Fantasy PL: De beste chips-strategier

Skrevet av Kenneth Baraas (Fantasy PL Norge)

Det nærmer seg blanke og doble runder. Vi ser nærmere på de ulike strategiene for bruk av chips.

Sjelden denne sesongen har det vært viktigere å holde byttene enn før kommende runde. FA-cup-kampenes utfall gir mye informasjon om hvordan ligarundenes oppsett vil se ut. Etter siste spark på ballen i mandagsoppgjøret mellom Chelsea og Manchester United, er det bare å sette seg ned ved tegnebrettet for å utvikle en plan for siste etappe av en lang Fantasy (FPL)-sesong.

Sjekk ut Velkomstbonuser.net – De beste velkomstbonusene for odds og casino!

I denne artikkelen legger vi frem ulike alternativer for chip-bruk. Husk at én strategi kan være god for noen, men dårlig for andre. Samtlige strategier presentert her, er basert på Ben Crellins spådommer for hvordan rundene kan komme til å se ut. Disse kan du sjekke her:

 

Ben Crellins oppsett er ingen fasit, men han har over flere sesonger fordypet seg i akkurat dette med blanke- og dobbeltrunder.

Strategi 1

Den strategien som det snakkes mest om i det såkalt “Twitter-miljøet” rundt FPL.
Strategi 1 er slik:

 • Bygge lag frem mot blank runde (BR) 31 og BR 33.
 • “Free hit”-chipen i dobbeltrunde (DR) 32.
 • “Wildcard”-chipen i runde 34.
 • “Bench Boost”-chipen i DR 35.
 • “Triple captain”-chipen i en mindre DR, eventuelt i en vanlig runde.

“Strategi 1” føles som den “trygge” veien å gå, fordi den strategien gjør det lettest å navigere mellom de ulike blanke- og doble rundene – virker det som. Med denne strategien må byttene frem mot fremover brukes ytterst fornuftig og forsiktig.

Byttene må prioriteres på spillere som har kamp i BR 31 og/eller BR 33. Ulempen kan være at du går glipp av poeng fra andre spillere som faller utenfor denne kategorien, siden du sannsynligvis vil ha svært få spillere fra storlagene.

Bli medlem i vår Facebook-gruppe her for konkurranser og mer!

Kommer du deg gjennom denne perioden med fin poengfangst, sitter man godt i det før “chipene” skal brukes én etter én i tiden etter BR 31.

Faren er også tilstede for at triple captain-chipen må brukes i en “vanlig” gameweek, altså uten mulighet for to kamper for kapteinen, men det er fremdeles håp for en mindre DR. Sett i ettertid gjorde de med Agüero/Sterling som “triple captain” i DR 25 et lurt valg. Et annet argument imot denne strategien er det at “wildcardet” brukes når det kun er noen få runder igjen av sesongen. Spørsmålet om det er nok tid til å ta igjen de som ligger foran kan stilles.

Strategi 2

En strategi med en litt annen vri:

 • Bygge lag frem mot BR 31
 • “Wildcard”-chipen i DR 32
 • “Free hit”-chipen i BR 33
 • “Bench boost”-chipen i DR 35
 • “Triple captain”-chipen i en mindre DR, eventuelt i en vanlig runde.

Det er ikke nødvendigvis slik at alle lag som ikke har blank i runde 31 også har kamper i BR 33. Med da “free hit” i runde 33 er det ikke nødvendig å tenke på denne runden i byttene som må gjøres fram til BR 31.

Likevel, bruk av “free hit” i BR 35, kan virke noe unødvendig ettersom det kan bli mange av de samme lagene som har kamper i de to rundene. Dog må “wildcardet” svis av tidligere enn i den første strategien, og mye kan skje på to-tre runder. Det kan føre til at man havner bakpå til DR 35, i henhold til de som spiller “wildcardet“ i runde 34. Man kan også se annerledes på det: “wildcardet” spilles tidligere – som gir mer tid til å ta igjen det tapte.

Strategi 3

Den strategien som til nå er omtalt minst i Twitter-miljøet:

 • Bygge lag frem mot DR 32
 • “Free hit”-chipen BR 31
 • “Bench boost”-chipen i DR 32/35
 • “Triple captain”-chipen i DR 32/35
 • “Wildcard”-chipen i BR 33/GW 34

En taktikk som fører til at både “bench boost” og “triple captain” kan brukes i doble runder (skulle det vise seg at det ikke blir noen DR med færre lag).

Optimalt sett er det noe som er ønskelig, men navigeringen blir utfordrende med denne taktikken. Samtidig kan man spille mer eller mindre som “normalt” ettersom byttene ikke må prioriteres til spillere som har kamper i de blanke rundene. Spørsmålet er hvor mye skade planlegging mot DR 32 kan utgjøre.

Frem mot BR 31 vil “Liverpool-tripler” være utbredt hos de aller fleste FPL-lag, og uten to Liverpool-kamper i DR 32 blir det vanskelig å maksimere mest mulig ut av den doble runden. De røde kan levere med kun én kamp, men Tottenham som motstander er ikke optimalt. I tillegg vil det mest sannsynlig oppstå vanskeligheter når det gjelder å ha en tropp som står godt i både BR 33 og DR 35. Eventuelt må man krysse fingrene for at man har tilnærmet elleve spillere i 33 og bruke “wildcardet” i 34.

salah

Andre strategier

Alternativ 1

 

Tidlig “wildcard” og bygge lag mot de doble rundene:

– “Wildcard”-chipen i runde 27-30

– “Free hit”-chipen i BR 31

– “Bench boost”-chipen i DR 32/35

– “Triple captain”-chipen i DR 32/35

Kan være en strategi for de som ikke er fornøyde med laget sitt per nå – eller som ønsker å navigere seg gjennom BR og DR med et tidlig “wildcard”. Den åpenbare utfordringen blir BR 33.

Alternativ 2

 

Tidlig “wildcard“ og bygge lag mot de blanke rundene:
– “Wildcard”-chipen i runde 27-31

– “Free hit”-chipen i DR 32

– “Bench boost”-chipen i DR 32/35

– “Triple captain”-chipen i DR 32/35

Mulig strategi dersom utfordringen blir for stor ved å bygge tropp mot de blanke rundene uten bruk av “wildcard”. Dog blir det mer vrient å stille slagkraftige tropper til de doble rundene – spesielt i runden hvor “bench boost”-chipen skal brukes, og man optimalt sett vil ha femten spillere med to kamper hver. Og FPL-troppen vil kanskje ikke være optimal de siste rundene dersom det er fylt opp med spillere fra lag utenfor topp seks.

Planlegging

Dette var noen av strategiene du kan velge, og forhåpentligvis vil vi ha flere svar etter at siste FA-cup-kamp er ferdigspilt. Tidligere sesonger er det den avsluttende delen av sesongen som ofte har gagnet planleggerne best. Spillet blir mer utfordrende, og uten planlegging ender man fort med røde piler til slutt. Vent til det kommer mer informasjon før du lager en oversikt for hvilken strategi som er mest optimal for din FPL-tropp.

Takk til Ben Crellin og Adam Hopcroft for tanker og ideer rundt ulike strategier.

Send gjerne inn dine tanker, ideer og eventuelle spørsmål til oss på Twitter.

Lykke til!

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑