Fantasy PL: 8 anbefalte kjøp til GW22

Skrevet av Jonas Tangen Hoff

Med juleprogrammet vell overstått, er det på tide å gjøre seg klar for siste halvdel av sesongen. Mange av de antatt beste alternativene leverer samtidig – og vi må nok derfor bare innse av vi ikke kan ha alle. Vi har til denne runden valgt ut to spillere i hver kategori, både fra typiske ”top dogs”, men også et par som går under radaren hos folk flest.

Keeper

Neil Etheridge – 4.6 millioner (8,6 %) – Cardiff har skrapet med seg fem rene bur til nå, men til tross for en rekke imponerende kamper den siste tiden, har Etheridge gått under radaren hos de fleste. På de neste ti kampene, møter laget fra Wales bare ett topplag – Arsenal, og Etheridge seiler derfor opp som en av de mest spennende målvaktene i tiden frem mot våren.

Tom Heaton – 4,8 millioner (0,3 %) –  Burnley har gått fra å være en kasteball, til et lag man kan starte å vurdere igjen. Om det er på grunn av gamle minner og kjærlighet jeg nå trekker frem Heaton er uvisst, men med en eierandel på 0,3 % fristes jeg av Fantasy- legenden. Mitrovic på topp for Fulham vil nok være skuddvillig i denne kampen, så redninger og påfølgende bonus kan være fasit ved kampslutt lørdag.

ukens gratisspill nb.png

Forsvar

Ricardo Pereira – 5.3 millioner (10.9%)

Et fristende alternativ til å sprite opp ” teamplate ” og skille seg ut fra andre lag. På de fire siste kampene har Leicesterspilleren produsert 30 poeng, noe som har ført til at har klatret til femteplass på listen over flest poeng blant forsvarerne. Statistikken på de siste fire bygger videre opp under dette, og taler i grunn for seg selv:

  • Nest flest skudd (8)

Når i tillegg Southamptons beste angriper i Danny Ings er ute med skade, er det vanskelig å se hvor målene i mot skal komme.

Lucas Digne –  5.2 millioner (13 %) – Den solide defensive strukturen som Everton leverte innledningsvis har gradvis visnet, og laget har ikke holdt buret rent på evigheter. Den tidligere Barcelona-spilleren har på tross av dette samlet poeng gjennom sine offensive bidrag. Over de fem neste rundene ser kampprogrammet lovende ut: Bournemouth, Southampton, Huddersfield, Wolves og Watford står på agendaen. Det ligger noe uforløst over dette Everton-laget, som tatt signeringer og økonomi i betraktning underpresterer så langt.

Midtbane

Mohammed Salah – 13.3 millioner (42.4%) – Liverpool leder an i gulljakten til tross for sesongens første tap mot City, og Salah har i løpet av julen blitt den essensielle spilleren som vi husker fra  fjorårets sesong. Før vi gikk inn i det travle kampprogrammet som vi nå har vært gjennom, var det mange managere som argumenterte for å nedgradere årets afrikanske spiller, og som derfor har angret på dette valget. 61 poeng siden runde 16 er mektig imponerende, og med en ” PPM” ( poeng per match ) på 7,2 totalt denne sesongen, viser Salah seg prislappen verdig.

salah.png

På de neste fem kampene venter rekken: Brighton (B), Crystal Palace (H), Leicester ( H), West-Ham (B), Bournemouth(H), og det er derfor bare å rydde plass på laget, for Salah kan stå ut sesongen.

Gylfi Sigurdsson – 7.3  millioner (6.3 %) – Everton er et av de lagene som har vært vanskeligst å forutse denne sesongen. De har gått fra det geniale i den ene kampen, til et bunnivå det er vanskelig å forestille seg i den neste. I lag med Richarlison og Digne, er Sigurdsson den spilleren som oftest har levert gode prestasjoner, selv om poengfangsten i ligaen er noe skuffende så langt. Til helgen er det Bournemouth som lekker som en sil som står på motsatt banehalvdel, og hva passer vell bedre en at den islandske magikeren tar på seg danseskoene og med sin kreativitet bidrar til å snu den pågående trenden.

Angrep

Sergio Agüero – 11,2 millioner (22,3%) – Manchester City tok tre livsviktige poeng mot Liverpool, og sørget med det for ny spenning i gullkampen. En som så frisk ut i den kampen, var Agüero som ser ut som ett spennende kapteinsalternativ hjemme mot Wolves. Siden argentineren returnerte fra skade i runde 19, har han produsert ni skudd innenfor boksen, og virker å være på veg mot gammel toppform.

Manchester City er det laget som har scoret flest ganger på hjemmebane (37) denne sesongen, og med 16-0 i målforskjell på de siste to cupkampene er det et City-lag som for alvor har fått opp dampen.

Vi må også legge til at det er sjeldent man finner en så eksplosiv spiller som Agüero med en så lav eierandel. Et liten notasjon kan være tilgjengeligheten til helgen, så vi anbefaler å sjekke ut siste nytt fra pressekonferansene.

Marko Arnautovic – 6.9 millioner (7,7%) – I likhet med Everton, er West-Ham et lag som viste varierende form før nyttår. Særlig tapene mot Watford og Burnley kom noe overraskende, og selv om de i enkeltkamper har produsert flust med målpoeng har savnet av østerrikeren vært stort.

Var tilbake med to mål mot Brighton og fremstår som en lederskikkelse på topp. Møter riktignok Arsenal, men som dog har sett vaklende ut bakover. Bournemouth, Wolves, Liverpool, Crystal Palace og Fulham venter i de påfølgende kampene, så Arnie har flere muligheter til å vise seg sjansen verdig.

I samme prisklasse finner vi Marcus Rashford, som ut i fra uttalelser fra OGS er forespeilet å være førstevalg på topp hos United, og vil derfor etter en tøff kamp mot Spurs være aktuell.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑