Premier League’s 10 beste spillere rangert (10. – 6.plass)

Skrevet av Benjamin Bjørnstad

Denne artikkel tar for seg den ekstremt vanskelig jobben ved å rangere de 10 beste spillerne i Premier League. Listen baserer seg på form denne sesongen i tillegg til hvor gode de har vært generelt i karrieren.

Bli med i vår Facebook-gruppe

10. plass


Christian Eriksen

Dansken fra Middelfart har vært en sensasjon fra første spark på ballen i Tottenham-drakten. Han har en utrolig ballkontroll kombinert med kirurgisk presisjon på pasnigene og et overblikk som en falk. Eriksen er en utrolig smart spiller som er flink på å ta rette avgjørelser, i form av å slippe ballen på ett-touch eller bruke flere om nødvendig. I tillegg så har han en x-factor i skuddbenet sitt, eller skuddbeina blir vel rettere å si.

eriksen

Dansken mestrer alle ulike suddteknikker med begge ben. Det er også velig vanskelig å komme utenom frisparkfoten hans, som er i ypperste verdensklasse. Eriksen har scoret 6 frispark-mål i Premier League, kun Mata og Sigurdsson har scoret mer av de som spiller i ligaen i dag. Vår danske venn i Tottenham er en fryd å se spille fotball og i tillegg er han en utrolig hyggelig fyr. Selvfølgelig er han topp 10 i Premier League.

 

9. plass


Paul Pogba

Det er vanskelig å komme utenom Pogba nå for tiden. Han er trolig den mest formsterke spilleren i verden om dagen og han har vært en revolusjon siden Ole Gunnar Solskjær-tabellen ble etablert i de norske mediehusene. Han kombinerer en enorm eleganse med styrke, fart og råe avslutninger. Under Solskjær har han virkelig fått den vitamininnsprøytningen han trengte og viser Juventus-utgaven av seg selv bare i en enda bedre versjon.

pogba

Siden Solskjær kom har Pogba bidratt med ni mål og syv assist, absurde tall for en midtbanespiller. På de 20 kampene han spilte under Mourinho før Solskjær tok over ble det fattige fire mål og to assister. Etter Solskjær kom har han virkelig vist seg frem og fortjener å være inne på denne lista. Så får vi seg om han klarer å holde oppe formen…

 

8. plass


Raheem Sterling

Den lille måltyven fra London har blitt en av verdens beste fotballspillere. 24-åringen kombinerer teknikk, dribleferdigheter og en enorm målteft. Sterling har blitt en av Guardiolas aller viktigeste spillere på grunn av sin evne til å være en måltyv i tillegg til å være en tilrettelegger. Det har resultert i 56 målpoeng siden starten av forrige sesong. Ekstremt imponerende tall, for å si det mildt.

sterling.jpg

Det var ikke alle som trodde at Sterling kom til å bli en suksess i City,  hvert fall ikke etter den skuffende første sesongen hans i City. Men så kom en spanjol ved navn Guardiola inn og viftet med tryllestaven sin og vipps så var Sterling en målmaskin. Sterling er bankers på denne listen og det er skremmende hva mer han kan oppnå med tanke på hans unge alder.

 

7. plass


Sergio Aguero

 

Det ikoniske ropet «Aguerooooooooooo» fra Martin Taylor eller for oss nordmenn Alsaker som febrilsk roper «Aguerooo, Aguerooo, Agueroo» utallige ganger, faller nok inn hos de fleste når de hører navnet til argentineren. Det var fra det berømte målet mot QPR i 2012 som avgjorde tittelkampen i Man City’s favør. Dette er det mest ikoniske øyeblikket til Aguero i hans City karriere, men han har hatt utallige andre magiske øyeblikk.

aguero.jpg

Han er kjent for sine kvikke bein, herlige driblinger og avslutninger som får deg til å måpe. I form er han nok den beste spissen i Premier League. Dessverre har skader ødelagt for han. Hver sesongen pådrar han seg en skade og det påvirker han mye. Hadde han holdt seg skadefri så hadde han vært høyere på denne listen. Aguero er en gave til fotballen og forhåpentligvis så holder han koken et par sesonger til på toppnivå.

 

6. plass


Harry Kane

”The One Season Wonder” holder ennå koken og kommer ikke til å gi seg før rekorder slettes. Karrieren til Kane er på mange måter et mirakel. Han ble sendt rundt på lån og Tottenham så ikke for seg at han skulle bli en av verdens beste spisser. Heldigvis for Tottenham ville skjebnen noe annet og grunnet skadeproblemer fikk Kane muligheten. Den grep han med sine hender og har ikke sett seg tilbake siden den gang.

kane

Harry Kane er ikke den raskeste, men han er en mester på å finne rom og bevegelsene hans er i verdensklasse. Kombiner dette med et dødelig skudd så har du den perfekte spiss. Han har også utrolig bra kombinasjonsspill noe som gjør at mye av spillet går gjennom han. Kane havner på en solid 6-plass og med tiden kommer han nok til å klatre enda høyere.


 

De fem beste spillerne blir publisert om noen dager!

De rett bak

I veldig tøff konkurranse kommer Bernardo Silva akkurat utenfor topp 10 og det er med tungt hjerte for min del. Jeg er blitt veldig stor fan av den lille magikeren som har prestert strålende denne sesongen. Han har kanskje vært Peps aller best spiller denne sesongen, og det sier litt om hvor høyt lista ligger.

Bernardo Silva

Den lille magikeren fra Lisboa har vært en sensasjon for Manchester City denne sesongen. Etter en litt treg første sesong i fjor har Bernardo virkelig fått fart på sakene. Bernardo har et nydelig tyngdepunkt kombinert med overblikk og evnen til å ta de rette avgjørelsene. I tillegg til å være en fantastisk spiller offensivt er han også veldig god defensivt og det er dette som gjør han så spesiell.

bernardo silva.jpg

Mot Liverpool i januar sprang han 13.7 km noe som på det tidspunktet var lengst av alle spillerne denne sesongen. Pep var ute for et par dager siden og kalte Bernado Silva for den beste spilleren i ligaen og dette viser jo hvor høyt Pep verdsetter han. Om han faktisk mener det er et annet spørsmål, men en fantastisk fotballspiller er det ikke noen tvil at han er!

Utenom Bernardo så er det mange andre spillere som kunne ha komt inn på denne lista. Sadio Mané, Leroy Sane, Roberto Firmino, David Silva, Pierre-Emerick Aubameyang og Son Heung-min for å nevne noen. Listen er beinhard å sette opp og det var dessverre ikke plass til alle …

PS: Keepere blir ikke tatt med i denne kåringen fordi jeg synes det blir vanskelig å sammenligne opp mot utespillere.

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑