Kampen om topp 4 i Premier League

Skrevet av Benjamin Bjørnstad

Kampen om topp fire begynner virkelig å dra seg til. Liverpool og Manchester City har allerede sikret Champions League spill til neste sesong og det er dermed to plasser igjen som fire lag kjemper om.

 

Manchester United – Chelsea

På søndag braker det løs. Manchester United tar imot Chelsea på Old Trafford til en ekstremt viktig kamp som kan ha stor betydning for hvordan topp fire ender. Før kampen ligger Chelsea på fjerdeplass med tre poeng foran Manchester United.

Odds på kampen hos Nordicbet: Man Utd (2.70) – Uavgjort (3.45) – Chelsea (2.75)

Dette er to lag som har hatt veldig varierende form denne sesongen. Chelsea startet sesongen veldig bra, men har utover sesongen slitt veldig med å levere stabilt.

For United sin del startet startet sesongen veldig dårlig noe som resulterte i at Mourinho fikk sparken. Inn kom Solskjær og tok Premier League med storm. Etter den forrykende starten har det gått mye tråere de siste ukene og det har blitt diskutert om Solskjær var den rette mannen å ansette.

velkomsttilbud nordicbet

Chelsea kan avgjøre selv om de havner innenfor topp 4. Me tre kamper igjen ligger laget fra Vest-London på fjerdeplass og trenger dermed ”kun” å vinne de resterende kampene for å sikre topp fire.

Manchester United er avhengig av at Chelsea og Arsenal går på poengtap for å ha en mulighet til å få topp 4. Det er ikke det mest usannsynlige at Arsenal og Chelsea går på poengtap med tanke på form og prestasjoner denne sesongen, men samtidig må Manchester United unngå poengtap. Etter all sannsynlighet havner United utenfor topp 4, men hvis de røde djevlene skulle vinne mot Chelsea på søndag så kan alt skje.

Vurdering av lagene

Tottenham

Tottenham hang i en periode med i kampen om ligagullet, men etter en dårlig periode i februar med tap mot Burnley, Chelsea og uavgjort mot Arsenal var de like raskt ute av tittelkampen som de kom inn i den. Tottenham er nok favoritten til å stikke av med tredjeplassen og med all sannsynlighet gjør de nettopp det. I innspurten møter Tottenham West Ham, Bournemouth og Everton. Dette er kamper Tottenham normalt sett skal vinne.

Resterende kamper: West Ham (H) – Bournemouth (B) – Everton (H)

son spurs

Fremtiden til Tottenham ser veldig lys ut om dagen. De har akkurat ferdigstilt den nye og praktfulle Tottenham Hotspur Stadium og kvalifiserte seg til semifinale i Champions League for første gang i klubbens historie. Med Mauricio Pochettino som trener kan Tottenham få til store ting i fremtiden.

Spådom:

Tottenham har etter min mening det beste laget og er desidert det beste organiserte av lagene som kjemper om topp fire. I tillegg har de den beste treneren og et rimelig lett kampprogram igjen. Min spådom er at Tottenham havner på 3.plass.

Odds for å ende blant topp 4: 1.04 (Nordicbet)

 

Arsenal

Arsenal hadde en tung start på sesong med to tap på de første to kampene. Det var riktignok veldig tøff motstand i Manchester City og Tottenham. Etter den dårlige starten gikk det 22 kamper før neste tap kom. Siden tapet mot Southampton har det vært varierende resultater og Unai Emery´s mannskap har slitt med å finne samme form som tidligere i sesongen.

pierre-emerick-aubameyang-man-utd-vs-arsenal-premier-league-2018-19_ktatmu36cwub1bfkj85tpeewu

Før kampen mot Wolves på onsdag var Arsenal etter min mening det laget sammen med Tottenham som hadde størst sjanse til å få topp 4. Men i kjent Arsenal-stil gikk de på et pinlig 3-1 tap mot Wolverhampton på Molineux Stadium. Dermed ser mulighetene til Arsenal betydelig svekket ut og er nå avhengig av at lagene foran snubler for å en Champions League plass til neste sesong.

Resterende kamper: Leicester (B) – Brighton (H) – Burnley (B)

På papiret har trolig Arsenal det letteste kampprogrammet, men et Leicester-lag som kjemper om 7-ende plassen og et Brighton som kjemper for å holde seg oppe er ikke lette kamper. Tar vi i betrakting den elendige borteformen til Arsenal er det ikke utenkelig at det blir flere poengtap.

Fremtiden til Arsenal er vanskelig å spå. I og med at Kroenke ikke tilfører noen midler fra egen lomme til klubben sliter Arsenal på den økonomiske fronten. Det gjør at Arsenal er veldig avhengige av å komme innenfor topp fire for å få premiepenger og i tillegg kunne tiltrekke seg spillere. Arsenal er avhengige å være smartere enn resten av topp seks lagene for å kunne komme tilbake i toppen.

Spådom:

Jeg tror Arsenal havner på 5.plass. Laget er veldig ustabilt og den dårlige borteformen gjør at jeg sliter å se at Arsenal tar med seg seks poeng mot Leicester og Burnley på bortebane.

Odds for å ende blant topp 4: 2.30 (Nordicbet)

 

Chelsea

Chelsea har hatt en veldig turbulent sesong. Sesongen startet utrolig bra for Sarri og Chelsea med 18 kamper uten nederlag før det ble tap for Tottenham på Wembley. I ettertid har det blitt stygge tap mot både Manchester City (6-0) og Bournmouth (4-0) og det har gjort at jobben til Sarri har vært usikker i store deler av sesongen.

Etter at alle lagene som kjempet om topp fire avga poeng i helgen hadde Chelsea tidenes mulighet til å få et forsprang til rivalene. Det gikk ikke etter planen og endte i 2-2 mot Burnley. Heldigvis for Chelsea gikk Arsenal på et tap mot Wolverhampton på onsdag og det har drastisk økt mulighetene for en topp 4 plassering.

edenhazard-cropped_1ate7tmdkujxj1f2a59lcndt9y

Resterende kamper: Manchester United (B) – Watford (H) – Leicester (B)

Dette er tre vanskelige kamper som kan by på problemer. United kjemper for topp fire og både Leicester og Watford kjemper om 7.plassen.

Fremtiden for Chelsea ser ikke veldig lovende ut. Klubben må trolig belage seg på et overgangsforbud som strekker seg over de neste to overgangsmarkedene. I tillegg har ikke Roman Abramovich oppholdstillatelse i landet lenger og det har skapt mye usikkerhet rundt klubben.

Eden Hazard er mest sannsynlig å se på Santiago Bernabeu til neste sesong og Chelsea kommer til i så fall til å kjenne savnet av belgieren noe enormt. Et potensielt lysglimt er at Chelsea har gode muligheter til å vinne Europa Ligaen noe som vil gi Champions League plass til neste sesong. Plutselig ser muligheten for en topp fire plassering I Premier League mer realistisk ut også. Men alt i alt ser det ikke ut til at det er veldig lyse tider i vente for Chelsea.

Spådom:

Jeg tror Chelsea klarer å berge inn 4.plassen foran Arsenal.

Odds for å ende blant topp 4: 1.80 (Nordicbet)

 

Manchester United

Manchester United hadde en elendig start på sesongen med tap mot Brighton og Tottenham i løpet av de tre første kampen i ligaen. Den negative trenden fortsatte utover sesongen før Mourinho fikk sparken rundt juletider. Inn kom Ole Gunnar Solskjær og tok Premier League og ikke minst den norske pressen med storm.

paul-pogba-ole-gunnar-solskjaer-man-utd-vs-huddersfield-premier-league-2018-19_757kcvyv4b301esv8tvklm4uq

På de første 17 kampen ble det kun et tap og to uavgjort for Solskjær og mannskapet. Etter det har formkurven snudd totalt på hodet med 7 tap på de neste 9 kampene. I helgen som var ble det et stygt 4-0 tap mot Everton og hvis det skal bli topp fire plassering må ting snu nå. Det ble ikke bedre når det ble et 2-0 tap mot Manchester City onsdags kveld på Old Trafford.

Resterende kamper: Chelsea (H) – Huddersfield (B) – Cardiff (H)

Fremtiden for United ser heller ikke veldig lovende ut. Det kan se ut som at det ble tatt en prematur avgjørelse i å ansette Solskjær og med Ed Woodward i spissen ser det vanskelig ut å kunne komme tilbake i toppen av engelsk og europeisk fotball. Klubben har mistet sin identitet og mangler en klar plan for å kunne konkurrere med de beste.

Spådom:

Jeg tror United havner på 6.plass med tanke på den formen de har vist de siste uken og at de møter Chelsea må til helgen. Siste serierunde møter de Cardiff som kommer til å gjøre alt for å holde seg oppe.

Odds for å ende blant topp 4: 7.00 (Nordicbet)

Kommentarer er stengt.

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑