Fotball-Fokus: London-derby og hatoppgjør i Bundesliga

Skrevet av Tommy Kristiansen

Artikkelen er laget i samarbeid med Fansbet – Et spillselskap som gir 50% av overskuddet sitt tilbake til fansen. Les mer om hvordan dette fungerer her, og registrer deg.


Real Madrid – Sevilla – (Lørdag, 16.15 – Strive)

At Real Madrid og Sevilla skulle være likt på tabellen etter 19 spilte kamper var det vel ingen som hadde trodd, men slik er tilfellet og til helgen står de ansikt til ansikt på Santiago Bernabeu.

Real Madrid har virkelig falt sammen denne sesong, i stedet for å ta opp kampen om seriegull mot Barcelona er Real Madrid konstant under press fra andre lag om å beholde fjerdeplassen i La Liga, og Sevilla er et av lagene. Vant sist mot Real Betis, men det var på hengende håret med en scoring fra tidligere Real Betis-spiller, Dani Ceballos.

Sevilla er inne i en litt tøff periode, og står for øyeblikket med én seier på de siste seks kampene i La Liga, gikk på et litt overraskende tap i forrige runde borte mot Athletic Bilbao, og er nødt til å begynne å plukke poeng for å unngå å miste tredjeplassen de besitter i skrivende stund.

Dette er to lag som ikke er i all verdens form om dagen, og det virker som om begge lagene sliter både framover og bakover, vi tror det blir en åpen kamp og tror muligens at poengene blir delt broderlig, noe som du får til 4.00 hos FansBet.

Resultattips: 1-1

 

Arsenal – Chelsea – (Lørdag, 18.30 – TV2 Sport Premium)

Tabellnaboer og byrivaler man kan ikke be om en bedre avslutning på lørdagens Premier League-runde.

Det er ikke akkurat strålende stemning i Arsenal om leiren om dagen, resultatene varierer veldig, Mesut Özil er ute i kulden og Aaron Ramsey er mer eller mindre klar for Juventus. Gikk også på et tap forrige helg mot en annen London-rival, nemlig West Ham. Hjalp ikke på at Samir Nasri stod for assisten til Declan Rice for kampens eneste scoringen.

50227120_323347528280525_7641543407168389120_n

De blåkledde fra London har også hatt en varierende sesong, men holder Arsenal på avstand enn så lenge med seks poeng. Chelsea sliter med å score mål, og har ikke siden 2-0 seieren over Manchester City vunnet en kamp med mer enn et mål. Det er en grunn til at Gonzalo Higuaín straks er klar for å bli en del av Maurizio Sarris mannskap.

Generelt er ingen av London-laget helt i hundre om dagen, om det er vanskelig å forutse hvordan dette egentlig ender. Men vi tror at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har virkelig satt en støkk i Arsenal-laget og de blir å vinne knepent, som du får til 2.95 hos Fansbet.

Resultattips: 2-1

 

RB Leipzig – Borussia Dortmund (Lørdag, 18.30 – Viasat 1)

Etter en vinterpause er det endelig dags for at den tyske fotballen er tilbake på kampprogrammet. Heldige er vi også med at det blir en storkamp i første runde etter ferien. Leipzig får besøk av serieleder Borussia Dortmund hjemme på Red Bull Arena, og det er ventet at det blir et storoppgjør lørdag kveld.

Før jul tok hjemmelaget en viktig seier som ble avgjort i siste liten hjemme mot Werder Bremen, noe som gjorde at de fikk litt mer kontroll over fjerdeplassen de nå besitter. Til tross for det er Leipzig enda avhengig av å plukke poeng, for bak dem ligger Wolfsburg og jakter.

37416522_303.jpg
Det har vært amper stemning mellom supporter-gruppene tidligere.

Borussia Dortmund står med kun ett tap på de siste ti, tapet kom borte mot Düsseldorf, men de igjen vant selvtilliten med en seier rett før julepausen. De gulkledde er fortsatt avhengig av å ta til seg de poengene de kan få om de skal holde de andre under dem på tabellen unna og klare å bli seriemestere.

Vi tror det blir et tøft oppgjør på Red Bull Arena, og at oppgjøret blir i det tøffeste slaget. Til tross for at begge er lag som trives best med å vinne tror vi at det blir poengdeling på lørdag kveld, som du får til 3.40 hos Fansbet.

Resultattips: 2-2

 

Napoli – Lazio (Søndag, 20.30 – Strive)

Det er duket for storkamp i Napoli, og Lazio kommer på besøk. De to blåkledde kjemper i toppen av Serie A og det er forventet at det blir et spennende oppgjør på Stadio San Paolo.

Napoli har uten tvil leverte gode resultater også i år, og har kun ett tap på de siste ti, og er også med det det nest beste hjemmelaget i Serie A. Napoli hadde også en nedtur rett før jul og røyk ut av Champions League, og kommer til å bruke det på å ta hevn på sine «dårligere» motstandere i Italia, noe Lazio muligens allerede får merke på søndag.

Lazio har levert veldig varierte resultater denne sesongen, men til tross for det innehar de fjerdeplassen, her vil de også få konkurranse fra rival Roma og det gamle storlaget AC Milan. Bortelaget står kun med tre seire på de siste ti og det er et tegn på at Lazio ikke er helt intakt på å  virkelig kunne utfordre topp fire, enn så lenge.

Napoli er storfavoritter, og det er det en grunn til, Napoli blir å vinne kampen uten de altfor store problemene, som du får til 1.90 hos FansBet.

Resultattips: 3-1

 

St. Etienne – Lyon (Søndag 21.00 – Viasat 1)

Søndag kveld er det duket for et derby-oppgjøret i Frankrike og Ole Selnæs og hans kjære St. Etienne får nemlig besøk av Lyon. Sammen med Lille, kjemper begge om å være det beste laget bak PSG som mer eller mindre er seriemestere i Frankrike.

St. Etienne skal ikke undervurderes, de har virkelig har slått fra seg i årets sesong. De grønne står med tre seire på rad i den franske ligaen og har fått smaken av seire. En viktig brikke i årets lag hos de St. Etienne er nordmannen fra Trondheim, Ole Selnæs. Han virker å være i solid form og har virkelig vært en viktig bidragsyter for hjemmelaget.

Det gamle storlaget kommer alltid til å være en favoritt hos mange om å bli det nest beste laget i Frankrike, og står med kun ett tap på de siste ti. Men til tross for det har de også tre uavgjort på de siste tre kampene. Og det er ingen tvil om at det blir vanskelig å møte et lag som vet å avgjøre kamper om dagen.

Det er vanskelig å skille disse lagene, men vi tror på at St. Etienne blir å gjøre jobben hjemme søndag kveld. Det får man til 3.00 hos FansBet.

Resultattips: 2-1

 

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑