og to assists på 15 kamper. Hva mer kan man be fra dette arbeidsjernet av en mann? Kanskje den spilleren Klopp verdsetter mest på sitt lag, takket være Milner sin unike evne til å prestere stabilt godt i mange kamper.

Midtbane: Naby Keita

Nå kan man ikke forvente at enhver spillers debutsesong skal kun være fryd og gammen. Naby Keita har hatt et berg og dalbane preget sesonginnledning, men er fortsatt en spiller Klopp kan stole på. Med løpskapasitet som få andre bidrar Keita med det Liverpool savnet sårt i 2017/18, nemlig en spiller med både offensive og defensive kvaliteter som holder ut med intensiteten i 90 minutter.

Midtbane: Paul Pogba

Fortsatt en spiller som får mer negativ oppmerksomhet i media enn positiv. Mange grunner ligger bak det, men franskmannen er og forblir en viktig brikke i Manchester United. En av få spillere som bidrar med noe kreativt, men som mangler den vinnerviljen og disiplinen den portugisiske manageren ønsker. Tre mål og tre assists er heller ingen svake numre.

Høyreving: Mohamed Salah

Stemplet «one season wonder» kan man bare kaste i søpla. Magikeren fra Egypt står med solide ti mål og fire assists så langt denne sesongen. Statistikk flere offensive spillere kan se langt etter. Salah er selvskreven i denne lagoppstillingen.

roberto-firmino-mohamed-salah_1qtfxzl8uh6w817of48ubukh00

Spiss: Roberto Firmino

I fjor var det en jevn kamp mellom Firmino og Lukaku for å kapre spissplassen. I år vinner Firimino denne med god margin. Fire mål og tre assists er svakt for en spiller som Firmino, men han bidrar med så mye mer enn god statistikk. En viktig offensiv brikke i Klopps taktikk og er en bidragsyter flere fotballklubber rundt omkring i verden burde sikle etter.

Venstreving: Anthony Martial

Også kjent som José Mourinhos redningsmann etter imponerende bidrag i en ellers trist fotballkamp mot Newcastle tilbake til oktober. Syv mål gjør Martial til United mestscorende spiller denne sesongen. Ikke bare scorer han mye, men er også en sentral brikke for det som skjer offensivt for et til tider tamt Manchester United.

gythyth
8 spillere fra LFC, 3 fra Man Utd

Enig/uenig med denne lagoppstillingen? Vi vil høre fra deg!

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑